Facebook Pixel Η «προίκα» των 20 εκατ. ευρώ!
| 2011-03-07 16:59:00

Η «προίκα» των 20 εκατ. ευρώ!

Η «προίκα» των 20 εκατ. ευρώ!

Ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να θεωρεί δεδομένη την παρουσία του στους ομίλους του Champions League και παράλληλα φυσικά στα ταμεία του περίπου 20 εκ. Ευρώ από τη συμμετοχή στα γκρουπ της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.

Αν μη τι άλλο λοιπόν αυτή η οικονομική «ένεση» από την ΟΥΕΦΑ είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την ομάδα του Πειραιά ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Είναι μια «προίκα» την οποία όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να επενδύσουν σωστά αν θέλουν να πιάσουν τόπο τα συγκεκριμένα χρήματα. Ο καλύτερος «οδηγός» για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να επενδύσει σωστά αυτά τα λεφτά είναι να κοιτάξει τα δικά του λάθη στο παρελθόν αλλά και το «στραπάτσο» του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί σωστά το συγκεκριμένο ποσό.

Παράλληλα στόχος της ομάδας του λιμανιού θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι να έχει ως αυτοσκοπό μόνο την κατάκτηση του επόμενου ελληνικού πρωταθλήματος ώστε να πάρει και άλι τα χρήματα απλά για να βγάλει τη σεζόν. Το ζητούμενο για μια ομάδα με φιλοδοξίες είναι να παίζει για να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι απλά να δηλώνει συμμετοχή ώστε να πάρει τα λεφτά.

Αυτό άλλωστε είναι και το λάθος που κάνουν συνεχώς οι ελληνικές ομάδες και κυρίως ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί από χθες βράδυ να είναι πιο ήρεμος σε ότι αφορά τα οικονομικά του συλλόγου, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο γνωστός εφοπλιστής έβγαλε περισσότερα από 50 εκ. Ευρώ από την τσέπη του το περασμένο καλοκαίρι για να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου.

Το αν οι πειραιώτες θα προχωρήσουν στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, που σε συνεργασία με τον προπονητή, θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο ποσό είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε σύντομα. Όλα πάντως δείχνουν ότι αυτή είναι η απόφαση των ιθυνόντων του Ολυμπιακού.

Εδώ βέβαια πρέπει να γίνει και η σωστή επιλογή και η λύση που φαντάζει ως το πιο ελκυστικό «πακέτο» είναι αναμφίβολα ο Μοντάλι ή ο Μπεκιριστάιν. Με τον πρώτο έχει άριστη σχέση ο πρόεδρος της ομάδας με τον δεύτερο ο προπονητής. Κρατήστε το τελευταίο γιατί έχει μεγάλη σημασία.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags