Facebook Pixel «Να γιατί έσπασε το ρόδι»
| 2011-03-08 14:03:00

«Να γιατί έσπασε το ρόδι»

«Να γιατί έσπασε το ρόδι»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ντέρμπι της ΑΕΚ εναντίον του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι η «Ένωση» ήταν… μόνη της στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ…

KAΠOIOI λένε ότι στο ποδόσφαιρο «παίζεις τόσο καλά όσο σου επιτρέπει ο αντίπαλός σου». Mπορεί να µην είναι πάντα έτσι, αλλά στο AEK-ΠAOK ήταν σίγουρα έτσι. Δεν ήταν το 4-4-2 του Xιµένεθ, µε δεκάρι τον Γκερέιρο, που έκανε τη διαφορά. Oύτε ότι ο Σκόκο έπαιξε, όπως είπε ο ίδιος, ύστερα από δύο δυόµισι χρόνια στη φυσική του θέση σαν δεύτερος επιθετικός.

H AEK έσπασε το ρόδι σε παιχνίδι πρωταθλήµατος, ύστερα από τρεις µήνες στο OAKA, επειδή έπαιζε µόνη της. Oµάδα ΠAOK δεν υπήρχε στο γήπεδο. Xωρίς τους Γκαρσία-Iβιτς-Bιεϊρίνια και µε τους Bιτόλο-Φωτάκη στο 50% των δυνατοτήτων τους, η δουλειά για την AEK ήταν εύκολη. Tο συν για την οµάδα του Xιµένεθ ήταν η διάθεση που έδειξε να πάει το µατς στα πολλά µε λίγα. Mέχρι εκεί όµως.

Σηµαντικοί οι τρεις βαθµοί που πήρε. Eξίσου σηµαντικό το κέρδος σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας, αλλά τίποτα παραπάνω. Kι εκ του περισσού, βέβαια, η παρατήρηση του Σκόκο στον Xιµένεθ για να δικαιολογήσει τις συνεχόµενες µέχρι τώρα κακές εµφανίσεις του. Kαταπληκτικό το δεύτερο γκολ που βάζει, αλλά καµία σχέση µε την αλλαγή θέσης του. Aπό πλάγια αριστερά κάνει την ατοµική προσπάθεια και σκοράρει. Στο πρώτο γκολ, αφού βγαίνει απ' έξω ο Γεωργέας, είναι εύλογο να κάνει κίνηση προς τα µέσα για να πάρει την µπάλα. H εντυπωσιακή πράγµατι εµφάνισή του δεν έχει καµία σχέση µε το γεγονός ότι η οµάδα του έπαιξε µε δύο κυνηγούς. Kαι ο ίδιος βρέθηκε σε καλή µέρα και οι προσωπικοί του αντίπαλοι σε κακή, συνυπολογίζοντας τη γενικότερη καθίζηση του ΠAOK. H χαρά και η ικανοποίηση στην AEK γι' αυτό το 4-0, που θα µπορούσε να είναι ακόµα µεγαλύτερο, καλό θα είναι να έχουν τελειώσει µε το σφύριγµα της λήξης από τον Tριτσώνη. Oύτε η Kαβάλα την Kυριακή θα είναι τόσο εύκολη ούτε βέβαια ο κανονικός ΠAOK την άλλη Tετάρτη στην Tούµπα.

Πηγή Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags