Facebook Pixel Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο6
| 2012-12-30 01:02:00

Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο6

Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο6

Τα καθιερωμένα "βραβεία" του sportdog αυτή την εβδομάδα έχουν απ΄ όλα. Ποιοι ήταν οι καλοί, οι κακοί και οι άσχετοι; Ο Δημοσθένης Καρμοίρης έχει το …ρεπορτάζ!

Πού να ‘ξερε αυτή η έρμη η λαϊκή παράδοση που μας έμαθε ότι οι καλικάντζαροι τρυπώνουν τα Χριστούγεννα σε όλα τα «καλά τα σπίτια» και σπέρνουν έριδες, διχόνοιες και τσακωμούς, ότι το 2012 θα υπάρχουν… ο Τσάκας, ο Αντωνιάδης, ο Αλαφούζος και ένα σωρό πράματα και καμώματα στον Παναθηναϊκό που κάνουν «πάρτι» όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, όλη τη μετά-Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης με έναν μακρύ κατάλογο «άσχετων» δηλώσεων και εμφανίσεων!

Στην τελική ευθεία για τον αποχαιρετισμό του έτους δεν έλειψε, δόξα το Θεό, η «τροφή» για την στήλη των «Καλών, Κακών και… Άσχετων». Τα «βραβεία» τους περιμένουν παρακάτω και το βάθρο είναι έτοιμο και καλογυαλισμένο για να υποδεχθεί κι αυτή τη φορά τους νικητές σε κάθε κατηγορία.

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά, με υγεία σε όλους σας και ευτυχία στις ομάδες σας και… πάμε:

Ο ΚΑΛΟΣ

1) ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: Τεράστια τιμή και μια ύψιστη διάκριση απολαμβάνει ο «international coach», μέσω της πρόσληψης του στην Εθνική Ρωσίας. Ο επί σειρά ετών διακριθείς σε πάγκους ευρωπαϊκών ομάδων, Έλληνας προπονητής, φθάνει στο απόγειο της καριέρας του φορώντας τον μανδύα του «Τσάρου» του ρωσικού μπάσκετ, αναλαμβάνοντας σε βάθος χρόνου μάλιστα (4 χρόνια συμβόλαιο!) τις τύχες του μπασκετικού «κόκκινου στρατού». Η φημολογία ότι έκανε τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να… φάει τα λυσακά του που του αρνήθηκε να χριστεί ομοσπονδιακός κόουτς της Εθνικής Ελλάδας, ουδόλως ένοιαξαν τον Κατσικάρη και, προφανώς, καλά έκανε και… έβαλε μαρμελάδα στα αφτιά του.

2) ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΗΣ: Για δεύτερη σερί εβδομάδα συναντάμε σ’ αυτή τη λίστα τον «Ένωσίτη» ποδοσφαιριστή, γιατί παρόλο που διδάχθηκε από μικρό παιδί ότι «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις», εκείνος εξακολούθησε τη δημόσια αυτοκριτική και με σθένος και παρρησία, δήλωσε: «Σταματάω την μπάλα αν πέσει η ΑΕΚ»! Ε, τουλάχιστον έχει κότσια αυτό το παλικάρι. Το λέει η καρδιά του…

3) ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η θετική «είδηση» του εφταημέρου ήταν ασφαλώς η «σιδερένια», ανεπίσημη (η επίσημη προσδιορίζεται μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Γενάρη) επιστροφή του διεθνούς στόπερ στην ενεργό δράση. Το καλό μαντάτο δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, αλλά ασφαλώς την Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί ο Αβραάμ είναι κλάση, υπόδειγμα αθλητή και ένα κλασικό δείγμα ευπρέπειας των γηπέδων μας.

Ο ΚΑΚΟΣ

1) ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ… ΧΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ: Ντούσκο ο 9ος! Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής συνολικός αριθμός αλλαγών προπονητών στη Superleague, αν συνυπολογίσουμε και την έσχατη του Νίκου Αναστόπουλου. Το… «φύγε εσύ, έλα εσύ» στους πάγκους των ομάδων ξεπέρασε τους μισούς στα μισά της φετινής διαδρομής του πρωταθλήματος! Για να επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά ότι στην Ελλάδα για όλα φταίνε οι προπονητές, οι οποίοι αλλάζονται σαν τα πουκάμισα.

Οι άλλοι «κακοί» τεχνικοί, πλην Μπάγεβιτς που μας… τέλειωσαν (πάλι) νωρίς ήταν: ο Χάβος από τη Βέροια (έκανε την αρχή), ο Κατσαβάκης από τον Άρη, ο Φερέιρα από τον Παναθηναϊκό, ο Βλάχος από την ΑΕΚ, ο Παντελίδης από τον Πανθρακικό, ο Χατζηνικολάου από τον Πλατανιά, ο Κωστένογλου από την Ξάνθη.

2) ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ: Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και υβρεολόγιο πεζοδρομίου, ο διεθνής Γάλλος επιθετικός αντί να φροντίσει να κάνει την αγωνιστική-επαγγελματική αυτοκριτική του, κατέβασε… καντήλια στους οπαδούς της ομάδας του, αποκαλώντας τους «μαλ…ες» στο twitter! Ο Σισέ αποδοκιμάστηκε (και δεν ήταν η πρώτη φορά αφού δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις του) από το κοινό της ΚΠΡ όταν σκόραρε (επιτέλους) κόντρα στην Γουέστ Μπρομ και όταν βρήκε υπολογιστή, τους έγραψε: «Το παρατραβήξατε τώρα. Αρκετά σας ανέχτηκα να λέτε μαλ...ες!». Εξαιρετικός κανονιέρης στα γήπεδα, αλλά κάτι πρέπει να κάνει με τη συμπεριφορά του. Και δεν είναι μόνο οι… φούστες στις δημόσιες εμφανίσεις του…

3)ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Χειμαρρώδης, καταιγιστικός και καταπέλτης, όπως πάντα ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, έβγαλε δικαιολογημένες κακίες. Τα είπε ορθά κοφτά, φόρα παρτίδα για την πολυετή κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε εδώ στον «σκύλο». Απομόνωσα 2-3 «δυνατές» ατάκες του και τις αναδημοσιεύω:

- «Βλέπω να βρίζουν τον Παππά και τον Νοτιά, που έχουν βάλει του κόσμου τα εκατομμύρια στην ΑΕΚ. Και οι άλλοι που κονόμαγαν από αυτά τα λεφτά, βγαίνουν και μιλάνε από πάνω. Κορόιδα τους πιάσανε αυτούς τους δύο και τώρα τους βρίζουν κι από πάνω. Άγαλμα έξω από τα Σπάτα έπρεπε να τους στήσουν».

- «Να δούμε επιτέλους ποιοι μπήκαν με λεφτά και έφυγαν άφραγκοι από την ΑΕΚ και ποιοι μπήκαν με δύο παπούτσια και έφυγαν με πολυκατοικίες και εκατομμύρια. Ποιοι είναι αυτοί που χρέωσαν την ομάδα…».
Για ποιους χτυπάει η κουδούνα; Όλος ο κόσμος της ΑΕΚ ξέρει ή φαντάζεται. Δεν είναι δύσκολο.

Και… Ο ΑΣΧΕΤΟΣ

1) Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-Β. ΤΣΑΚΑΣ-Α. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ… και σία: «Χαρτοπόλεμος» αντιπαλότητας της ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο του Πρίγκιπα έλαβε χώρα μέσα στην εβδομάδα. Αντεγκλήσεις, μειωτικοί χαρακτηρισμοί, το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο.
«Μπερδεύτηκε» και ο Αντώνης Αντωνιάδης μέσα σε όλα και όλους με την αποκάλυψη της γνώσης του περί της ύπαρξης της περιβόητης επιταγής της Αυτού Μεγαλειότητας για να κάνει έξαλλο τον Γιάννη Αλαφούζο που τα έβαλε με τον ψηλό, ο οποίος… τυγχάνει να είναι και «σύντροφος» στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟ στο επιμύθιο της εβδομάδας δεν εξαίρεσε από τα «δριμύ κατηγορώ του», ούτε τον πρώην μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη, από τον οποίο ως ενθυμούμαστε όλοι, πήρε τζάμπα τις μετοχές για λογαριασμό της «Π.Σ.»!
Αδιανόητες καταστάσεις σε πράσινο φόντο.

2) ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ΦΕΡΕΪΡΑ: Ο πρώτος όρος από τη δέσμη μέτρων που έθεσε σε εφαρμογή στην Σπόρτινγκ ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού είναι το «απαγορευτικό» στην… κοινωνική δικτύωση! Κατά τον Ζεσουάλδο, το «συμμάζεμα» στην ομάδα της Λισσαβόνας αρχίζει από το… facebook και το twitter! Η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από το κόψιμο των social media! Κι εγώ κάθομαι και σκέφτομαι, ότι προφανώς θα τράβαγε μεγάλο ζόρι ο Πορτογάλος με τα προεδρικά «τι-τι-βι-σμα-τα» τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, που του… έμεινε απωθημένο και την πληρώνουν τώρα οι «Σπόρτινγκ-ίτες»!

3) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Οργανωμένοι-Τσακίρης): Ξέραμε τον καβγά για το πάπλωμα, τον καβγά για την ταμπακιέρα, πλέον μας γνωστοποιήθηκε και ο «καβγάς της πλατείας». Τον Πανιώνιο, παρά την καλή πορεία του 1ου γύρου – τα προβλήματα δεν τον εγκαταλείπουν, η γκρίνια είναι σχεδόν μια μόνιμα κατάσταση στα Νεοσμυρνιώτικα στέκια, δεν είναι λίγοι αυτοί που «στραβομουτσούνιασαν» με τον απροσδόκητο αποκλεισμό από το Κύπελλο και άδραξαν την ευκαιρία να ασκήσουν κριτική ακόμα και στον Ελευθερόπουλο για διάφορες επιλογές του (όχι μόνο στη θέση του τερματοφύλακα αλλά και σε αρκετές από τις αρχές της σεζόν), προέκυψε και το «ξεκατίνιασμα» Πάνθηρων και πρώην μεγαλομέτοχου. Κάποιες απόψεις του Κ. Τσακίρη που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των οργανωμένων «κυανέρυθρων» που του απάντησαν με καυστική ανακοίνωση και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του: «Συγγνώμη, αλλά ο μεγαλύτερος άχρηστος που έχει περάσει ποτέ από την ιστορία αυτής της ομάδας , είστε εσείς κ. Τσακίρη! Αποδεδειγμένα!!!».

Καλή Χρονιά να έχουμε φίλοι αναγνώστες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags