Facebook Pixel "Εχουμε 28 εκ. και ...αλλεργίες!"
| 2012-12-12 15:26:00

"Εχουμε 28 εκ. και ...αλλεργίες!"

"Εχουμε 28 εκ. και ...αλλεργίες!"

Την πρότασή του για τον Παναθηναϊκό παρουσίασε ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ και τα δεκάδες εκ. ευρώ που υπάρχουν διαθέσιμα για μεταγραφές, γήπεδο κ.λπ. Διαβάστε την αναλυτικά στον sportdog!

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος παραχώρησε συνέντευξη στον SentraFM, την οποία επίσης παρακολουθείσατε live μέσω του sportdog...

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του Πρίγκιπα...

Είναι η δεύτερη φορά που είμαι στην Αθήνα. Θέλαμε να δηλώσουμε τη χαρά μας που είμαστε μαζί σας και πάλι. Η επίσκεψή μας αφορά τον Παναθηναϊκό και μόνο, για τον οποίο καταθέσαμε προσφορά τουλάχιστον για το 67% των μετοχών. Θα θέλαμε να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων στο θέμα που μας αφορά.

Η πρόταση μας έχει ως εξής: Ζητούμε μέχρι το 90% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ελάχιστο το 67% . Ζητούμε την παραίτηση τουλάχιστον 12 μελών του συμβουλίου της εταιρίας. Ζητάμε οικονομικό έλεγχο από την 1/1/12 μέχρι σήμερα. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε τραπεζική επιταγή με ποσό 28.000.000 ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για την ΠΑΕ.

Πολλά δεν έχουν ξεκαθαριστεί και δεν έχουν δημοσιευτεί γι' αυτό είμαστε εδώ. Θέλω να σας δείξω την αλήθεια. Τον Μάιο του 2012 είχαμε δηλώσει την ετοιμότητά μας για την αγορά για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και καταθέσαμε πλήρη πρόταση στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και υπήρξε έγκριση ομόφωνη. Αυτή η έγκριση έδινε την σανίδα σωτηρίας που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός. Με την έγκριση από την ΕΕΑ ο Παναθηναϊκός έλυνε το θέμα της αδειοδότησης και με την Σούπερ Λιγκ και με την ΟΥΕΦΑ.

Στη συνέχεια, μετά την μεταβίβαση των μετοχών από τον Βαρδινογιάννη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, περιμέναμε αλλά κάναμε λάθος. Στην ΑΜΚ και όταν άνοιξε ήταν σε τέτοιος ύψος που αδιαφορήσαμε. Τώρα που βλέπουμε πως η Ελλάδα έχει ανάπτυξη και ο Παναθηναϊκός μας χρειάζεται θέλουμε να εφαρμόσουμε το πλάνο μας διαφοροποιώντας λίγο με βάση τα νέα δεδομένα. Θα δοθεί ακριβές αντίγραφο με όλο το σχέδιό μας.

Η πρόταση μας έχει ως εξής: Ζητούμε μέχρι το 90% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ελάχιστο το 67% . Ζητούμε την παραίτηση τουλάχιστον 12 μελών του συμβουλίου της εταιρίας. Ζητάμε οικονομικό έλεγχο από την 1/1/12 μέχρι σήμερα. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε τραπεζική επιταγή με ποσό 28.000.000 ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για την ΠΑΕ.

Επειδή έχει προκηρυχθεί έκτακτη συνέλευση στις 20/12, εμείς θα προτείνει να γίνει η ΑΜΚ σε 28.000.000 ευρώ. Μ' αυτή την πρότασή μας ο Παναθηναϊκός απαλλάσσεται από τα χρέη και μπαίνει σε εφαρμογή το νέο πλάνο. Θέλουμε να φτιάξουμε το νέο γήπεδο κι αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Θα προσπαθήσουμε στον ίδιο χώρο με τον Ερασιτέχνη να στεγάσουμε την διοίκηση της ΠΑΕ και να είναι εκεί όλα τα τμήματα. Αν δεν είναι εφικτό ήδη έχουμε επιλέξει κτίριο κοντά στην Λεωφόρο που θα αγοραστεί.

Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις με αραβικές εταιρίες για χορηγίες του γηπέδου και της ομάδας. Το ποσό φτάνει τα 100.000.000 ευρώ. Όσο για την αναγκαία ενίσχυση της ομάδας θα διαθέσουμε 40.000.000 ευρώ για τα επόμενα 2μιση χρόνια. Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουμε συγκεκριμένες κινήσεις και ήδη έχουν εντοπιστεί οι στόχοι μας.

Καταθέτουμε μια πρόταση ανάλογη της ιστορίας και του μεγέθους του Παναθηναϊκός και αισιοδοξούμε για την αποδοχή της. Είμαι εδώ μόνο γι' αυτό το σκοπό δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Αν αυτό επιθυμούν κάποιοι. Χτυπούν λάθος πόρτα. Ζητώ την σύμπραξη όλων των Παναθηναϊκών για να δώσουμε ώθηση στην ομάδα και στους φιλάθλους.

Ερωτήσεις:

Αν μπορεί να βρεθεί λύση με την άλλη πλευρά: Για όσους αμφισβητούν την ύπαρξη και τη λύση του πρίγκιπα: "Η λύση είναι στην ύπαρξή μου. Μπροστά σας βρίσκομαι και είμαι διαθέσιμος για ό,τι χρειαστεί.

Παρέμβαση Τσάκα: "Όσοι έχουν αλλεργία στους πρίγκιπες να πάνε σε γιατρό. Εμείς είμαστε εδώ για να καταθέσουμε την πρότασή μας".

Πρίγκιπας: "Όποιος έχει πρόβλημα με τους πρίγκιπες ας έρθει εδώ να αποκτήσει οικειότητα. Δεν έχω πρόβλημα να έρθουν τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα. Ας δεχτούν την πρότασή μου και την επόμενη μέρα θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα. Η τράπεζα που υπάρχουν τα χρήματα είναι πολύ σοβαρή".

Γιατί δεν φέρνει τα χρήματα σε τράπεζα στην Ελλάδα: "Με μια εντολή σε λιγότερη από μια μέρα μεταφέρονται τα χρήματα. Ποιος ο λόγος να φέρω τα χρήματα αν δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή μου; Τα χρήματα έχουν κλειδωθεί για λογαριασμό του ΠΑΟ".

Για το αν υπάρχει η φωτοτυπία της επιταγής: "Η επιταγή έχει εκδοθεί, έχει σταλεί σε όλους τους μετόχους και περιμένουμε να απαντήσουν στην πρότασή μας. Ας αποδεχτούν την πρόταση και τα χρήματα θα είναι στην Ελλάδα την επόμενη ημέρα σε όποια τράπεζα θελήσουν".
 
Παρέμβαση του δικηγόρου του Πρίγκιπα: "Δεν θα δοθούν χρήματα αν δεν δεχτούν".
 

Γιατί μεταφέρει την πρότασή του μέσω συνέντευξη Τύπου: "Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή απ' ότι είναι. Χθες βρέθηκα με τους δικηγόρους μου και έχω κανονικά πρόταση και συνέντευξη Τύπου. Δεν υπάρχει κάτι πιο επίσημο. Με την πρόταση έχει γίνει και πρόσκληση στον Αλαφούζο να τον δούμε. Είναι χαρά μας".

Γιατί δεν συναντάει τον Αλαφούζο: "Έχουμε διάθεση να συναντήσουμε οποιονδήποτε. Αν κάποιος το θελήσει δεν έχουμε πρόβλημα".

Για το αν θα βάλει τα χρήματα χωρίς προσωπική επαφή: "Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση και ζητάμε συγκεκριμένες μετοχές. Αν δεν μας απαντήσουν μπορεί να συζητήσουμε και θα εξετάσουμε το θέμα να πάρουμε τις μετοχές μέσω αύξησης ΜΚ".
 
Νέα παρέμβαση Τσάκα: "Όπως λέει η άλλη πλευρά πως είναι αλλεργική στους πρίγκιπες, έτσι και εμείς είμαστε αλλεργικοί στους soft και τους από πάνω. Έχεις χαλασμένο κομπιουτεράκι αφού εκτός από τον Βγενόπουλο και τον Πολέμη οι άλλοι δεν έχουν μιλήσει για τις μετοχές".
 
Για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους: "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ονόματα αλλά δεν θέλουμε να πούμε. Ας γίνει αποδεκτή η πρόταση να γίνουμε διοίκηση και θα τα δούμε όλα".
Για το πότε σκοπεύουν να φτιάξουν το γήπεδο: "Είπαμε στην αρχή πως το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Έχουμε πλάνο που έχει δημοσιευτεί και όταν γίνουμε διοίκηση θα φτιαχτεί το γήπεδο. Εγώ έχω έρθει να επενδύσω, δεν μ' αρέσει ο εμφύλιος στον ΠΑΟ. Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας και με εμάς διοικούντες θα τους ενώσουμε όλους"

Για το ποιος έχει επιλέξει τους μεταγραφικούς στόχους του πρίγκιπα; "Εμείς έχουμε διαλέξει κάποια ονόματα όπως κάθε ιδιοκτήτης. Πρώτα όμως θα πάρουμε τον Παναθηναϊκό στα χέρια μας και μετά θα μιλήσουμε και με τον προπονητή για τις μεταγραφές".

Για τα μέλη της Συμμαχίας: "Θα προσπαθήσουμε να μείνει όλος ο κόσμος του ΠΑΟ ευχαριστημένος και όσοι έχουν βάλει χρήματα στην Παναθηναϊκή Συμμαχία θα προσπαθήσουμε να τον ικανοποιήσουμε. Θέλουμε όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το σίγουρο".

Για το αν βλέπει πολεμική διάθεση από τον Αλαφούζο: "Δεν θέλω να νομίζω. Όπως είπα και πριν έχω έρθει εδώ μόνο για τον Παναθηναϊκός και όχι για αντιπαλότητες. Θα μπορούσε να έρθει εδώ ο Αλαφούζος να κάναμε κοινή συνέντευξη".

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός για το γήπεδο: "Για το γήπεδο ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει επιχείρηση που να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες. Εμείς θέλουμε και θα τις λύσουμε. Δεν έρχομαι από άλλο κλάδο. Έχω εμπειρία στο ποδόσφαιρο και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη δύναμή μας".
 
Για το γεγονός πως θα βρει και συμμάχους στον ΠΑΟ: "Ξέρουμε τον ΠΑΟ και γι' αυτό είμαστε εδώ, για να τον αγοράσουμε και να τον φτάσουμε εκεί όπου αξίζει".
 
Για τις δηλώσεις του Αλαφούζου: "Εγώ είμαι επιχειρηματίας, επενδυτής. ¨Εχω κάνει την πρότασή μου, δεν έχω πάρει απάντηση και περιμένω να δω αν την δέχονται ή όχι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν μας έχει έρθει επίσημα η απάντησή του".
 
Για τον Τσάκα και τη Μιχαλοπούλου: "Εάν έρθει ο ΠΑΟ στα χέρια μου, εγώ θα είμαι μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης και εγώ θα επιλέξω τους συνεργάτες μου. Δεν ήρθα για να χάσω αλλά για να κερδίσω. Θέλω να κάνω τις καλύτερες επιλογές για να πάει καλά η επένδυση μου".
 
Παρέμβαση Τσάκα: "Αν η πρόταση δεν ικανοποιεί τους επιφανείς Παναθηναϊκούς τότε χαίρομαι γιατί φαίνεται πως έχουν να δώσουν 30.000.000 ευρώ. Αν γίνει αυτό, εγώ πρώτος θα χειροκροτήσω και τον κύριο Αλαφούζο και τον κύριο Βγενόπουλο και τον κύριο Πολέμη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags