Facebook Pixel "Μια σαχλαμάρα, ούτε για τα πρόβατα στο μαντρί"
| 2011-03-06 13:16:00

"Μια σαχλαμάρα, ούτε για τα πρόβατα στο μαντρί"

"Μια σαχλαμάρα, ούτε για τα πρόβατα στο μαντρί"

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος "υψώνει" το δικό του πανό, στην πρόταση διαμαρτυρίας του ΠΣΑΠ, και εξηγεί γιατί δεν πρόκειται για κίνηση κατά του Ολυμπιακού, όπως νομίζει ο Μαρινάκης. 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Το τελικό αποτέλεσμα είναι 10-6. Δεν είναι 16-0, όμως αντικειμενικά το 10-6 δεν είναι και κακό σκορ, ιδίως όταν στους «10» οι πέντε είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης.

Με πρώτους-πρώτους, ανάμεσα σ’ όσους είπαν το ναι στην κινητοποίηση, τους παίκτες του Ολυμπιακού. Για να τελειώνει κι εκείνη η σαχλαμάρα που σέρνεται (και τη «μασάει» κι ο Μαρινάκης!) ότι η κίνηση του συνδικάτου των ποδοσφαιριστών «στρέφεται, πρόεδρε, εναντίον του Ολυμπιακού». Το όργανο δηλαδή, του οποίου οι τελευταίοι δύο πρόεδροι είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, «συνωμοτεί» κατά των συμφερόντων του Θρύλου. Μια σαχλαμάρα, ούτε για τα πρόβατα στο μαντρί.

Δέκα, λοιπόν, συνυπέγραψαν να διαμαρτυρηθούν δια της αποχής. Εξι, όχι. Είναι, απ’ όπου και να το πιάσει κανείς, νομιμοποίηση. Ισχυρή νομιμοποίηση. Εκτός εάν (συνέβη, και δεν το μάθαμε, ότι) δεν ευρίσκεται εν ζωή, πλέον, η βασική δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας. Φυσικά, θέλει όλη την προσοχή και όλη τη «λεπτότητα». Γιατί το νόημα είναι να εκφραστεί δυναμικά η διαμαρτυρία, όχι να επέλθει το σχίσμα και να εκφυλιστεί το πράγμα σε «εμφύλιο» μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ο σκοπός θα υποστηριχθεί, μόνον εάν αντιμετωπιστεί ως το αίτημα που εισπράττει ο ΠΣΑΠ απ’ την «ενισχυμένη» πλειονότητα των μελών του. Όχι ως πρωτοβουλία-διάβημα που ο ΠΣΑΠ επιχειρεί να επιβάλλει στα μέλη του. Πράγμα που είναι, το πρώτο, και η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι ποδοσφαιριστές, πολλοί ποδοσφαιριστές, ευρίσκονται σε υπόκωφο αναβρασμό. Πιέζουν για την αποχή.

Άλλωστε, ο ΠΣΑΠ δεν έχει την ισχύ να κατεβάζει ή να μη κατεβάζει ομάδες (σε αναμετρήσεις που έχουν ήδη οριστεί απ’ τη διοργανώτρια αρχή) στους αγωνιστικούς χώρους. Κι αν δεν κατεβούν οι δέκα, θα κατεβούν οι έξι και θα θέλουν τους βαθμούς στα χαρτιά, οι δε διοικήσεις των δέκα θα τρέχουν τους παίκτες τους σε διακοπές συμβολαίων, και θα οδηγηθεί η υπόθεση στο βέβαιο χάος. Ο ΠΣΑΠ έχει μόνο την ισχύ, και είναι η αποστολή του, να πιέσει.

Τη Σούπερ Λιγκ. Εκείνη ν’ αναβάλει τη μία αγωνιστική, εάν κυκλοφορούν τα guts ν’ αψηφήσουν ενδεχόμενη ρήτρα του ΟΠΑΠ. Γιατί κι ο ΟΠΑΠ είναι εφικτό, με τη σειρά του, να πιεστεί για να μη θέσει θέμα αποζημίωσης. Ο ΠΣΑΠ μη ξεχνάμε, απ’ την αρχή της χρονιάς εφέτος, έχει «κάβα» την εκπεφρασμένη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της ΕΠΟ. Θα έχει ενδιαφέρον, να επιλέξει ο ΟΠΑΠ την εναντίωση σε κάτι που τελεί «υπό την αιγίδα» του ΠτΔ. Κι η Σούπερ Λιγκ, την εναντίωση σε κάτι που η ΕΠΟ έχει δεσμευτεί ότι το στηρίζει.

Μετά την Καθαρή Δευτέρα, θα ‘χουμε έργο. Επί της σκηνής, πλέον.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags