Facebook Pixel Η ευλογία του... Πάπα!
| 2011-03-07 15:03:00

Η ευλογία του... Πάπα!

Η ευλογία του... Πάπα!

Μέσα σε επτά μήνες στην Ελλάδα έμαθε και είδε σχεδόν τα πάντα. Χθες, ο Πάπα Μπούμπα έμαθε πως το όνομά του κάνει ρίμα με την Τούμπα!

Όταν ήταν μικρός έκανε όνειρα... Στις 31 Μαΐου του 2002 πέτυχε το ακατόρθωτο. Κι έκτοτε πραγματοποίησε όσα είχε φανταστεί. Το gazzetta.gr εξιστορεί την πορεία του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ! Στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Εκεί που κατοικούν περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι και χιλιάδες παιδιά έχουν την ίδια αφετηρία και το ίδιο όνειρο. Το ίδιο που είχε και ο γεννημένος στις 28 Ιανουαρίου του 1978 Πάπα Μπούμπα Ντιοπ. Να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής! Το πρότυπό του δεν βρισκόταν μακριά, αλλά μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο αδελφός του Λαμίν ήταν επαγγελματίας στο Ντακάρ και το πρώτο είδωλο για τον Ντιοπ. «Ξεκίνησα όπως όλα τα παιδιά, παίζοντας ποδόσφαιρο στο δρόμο», περιγράφει στην (μη ανανεωμένη) προσωπική του ιστοσελίδα, ενώ η πρώτη... μεταγραφή ήρθε στο 1994. Τότε, βρέθηκε στην Ndeffann Saltigue και ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος στο τοπικό πρωτάθλημα της Σενεγάλης!

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags