Facebook Pixel "Να γιατί ξεφούσκωσε ο ΠΑΟΚ!"
| 2011-03-07 15:11:00

"Να γιατί ξεφούσκωσε ο ΠΑΟΚ!"

"Να γιατί ξεφούσκωσε ο ΠΑΟΚ!"

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την ήττα - ντροπή του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, το ξεφούσκωμα του «δικεφάλου» αναλύοντας τους τέσσερις βασικούς λόγους που προήλθε αυτό.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα μετά την ήττα - ντροπή στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός του ποδοσφαίρου για να αντιληφθείς ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις τριών διοργανώσεων.

Απλά και ποδοσφαιρικά ο Δικέφαλος ξεφούσκωσε. Για τέσσερις βασικούς λόγους.

1ον Η ομάδα δεν απέκτησε το καλοκαίρι στην διάρκεια της προετοιμασίας την υποδομή για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 60 περίπου αγώνων που θα δώσει μέχρι το τέλος της περιόδου. Εξήντα θα είναι οι αγώνες αν φυσικά ο ΠΑΟΚ καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλει οφ του Ελληνικού πρωταθλήματος που θα την εξασφαλίσει αν δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στα εναπομείναντα παιχνίδια.

2ον Η έλλειψη βάθους στον πάγκο και οι κακές επιλογές που έγιναν τον Ιανουάριο ( Ετό και Ντιέγκο δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτε δυο μήνες μετά την άφιξη τους στην Τούμπα ) δεν αφήνουν περιθώρια για αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν τον βασικό κορμό και ήταν λογικό κάποια στιγμή να κλατάρουν από τους συνεχείς αγώνες, με δεδομένη μάλιστα και την ηλικία τους.

3ον Ο Μάκης Χάβος και το επιτελείο του δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους και την σκληρή δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες μια ομάδα με τόσο μεγάλες υποχρεώσεις και προσωπικότητες παικτών που απαιτούν ειδική μεταχείριση.

Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλους λόγους αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη αυτοί είναι οι λόγοι που ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να παρουσιάσει μια τόσο κακή εικόνα στο ΟΑΚΑ επιτρέποντας στην ΑΕΚ ένα πάρτι που ούτε το είχε φανταστεί.

4ον Κακοί χειρισμοί της διοίκησης σε σημαντικά θέματα όπως εσωτερικές υποθέσεις και διαιτησία.

Οι απουσίες τω Γκαρσία, Βιειρίνια, Ιβιτς, Λινο σαφώς αποδυνάμωσαν τον Δικέφαλο αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για όσα είδαμε την Κυριακή.

Ωστόσο ακόμα και τώρα που όλα δείχνουν ότι η ομάδα αυτή φθάνει στο τέλος της διαδρομής, πιστεύω ακλόνητα ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Η ομάδα που χάρισε τόσες συγκινήσεις στους ευρωπαϊκούς της αγώνες, η ομάδα που κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο κόντρα στους διαιτητές και χωρίς τους οπαδούς της στον επαναληπτικό της Τούμπας δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα.

Δεν θα κάνει αυτή τη χάρη στους εχθρούς της και κυρίως δεν θα κάνει τόσο μεγάλο κακό στον εαυτό της.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε δύσκολη θέση. Είναι σαν τον πυγμάχο που έχει εγκλωβιστεί στα σχοινιά του ρινγκ και δέχεται απανωτά χτυπήματα από τον αντίπαλο του.

Δεν είπε όμως την τελευταία του λέξη.

Υπάρχουν περιθώρια για ανασύνταξη και ανασυγκρότηση. Όπως υπάρχει και φιλότιμο από την πλειοψηφία των παικτών.

Δεν αξίζει στον ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει τη φετινή περίοδο με αποτυχημένο τρόπο. Του αξίζει να κατακτήσει το κύπελλο και να μην λείψει από το μίνι πρωτάθλημα του Μαίου.

Βασικό συστατικό για να πετύχει η συνταγή και να καταφέρει η ομάδα να σταθεί στα πόδια της σ΄ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή είναι η συμπαράσταση του κόσμου που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πληγωμένος.

Δεν τελείωσε τίποτε ακόμα. Οι αγώνες πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα καθώς επίσης και ο επαναληπτικός με την ΑΕΚ στην Τούμπα είναι οι τελευταίες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ. Με κατάθεση ψυχής – κάτι που πολλές φορές έγινε φέτος – μέσα στο γήπεδο, παρά την σωματική κόπωση ο Δικέφαλος μπορεί να φθάσει στο τέλος της διαδρομής με χαμόγελα και περηφάνια.

Οι πληγές που άνοιξαν – και δεν δικαιούται κανείς να το αμφισβητήσει αυτό - δεν είναι αγιάτρευτες. Η ώθηση του κόσμου και το φιλότιμο των παικτών μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση που για την ώρα είναι αναστρέψιμη.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags