Facebook Pixel «Ηγέτης για τα δύσκολα»
| 2011-03-10 09:55:00

«Ηγέτης για τα δύσκολα»

«Ηγέτης για τα δύσκολα»

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει στο blog του για τον Πάμπλο Κοντρέρας αλλά και τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ εναντίον του Εργοτέλη, σε ένα… δύσκολο παιχνίδι.

Υπερβολικός ο τίτλος του άρθρου θα πουν πολλοί. "Έ, όχι και δύσκολο το ματς με τον Εργοτέλη, ρε συ Πετρωτέ" θα μου αντικρούσουν. Το αν έχουν δίκιο θα σας παρακαλέσω να το κρίνετε αφού διαβάστε πρώτα τις σκέψεις μου

Για να μπορέσει κανείς να κρίνει με βάση το σωστό πρίσμα τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα πρέπει να δει ποιο ήταν το τοπίο στον ΠΑΟΚ πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Λαμπρόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, προερχόταν από μία ταπεινωτική ήττα κόντρα στην ΑΕΚ, με τους παίκτες να βρίσκονται στο στόχαστρο του κόσμου (θυμηθείτε και το τετ-α-τετ την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο) και να κατηγορούνται ότι "διαλέγουν παιχνίδια και είχαν το μυαλό τους μόνο στο Europa League μέχρι πρόσφατα και πλέον μόνο στο Κύπελλο" ή ότι "δεν γουστάρουν να παίξουν γιατί είναι απλήρωτοι".

Με την πλάτη στον τοίχο ήταν και ο προπονητής, ο οποίος αμφισβητείται έντονα για το κατά πόσο μπορεί να παρουσιάσει κάτι περισσότερο από αυτό που παρέλαβε ουσιαστικά από τον Σάντος, μιας και φέτος κανείς από τους προπονητές που δούλεψαν στην ομάδα (Μπερέτα, Δερμιτζάκης οι άλλοι δύο) δεν μπόρεσε να βάλει το στίγμα του στην ομάδα. Προσθέστε και τον κίνδυνο, σε ενδεχόμενη απώλεια βαθμών, ο ΠΑΟΚ να βρισκόταν πολύ πίσω στη διεκδίκηση μιας θέση για τα πλέι οφ και αυτό να επηρέαζε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του εν όψει των ντέρμπι με Ολυμπιακό και (κυρίως) με ΑΕΚ.

Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργούσε ένα εκρηκτικό μείγμα για την ομάδα του "Δικεφάλου" που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με την μπάλα, κυριολεκτικά, να "καίει".

Το άγχος στις κινήσεις των παικτών μπορούσε κανείς να το διακρίνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, τότε που ο ΠΑΟΚ είχε την ανάγκη κάποιος από τους παίκτες του να πάρει την πλάτη του στην ομάδα. Κι αυτός ήταν ο Πάμπλο Κοντρέρας που τα έκανε όλα. Όχι μόνο "σκούπιζε" τα πάντα στην άμυνα, αλλά πέτυχε και ένα πανέμορφο γκολ δείχνοντας την κλάση του και την προσωπικότητά του. Ο Χιλιανός "έσπασε το ρόδι" μετά από 499 λεπτά αφλογιστίας και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Χωρίς διάθεση να υπερβάλλω, πιστεύω ότι η παρουσία του Κοντρέρας κόντρα στον Εργοτέλη, μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας ακόμη και για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πολύ απλά γιατί με αυτή τη νίκη οι "ασπρόμαυροι" έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν την ηρεμία τους.

Ο Χάβος πήρε το μήνυμα

Μετά το κάζο με την ΑΕΚ δεν αντέδρασε θετικά μόνο η ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και ο προπονητής της. Ο Μάκης Χάβος έδειξε να έμαθε καλά το μάθημα από το πάθημα της περασμένης Κυριακής. Άφησε τα πειράματα και έβαλε τους παίκτες που επέλεξε για την ενδεκάδα στις σωστές θέσεις. Ο Σνάουτσνερ πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Φωτάκης αγωνίστηκε ως κεντρικός μέσος, ο Σαλπιγγίδης έπαιξε στα δεξιά και ο Μουσλίμοβιτς στην κορυφή, σε διάταξη 4-2-3-1 που ταιριάζει όσο καμία άλλη στον ΠΑΟΚ.

Συν τοις άλλοις, ο "Δικέφαλος" πέτυχε γκολ από στημένη φάση μετά από αρκετό καιρό. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για ένα μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, όμως τα στοιχεία που περιέγραψα είναι ελπιδοφόρα εν όψει της συνέχειας. Το ίδιο θετικό είναι και το γεγονός ότι ο Μάκης Χάβος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πώς θα αντιμετωπίσει τα δύο επόμενα ντέρμπι, έκανε-για πρώτη φορά ως προπονητής του ΠΑΟΚ-λόγο για διαχείριση του έμψυχου δυναμικού ελέω κούρασης που "δεν θα αλλοιώνει τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας" και έφυγε από τις κλισέ φράσεις “βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και μπροστά μας έχουμε μόνο τον Ολυμπιακό”..

Υ. Γ. 1 Θα ήταν παράλειψη να μην αφιερώσω και λίγες αράδες στην παρουσία του Βασίλη Κουτσιανικούλη. Το ότι επιλέχθηκε να αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα μπορεί να κριθεί ως άριστη, καθώς ήταν για πρώτη φορά φέτος (και άλλη μία, αυτή με τον Αστέρα Τρίπολης πέρσι) τόσο αεράτος, θυμίζοντας τον... παλιό καλό εαυτό του. Είχε εκρήξεις, είχε εμπνεύσεις και τελειώματα στις φάσεις που ο ίδιος δημιουργούσε, ενώ σε προηγούμενα ματς συνήθιζε να αφήνει τη δουλειά στη μέση. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ίδιος επιχειρεί μία... επανεκκίνηση στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες (θυμηθείτε και το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ όπου δεν ήταν κακός), η οποία αν πετύχει μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στον "Δικέφαλο"

Υ.Γ. 2 Το πρώτο, πανέμορφο, γκολ που σημείωσε ο Σταύρος Τσουκαλάς με την φανέλα της ανδρικής ομάδας ήταν μία καλή αφορμή για να διαπιστώσουν αρκετοί τις εκτελεστικές ικανότητες του νεαρού. Όσοι, βέβαια, τον παρακολουθούν από τότε που αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ, θα γνωρίζουν ότι είχε ρόλο επιτελικού μέσου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα έστελενε τη μπάλα στο πλεκτό.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags