Facebook Pixel "Μπορεί να καλυφθεί ολόκληρη η Χαβάη από τσουνάμι!" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-03-11 12:56:00

"Μπορεί να καλυφθεί ολόκληρη η Χαβάη από τσουνάμι!" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μπορεί να καλυφθεί ολόκληρη η Χαβάη από τσουνάμι!" (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τους ειδικούς σήμερα το πρωί σημειώθηκε ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη τον τελευταίο αιώνα.

Η Ιαπωνία που ταρακουνήθηκε στους 8,9 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, εξακολουθεί να πλήττεται από φονικά τσουνάμι που χτυπούν τις ακτές της και σκεπάζουν ότι βρουν στο πέρασμά τους.

Η φυσική καταστροφή που σημειώνεται είναι βιβλική, ενώ το συγκεκριμένο φαινόμενο αναμένεται από ώρα σε ώρα να προκαλέσει επιπτώσεις σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη, η σεισμογενής αυτή ζώνη της Ιαπωνίας έχει το χαρακτηριστικό ότι δίνει πολύ μεγάλα μεγέθη. «Ο σεισμός 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μάλλον αγγίζει το όριο των αναμενόμενων μεγεθών».

Σοκαριστικά είναι και τα όσα συμπλήρωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας καθώς τόνισε ότι κουνήθηκε κυριολεκτικά ολόκληρος ο πλανήτης.

Η δόνηση καταγράφηκε σχεδόν σε όλα τα γεωδυναμικά Ινστιτούτα συμπεριλαμβανομένου και της Αθήνας. Ένα από τα πιο τρομακτικά σενάρια μάλιστα σύμφωνα με τον καθηγητή, λέει ότι το τσουνάμι που κατευθύνεται προς την Χαβάη υπάρχει πιθανότητα να καταφέρει να την καλύψει ολόκληρη καθώς και άλλα νησιά.

Δείτε τι είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ ο κ. Τσελέντης σχετικά με τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει ο σεισμός στον υπόλοιπο πλανήτη.

ΠΗΓΗ: newsday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags