10/03/11 - 12:44

Μήνυμα προς τον Εισαγγελέα το εξώδικο Μαρινάκη...

Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και φτάνουμε πλέον σε απόπειρες φίμωσης. Η ελευθερία του Τύπου βάλλεται παγκοσμίως και πλέον τη νιώθουμε στο πετσί μας κι εμείς στην Ελλάδα, αλλά και πιο συγκεκριμένα στο αθλητικό συνάφι.

Μήνυμα προς τον Εισαγγελέα το εξώδικο Μαρινάκη...
52.995views 0shares

Πριν από μόλις λίγους μήνες ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης εισέβαλλε σαν μαινόμενος ταύρος στο μπουθ της Nova και διέκοψε την μετάδοση επειδή δεν του άρεσε ένα σχόλιο του δημοσιογράφου για κάποια φάση στον αγώνα των πρασίνων.

Τώρα έρχεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές όποιον τολμάει να του κάνει αυστηρή κριτική και σχόλια. Φυσικά και είναι καταδικαστέο αν κάποιος υβρίζει όχι μόνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά τον οποιονδήποτε.

Όταν, όμως, ο πανίσχυρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και μόλις μερικών μηνών παράγοντας, Βαγγέλης Μαρινάκης στέλνει τέτοια εξώδικα, τότε κάνει επίδειξη ισχύος. Και ουσιαστικά προσπαθεί να λογοκρίνει ή να υποχρεώσει τον κάθε δημοσιογράφο να αυτολογοκριθεί για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με τον δικηγόρο του. Αυτό το μήνυμα περνάει.

Αυτές οι προσπάθειες από τους παράγοντες αναμένεται να ενταθούν όσο η υπόθεση των κασετών φουντώνει. Θα δούμε κι άλλα, δηλαδή. Έτσι τουλάχιστον εκτιμούμε. Και φυσικά δεν είναι μόνο οι κασέτες. Είναι κι όλα τα όργια που παρατηρούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο της ντροπής.

Η απάντηση, πάντως, σε όλα όσα γίνονται είναι απλή. Όταν γίνονται τέτοια πράγματα, τότε κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Εκτός πια κι αν ζούμε σε καθεστώς Καντάφι και δεν το ξέρουμε.

Είναι χρέος του εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση των κασετών. Κι αυτή τη φορά να βγάλει αποτέλεσμα, όχι απλά να ερευνήσει, να σκαλίσει και στο τέλος να μην γίνει τίποτα. Τα έχουμε δει κι αυτά, άλλωστε. Οι προκάτοχοί του με την παλιά Παράγκα κατάφεραν να κάνουν μια τρύπα στο νερό, όπως και με τόσα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα.

Μόνο όμως αν ανοίξουν στόματα θα δει άσπρη μέρα ο τόπος. Όσο τα στόματα είναι κλειστά, η βρώμα και η δυσωδία θα πνίγουν τους πάντες. Πώς θα ανοίξουν λοιπόν όταν ο Μαρινάκης και ο κάθε εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο, στέλνει εξώδικα και απειλεί; Εμείς δεν είμαστε υπέρ της ασυδοσίας του κάθε δημοσιογράφου και του κάθε Μέσου, διότι εννοείται πως πρέπει να υπάρχει μέτρο. Εδώ όμως ο Μαρινάκης ζητάει να απαγορευτεί και η αναπαραγωγή δηλώσεων όπως π.χ. του Κούγια. Για αυτό έχει να πει κάτι ο εισαγγελέας; Πώς να τολμήσει να γράψει αυτά που πρέπει ένας δημοσιογράφος όταν από πάνω του κρέμονται αγωγές που μπορεί να του κοστίσουν ακριβά στην τσέπη; Καταλαβαίνει πόσο σοβαρό είναι για την εξέλιξη της υπόθεσης που ΟΛΗ η Ελλάδα θέλει να διαλευκανθεί;

Να σας πω και κάτι στο τέλος: Χίλιες φορές να γραφτεί κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει μπας και σπάσει το απόστημα παρά το... κάτι λιγότερο που επιδιώκει ο (κάθε) Μαρινάκης με το εξώδικό του.