Facebook Pixel «Τα δίδυμα της ελπίδας»
| 2011-03-09 14:13:00

«Τα δίδυμα της ελπίδας»

«Τα δίδυμα της ελπίδας»

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στο blog του για τα νέα… δίδυμα που έχουν εμφανιστεί στις τρεις γραμμές του γηπέδου για την ΑΕΚ, αλλά και στις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα…

Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα της ΑΕΚ που συνοδεύτηκαν από καλές εμφανίσεις, έχουν την αιτία τους και αυτή είναι τα νέα "δίδυμα" που έχουν εμφανιστεί στις τρεις γραμμές του γηπέδου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που η απελπισία είχε κυριεύσει το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο λόγω της αγωνιστικής εικόνας της ΑΕΚ.

Ωστόσο τα τελευταία θετικά αποτελέσματα τα οποία συνοδεύτηκαν και από καλές εμφανίσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό ως το τέλος της σεζόν.

Τα νέα «δίδυμα» στις τρεις γραμμές του γηπέδου αφήνουν υποσχέσεις για μία πιο ελκυστική ομάδα που παράλληλα θα παίρνει και τα αποτελέσματα.

Οι συνεργασίες (κατά κύριο λόγο) στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Εργοτέλη για το πρωτάθλημα αλλά και (ως ένα βαθμό) στο ματς κυπέλλου απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά αποδείχθηκαν πιο λειτουργικές και ωφέλησαν την ΑΕΚ.

Παρουσιάστηκε πιο συμπαγής ανασταλτικά και με καλύτερες δημιουργικές ιδέες, γεγονός το οποίο έκανε τον Χιμένεθ να αναθαρρήσει, να βρει το χαμόγελό του και να πιστέψει ξανά ότι η συνολική βελτίωση θα προκύψει, έστω και με κάμποση καθυστέρηση από ότι αρχικώς είχε προβλέψει.

Αυτό ασφαλώς επετεύχθη μέσα από το δικό του ψάξιμο μέχρι να ανακαλύψει ποιοι παίκτες ταιριάζουν και μπορούν να αποδώσουν καλύτερα κινούμενοι σε κοντινούς (ή γειτονικούς) χώρους. Πιο συγκεκριμένα:

1. Δέλλας - Ματέος: Αγωνίστηκαν μαζί στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και η Ένωση κράτησε το μηδέν στην άμυνα, ασφαλώς και με τη συμβολή του Σεμπαστιάν Σάχα ο οποίος τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι ο πιο φορμαρισμένος γκολκίπερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Χιμένεθ εκτιμά τους κεντρικούς αμυντικούς που μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα με σωστές μεταβιβάσεις και οι οποίοι δεν πανικοβάλλονται σε στιγμές πίεσης απομακρύνοντας τη μπάλα στα τυφλά.

Οι δύο στόπερ της Ένωσης διακρίνονται για την ικανότητα τους στη μεταβίβαση ενώ δεν τα χάνουν όταν πιέζονται, τουναντίον ψάχνουν τον τρόπο που θα βγάλει την ομάδα την ομάδα από τη δύσκολή θέση αλλά συνάμα θα την «σπρώξει» στην αντεπίθεση.

2. Ντιοπ - Γκερέιρο: Δεν θα συνιστά ψέμα το να ισχυριστεί κανείς ότι η ΑΕΚ ήταν ανοιχτή στην παραχώρηση αμφότερων κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο εφόσον προέκυπταν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τελικά ίσως της βγει και σε καλό που δεν βρέθηκαν ομάδες για να «δελεαστούν» από τη διαθεσιμότητα του Σενεγαλέζου και του Βραζιλιάνου.

Ο Ντιοπ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στα δύο ματς τον ΠΑΟΚ, είχε δεσποτική παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Εξαιρετικός ανασταλτικά, με συμμετοχή στην οργάνωση του παιχνιδιού, πολλά τρεξίματα (απόδειξη του ότι απέκτησε την απαιτούμενη φυσική κατάσταση παρά τις πολλές αναποδιές που του έτυχαν στη διάρκεια της σεζόν), σκόραρε μία φορά ενώ είχε και δύο δοκάρια!

Ο Γκερέιρο έκανε για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2009 ως σήμερα, δύο συνεχόμενα καλά ματς απέναντι σε Εργοτέλη και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Έδωσε ασίστ για γκολ και θύμισε τον επιτελικό μέσο που απασχόλησε σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες λόγω των εμφανίσεων του στο Euro 2008 με την εθνική ομάδα της Πολωνίας. Είχε πολλές ατυχίες, τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια δεν έκανε κανονική προετοιμασία, όμως πλέον δείχνει γερός, ορεξάτος και απαλλαγμένος από το άγχος.

3. Σκόκο - Μπλάνκο: Μία συνεργασία που θα έπρεπε να βλέπουμε πολύ συχνότερα στην ΑΕΚ κι όχι μία φορά κάθε δυόμισι χρόνια. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι δύσκολο να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Λυμπερόπουλος και ότι ο Μπαχά πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του, αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να συμβαίνει σώνει και καλά και μέσω ενός συστήματος (4-3-3) που επιτρέπει την παρουσία μόνο ενός επιθετικού στον άξονα της γραμμής κρούσης.

Ο Χιμένεθ τόλμησε να χρησιμοποιήσει τον Σκόκο στη φυσική θέση του κι εκείνος ανταπόδωσε με δύο πανέμορφα γκολ. Το πιο ενθαρρυντικό της ιστορίας όμως είναι ότι αυτό δεν έγινε εις βάρος του «Ζορό». Εκ του αντιθέτου η συνεργασία τους ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει φέτος στην επίθεση της ΑΕΚ.

Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σημειώσει κι εκείνος δύο γκολ (είχε δοκάρι κι απώλεσε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες) και σήμερα να μιλούσαμε για ένα δίδυμο που δεν πρέπει να «σπάσει» ποτέ. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πλέον δύσκολο για τον Σκόκο να αποδεχθεί ότι πρέπει να διαδραματίσει εκ νέου το ρόλο του εξτρέμ όταν προέρχεται από τέτοια εμφάνιση. Και θα προκαλέσει αρνητική συζήτηση ένα τέτοιο γεγονός εφόσον συνδυαστεί με κακή απόδοση του Αργεντινού.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags