Facebook Pixel «Ο Μιραλάς θα 'χε σβήσει τον Σισέ!»
| 2011-03-07 13:02:00

«Ο Μιραλάς θα 'χε σβήσει τον Σισέ!»

«Ο Μιραλάς θα 'χε σβήσει τον Σισέ!»

Ο Νικόλας Αλέφαντος επέστρεψε για να σχολιάσει την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τα χάλια του Ουρτάδο, η συμβουλή στον Βύντρα και η ΑΕΚ που καθάρισε σαν αβγό τον ΠΑΟΚ.

Στην προηγούμενη στήλη έλεγα τα εξής. Προσέξτε τα:

• «Η ΑΕΚ κατέβηκε χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Ρε Χιμένεθ, θα μας τρελάνεις; Τα έχεις κάνει μούσκεμα, δεν επιτρέπεται να αλλάζεις την ομάδα συνεχώς, δεν έχεις κάνει έναν κορμό, δεν επιτρέπεται πρώτα απ’ όλα να αφήνεις τον γκολτζή σου έξω, τον φιλότιμο και γκολτζή Μπλάνκο. Και να βάζεις τον Μπαχά. Επειδή τον έφερες εσύ; Ανύπαρκτος ο Μπαχά. Ο δε Σκόκο δεν έχει καλή ψυχολογία, εκεί που παίζει χαραμίζεται, πού πας με Μπαχά και Λυμπερόπουλο σε τέτοια ηλικία να παίζει πίσω από τον φορ και να γυρνάει ως τα χαφ, σχόλασες!

• Εγώ θα έβαζα 100% στην αρχική εντεκάδα Μπλάνκο σέντερ φορ και Σκόκο πίσω του! Και βρείτε θέσεις για τους άλλους. Σκόκο κοντά στον τερματοφύλακα, αυτός θα σου κάνει τη φάση, αυτός θα σου βάλει το γκολ. Ο Μπλάνκο φορ και ο Σκόκο πίσω του, τελειώσαμε».

• Αυτά έλεγα. Τα είδατε τώρα, μεταμορφωμένη η ΑΕΚ, τον καθάρισε τον ΠΑΟΚ σαν αβγό. 2 γκολ ο Σκόκο. Της πήγαινε πολύ αυτό το σχήμα με αυτά τα πρόσωπα, ήταν ένα 4-4-2 με ρόμβο, πολύ καλός ήταν και ο Γκερέιρο, έκανε πολλά χιλιόμετρα και έβγαινε κρυφός ως τρίτος και ως τέταρτος.

• Μεγάλη η απώλεια του Γκαρσία, έχω πει ότι αυτός είναι μισή ομάδα για τον ΠΑΟΚ, έλειπε και ο Βιερίνια.

• Κάνω μία παρένθεση εδώ να πω κάτι για τον Παναθηναϊκό. Βύντρα αγοράκι μου, ποτέ ρε στο ποδόσφαιρο ο δεξίς μπακ δεν διώχνει με το εξωτερικό προς τα μέσα! Ποτέ στον άξονα ρε! Πάντα προς τα έξω, προς τη γραμμή του αράουτ. Τι γκέλα ήταν αυτή.

• Δεν υπάρχει ρυθμός στον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει ταχύτητα, έχουν πισωγυρίσει πάλι αυτοί. Μου θυμίζει τον περσινό Ολυμπιακό που νίκησε τον Παναθηναϊκό και στα δύο ντέρμπι, αλλά μετά στα πλέι οφ διαλύθηκε.

• Επιστρέφω στην ΑΕΚ για να κάνω σύνδεση με τον Ολυμπιακό, θα δείτε τι θέλω να πω. Σκόκο λοιπόν ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αυτός είναι για κοντά στην εστία, να αξιοποιεί την κλάση του και να βάζει γκολ. Το ίδιο και ακόμα περισσότερο το φωνάζω φέτος για τον Μιραλάς! Βάλε τον Μιραλάς σέντερ φορ, 12 γκολ έχει βάλει βολοδέρνοντας σε πολλά ματς μακριά από την εστία. Αυτός αν έπαιζε φορ σε όλα τα ματς, θα είχε ξεπεράσει τον Σισέ διότι μην ξεχνάμε ότι ο Σισέ έχει 18 γκολ χτυπώντας και πέναλτι, ενώ ο Μιραλάς έχει «καθαρά» γκολ.

• Οι παίκτες όπως ο Σκόκο, όπως ο Μιραλάς, όπως ο Σουάρες της Λίβερπουλ πρέπει να πατάνε πολύ περιοχή. Όχι να δουλεύουν αυτοί για τους άλλους, αλλά να δουλεύουν οι άλλοι γι’ αυτούς! Είδατε τι γκολάρα έφτιαξε ο Σουάρες στη Μάντσεστερ; Απίθανο γκολ.

• Και το δήλωσε κιόλας μετά το ματς ο Σκόκο ότι αυτή τη θέση θέλει! Αυτοί οι παίκτες είναι χαρισματικοί, είναι ντριμπλέρ, είναι διεισδυτικοί, μην τους στέλνετε να βολοδέρνουν μακριά. Έφυγε σφαίρα ο Μιραλάς, «έσπασε» το γόνατο, είδατε πώς την πήρε; Και το πλασέ ιδανικό, πάρ’ τα!

• Όταν τον έβριζαν τον Μοντέστο, είχα τονίσει ότι είναι καλός παίκτης, και σαν σέντερ μπακ και σαν κόφτης το παιδί έχει δώσει λύσεις. Από κάτι Νουντού και από κάτι Ουρτάδο είναι καλύτερος, τους έχει φάει! Αυτός ο Ουρτάδο πώς ήταν έτσι πάλι… Τι μεταγραφή είναι αυτή… Ο δε Ντουντού επιτρέπεται να παίρνει 1,9 εκ. ευρώ το χρόνο;

• Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, θα μπορούσε να χάνει και να μπλέξει. Είχε και το χαμένο πέναλτι ο Εργοτέλης. Το κέντρο του Ολυμπιακού έπασχε με το σχήμα Ντουντού, Μοντέστο και τον Μιραλάς να κάνει τον αντιΦουστέρ.

• Στο β’ ημίχρονο μπήκε ο Ιμπαγάσα και πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό. «Ήρωα» τον χαρακτήρισα τις προάλλες. Δεν είναι μόνο οι κάθετες που βγάζει και «ταίζει» τους επιθετικούς σαν μάνα καημένη που ταίζει τα παιδιά της. Είναι και το τρέξιμο που ρίχνει ο π…, 35 χρονών και όμως τρέχει σαν φισέκι, σε μια φάση όρμησε σαν τρελός να πάει να κάνει τάκλιν! Και ανασταλτικά είναι καλύτερος από τον Ουρτάδο…

• Με το που μπήκε ο Ιμπαγάσα, έγινε δεύτερος φορ ο Μιραλάς και ο Ολυμπιακός έπαιξε κάτι σαν 4-4-2. Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο, ωραίο.

• Ο Αμπντούν πάλι γκολ έβαλε και ήταν εντυπωσιακός. Αυτός και ο Ντουγκλάο δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό! Πώς δεν μπορεί να βρει τέτοιους παίκτες ο Παναθηναϊκός και τους βρίσκει ο Ψωμιάδης;

• Και ο Σανκαρέ έχει βελτιωθεί, μπορεί να πει κανείς ότι στην περίπτωσή του είχα κάνει λάθος, όμως δεν τον ήξερα τον παίκτη πριν, ένα ματς τον είδα στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό στην αρχή που ήταν τραγικός. Στη συνέχεια όμως ανέβηκε πολύ, είναι καλός αμυντικός.

• Έχω σταματήσει να απαντάω ερωτήσεις, θα επανέλθει αυτό σε λίγο καιρό. Θα κάνω σήμερα μια εξαίρεση για τον VANGELIS4 γιατί το έχει ρωτήσει επανειλημμένως. Φίλε θα σου πω γιατί έκλεινα το στόμα του Άλμπερτσεν. Ήταν ένα ματς στη Λεωφόρο το ’83 που είχα πάει με τον Ολυμπιακό και είχαμε έρθει ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό. Ήταν για να τους βάλουμε 3 γκολ το ματς, ο Λεμονής τον είχε κάνει γιο-γιο τον Καρούλια, ο Κουσουλάκης έβγαινε κρυφός από πίσω, μου έβγαλαν τον Άλμπερτσεν με αποβολή και αυτός την ώρα που έβγαινε, έβριζε πολύ άσχημα. Για να μην έχει μπλεξίματα και φάει μεγάλη τιμωρία, έτρεξα, τον αγκάλιασα και του έκλεινα το στόμα. Ήταν γερό παιδί ο Άλμπερτσεν, σκύλος αμυντικός χαφ και γρήγορος. Θεός σχωρέστον, πέθανε νέο το παλικάρι.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags