Facebook Pixel «Μανόλο, αυτά έδειξε η νίκη!»
| 2011-03-07 09:52:00

«Μανόλο, αυτά έδειξε η νίκη!»

«Μανόλο, αυτά έδειξε η νίκη!»

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και τα μηνύματα που πέρασε αυτή η εμφάνιση στον Ισπανό προπονητή της ομάδας.

Ήταν μια από τις πιο βαριές νίκες που έχει κάνει μέχρι σήμερα πρωτάθλημα. Όχι τόσο επειδή έβαλε τέσσερα γκολ, αλλά επειδή έφερε τον εαυτό της στην 3η θέση, μείωσε την απόσταση από τον Παναθηναϊκό και απέκτησε βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ έναντι ενός βασικού αντιπάλου της, του ΠΑΟΚ. Αυτή η νίκη όμως είναι σημαντική για ακόμη έναν λόγο: επειδή του έδειξε η ΑΕΚ του προπονητή της ότι θα έπρεπε να το έχει ψάξει περισσότερο αντί να σηκώσει τα φέσια ψηλά. Διότι του έδειξε ότι με το 4-4-2 μπορεί να παίξει καλύτερα, δημιουργικά, να πατήσει με περισσότερους παίκτες την περιοχή, και συγχρόνως να κουβαλήσει καλύτερα τη μπάλα μπροστά από την εστία του αντιπάλου.

Η νίκη της ΑΕΚ έχει κάποια σημασία κα ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου. Οι ελλείψεις του ΠΑΟΚ ήταν σημαντικές, αλλά η ΑΕΚ έδειξε στον εαυτό της ότι μπορεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το ματς δίνει στον Χιμένεθ κι ένα μάθημα σχετικά με την εκμετάλλευση του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος επιμένει να αδικεί το σπάνιο ταλέντο του και να μην βάζει διάρκεια στην απόδοσή του. Αν ο Ισπανός και ο Αργεντινός επικοινωνήσουν καλύτερα, η ΑΕΚ θα πάρει, έστω αργά, περισσότερα από τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της.

Πηγή: exedrasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags