11/03/11 - 15:20

«8,9 Ρίχτερ αδιαφορίας»

Ο Κοσμάς Βίδος σχολιάζει στο blog του την κατώτερη των προσδοκιών ετοιμότητα των πρωινών εκπομπών, για το θέμα που προέκυψε με τον σεισμό στην Ιαπωνία...

«8,9 Ρίχτερ αδιαφορίας»
40.764views 0shares

«Κυρίες και κύριοι η στεριά έγινε θάλασσα στην Ιαπωνία» αποφάνθηκε ο Γιώργος Αυτιάς ξεφυλλίζοντας τα χαρτιά του, μάλλον αδιάφορος για την κοσμογονία που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του και συνέχισε: «Πάμε σε ένα διαφημιστικό διάλειμμα και σε λίγο η μεγάλη κλήρωση όπου ένας τυχερός θα κερδίσει 20.000 ευρώ».

Την ίδια στιγμή, στο Mega, ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας διέκοπταν τα συγκλονιστικά, «ζωντανά» πλάνα του πρακτορείου Ρόιτερς, με το τσουνάμι να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, για να βγάλουν στον αέρα το απαράδεκτο δελτίο καιρού τους (εκείνο των 59 δευτερολέπτων, τα μισά εκ των οποίων σπαταλώνται σε δήθεν χιουμοριστικά, στην πραγματικότητα απαξιωτικά, σχόλια προς τον μετεωρολόγο τους, Θοδωρή Κολυδά).

Σήμερα το πρωί, ενώ η Ιαπωνία ζούσε μια πρωτοφανή καταστροφή την οποία για πρώτη φορά οι τηλεθεατές όλου του κόσμου παρακολουθούσαμε live, τη στιγμή δηλαδή που η τηλεόραση αποθεωνόταν ως μέσο μαζικής ενημέρωσης που χάρη στα προηγμένα συστήματά του βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων, ορισμένα ελληνικά κανάλια (και οι παρουσιαστές τους) έδειχναν να μην έχουν καταλάβει τη σημασία εκείνου που συνέβαινε.

Ο εγωκεντρισμός, η εσωστρέφεια και ο επαρχιωτισμός μας ήταν για άλλη μία φορά εμφανή, με τις συζητήσεις για θέματα Εφορίας, ΙΚΑ, τιμολογίων ΔΕΚΟ και τα κουτσομπολιά από το θλιβερό σταρ σύστεμ μας (βλέπε Star) να συνεχίζονται επίμονα όταν όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα επικέντρωναν το ενδιαφέρον τους στην κόλαση του Τόκιο. Η εθνική απόγνωσή μας δεν μπορούσε να κάνει ένα διάλειμμά ούτε μπροστά στα 8,9 Ρίχτερ.

ΥΓ. Καλή ιδέα το «παραθυράκι» με όλα όσα συνέβαιναν εκείνη τη στιγμή στο Τόκιο, το οποίο άνοιξε στο κάτω μέρος της οθόνης, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Την καλύτερη όμως κάλυψη του γεγονότος είχε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ: Οι Δημήτρης Οικονόμου και Βασίλης Λυριτζής έκαναν τη διαφορά, δίνοντας στο γεγονός τη σημασία που του έπρεπε.

Πηγή: tovima.gr