Facebook Pixel «Στη χώρα της λαμογιάς»
| 2011-03-11 12:48:00

«Στη χώρα της λαμογιάς»

«Στη χώρα της λαμογιάς»

Ο Γιάννης Σκόκας γράφει στο blog του για την υπόθεση με τις κασέτες και σχολιάζει ότι δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα λάμψει η αλήθεια...

Λυπάμαι που το λέω, αλλά όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση των cd του Βαγγέλη του… Περπινιάδη και της υπόλοιπης κομπανίας, ας μην τρέφουμε αυταπάτες ότι θα γίνει κάτι τρομερό, ότι θα λάμψει η αλήθεια και οι ένοχοι θα υποστούν τις ποινικές κυρώσεις. Εγώ τουλάχιστον είμαι απολύτως συνειδητοποιημένος πως δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο σε επίπεδο ποινών κλπ, όπως ακριβώς συνέβη και με τα παλαιότερα ηχογραφημένα της περίφημης παράγκας.

Και αυτά που λέγονται από την Πολιτεία και τους αρμόδιους περί ποινών, κυρώσεων και λοιπών επιπτώσεων, εμένα μου ακούγονται βερεσέ. Ξέρετε γιατί; Διότι πολύ απλά, σε αυτή τη χώρα συστηματικά επιβραβεύεται η απατεωνιά, η λαμογιά και η ψευτιά. Οπως ο φοροφυγάς που κατακλέβει το κράτος και μετά έρχεται το ίδιο το κράτος και του χαρίζει τα κλεμμένα επιβάλλοντάς του αστεία πρόστιμα, έτσι και το εκάστοτε λαμόγιο του ποδοσφαίρου μπορεί να στήνει… παράγκες και να κινεί τα νήματα σε όλα τα γήπεδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία κατηγορία, και στο τέλος όχι απλώς να την βγάζει λάδι αλλά να γίνεται και τιμητής των πάντων.

Την ίδια ώρα αυτό το σάπιο σύστημα του ποδοσφαίρου που έχουμε, αντί να αποβάλλει και να φτύνει τον κάθε ένα… περίεργο που κυκλοφορεί ελεύθερος και περιφέρεται στα γήπεδά μας και από ομάδα σε ομάδα, διώχνει όποιον υγιή παράγοντα θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το δρόμο της… αρετής και όχι της λαμογιάς. Πόσοι και πόσοι δεν μπήκαν σε αυτό το χορό απλώς επειδή είχαν τρέλα με την μπάλα και με την ομάδα τους (και επειδή βεβαίως είχαν… μερικά χρήματα παραπάνω για να ξοδέψουν) και οι οποίοι είτε εκδιώχθηκαν κακήν κακώς ως αποτυχημένοι, καθώς δεν ήταν του κυκλώματος, είτε μόλις τους πήρε η μπόχα και κατάλαβαν που έμπλεξαν, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια;

Να μου το θυμηθείτε ότι (και) αυτή η ιστορία με τις περίφημες πλέον ηχογραφήσεις που έφερε στη δημοσιότητα ο Κούγιας θα γραφτεί στο… χιόνι και σε λίγες εβδομάδες θα ξεθωριάσει, όπως ήδη έχει συμβεί και με τα έκτροπα στο Καραϊσκάκη. Γίνεται η φασαρία μερικές ημέρες, ξυπνούν και οι… πεθαμένοι και ασχολούνται με την ιστορία επειδή είναι στα… ντουζένια της και πουλάει, αλλά σε μια, δυο, άντε τρεις εβδομάδες, εδώ θα είμαστε για να δούμε αν θα ξαναπαίξει ως πρώτο θέμα σε εφημερίδα, ραδιόφωνο ή κανάλι.

Μολονότι αυτή η υπόθεση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα και κυρίως για ένα σαφές μήνυμα στους επόμενους που θα θελήσουν να στήσουν μια ακόμη παράγκα, δυστυχώς δεν θα συμβεί το παραμικρό διότι πολύ απλά, την κρίσιμη στιγμή δεν θα μιλήσει κανείς. Μόνο αν βρισκόταν ένα «βαθύ λαρύγγι», θα άρχιζε το ντόμινο που θα τους έπαιρνε όλους σιγά σιγά. Δεν πρόκειται όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, οπότε σε επίπεδο κυρώσεων μην περιμένετε το παραμικρό.

Αντιθέτως, σε επίπεδο εντυπώσεων δεν τίθεται θέμα πως άπαντες έχουν αντιληφθεί, αν υπάρχει νέα παράγκα, ποιος κάνει κουμάντο, υπέρ ποιου λειτουργεί, ποιοι είναι μαζί του, ποιοι απέναντί του κλπ. Δυστυχώς για όλους αυτούς, στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου καταχωρήθηκαν ως η next generation των βρώμικων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τώρα που το σκέφτομαι, ωραίο θα ήταν το σλόγκαν «ο Ολυμπιακός Πειραιώς και ο Ολυμπιακός Βόλου να νικάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να…».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags