12/03/11 - 16:55

«Το χέρι στην τσέπη!»

Στο βασικό ζητούμενο για όλους τους μετόχους, δηλαδή να βάλουν το χέρι στην τσέπη στην επόμενη αύξηση του Μ.Κ. της ΠΑΕ, αναφέρθηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του. Αν και τα… μάσησε κάπως για το αν θα βάλει το δικό του…

«Το χέρι στην τσέπη!»
25.308views 0shares

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και εκ των μετόχων της ΠΑΕ, σχολίασε σε δηλώσεις του ότι στο επόμενο Δ.Σ. θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου και καλό θα ήταν να δώσουν το «παρών» όλοι οι μέτοχοι.

Αναφέρθηκε στην παραμονή ή όχι του Σισέ, στον Φερέιρα, σε όσα έγιναν στο ντέρμπι στο Φάληρο, αλλά και στο αγαπημένο του μπάσκετ.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στην «Άποψη»:

-Κύριε Γιαννακόπουλε, κατ’ αρχάς θα θέλαμε να μας πείτε πώς κρίνετε την κίνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να συγκαλέσει Δ.Σ.
«Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση έχοντας στο μυαλό του την παροιμία που λέει ο λαός: “πριν πεινάσει μαγειρεύει”. Είναι μια σημαντική συνεδρίαση, όπου θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη νέα σεζόν, στην οποία ο Παναθηναϊκός πρέπει και οφείλει να είναι πρωταγωνιστής. Θα συζητήσουμε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και πιστεύω ότι θα πάρουμε αποφάσεις από τις οποίες θα βγει κερδισμένος ο Παναθηναϊκός».

-Εσείς θα είστε «παρών» στη συνεδρίαση;
«Φυσικά και θα είμαι. Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί για να πάρουμε τις αποφάσεις μας ενόψει της νέας σεζόν που, όπως σας ξαναείπα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής».

-Πώς σχολιάζετε την απόφαση του Ανδρέα Βγενόπουλου να μην είναι «παρών» στο Δ.Σ.;
«Είναι απόφασή του και πρέπει να τη σεβαστούμε. Στη δημοκρατία, όλες οι απόψεις και οι αποφάσεις του καθενός πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Βέβαια, θα ήταν καλό να είμαστε όλοι στο Δ.Σ., που θα κρίνει πολλά για το μέλλον του Παναθηναϊκού».

-Αντίθετα, ο Νικόλας Πατέρας επεσήμανε ότι θέλει να είναι «παρών» στο Δ.Σ. Πώς το σχολιάζετε;
«Δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό για τον Νικόλα Πατέρα. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι εκεί για να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το καλό της ομάδας. Δεν πρέπει να επαναληφθεί η φετινή χρονιά και την επόμενη».

-Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να βάλει τα λεφτά που ορίζονται από το ποσοστό του, καλώντας και τους υπόλοιπους μετόχους να τον ακολουθήσουν. Εσείς τι σκέφτεστε να πράξετε;
«Φυσικά και έχω την πρόθεση να βάλω το χέρι την τσέπη. Βέβαια, αρχικά θα πρέπει να δω τις παραμέτρους και το ποσό που θα μου ζητηθεί να βάλω και στη συνέχεια θα πάρω την απόφασή μου. Πάντως, γενικά εγώ είμαι θετικός στο ενδεχόμενο να βάλω το χέρι στην τσέπη ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα για να παρουσιαστεί πανέτοιμη την επόμενη σεζόν. Αυτό πρέπει να είναι το σκεπτικό όλων μας στην ομάδα. Δηλαδή, να έχουμε ως σκοπό μας τη βελτίωση του Παναθηναϊκού».

-Περνάμε στο αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου φέτος ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό;
«Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε φέτος το καλό του πρόσωπο με αποτέλεσμα να χάσει το πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι με αυτή την εξέλιξη και θέλουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε, την επόμενη σεζόν, να μην έχουμε αντίστοιχα προβλήματα».

-Φέτος, είναι φανερό ότι στον Παναθηναϊκό έγιναν πολλά λάθη. Ποια ήταν αυτά που, όπως φάνηκε, στοίχισαν την απώλεια του πρωταθλήματος;
«Τη συγκεκριμένη ερώτηση θα ήταν καλό να την κάνετε στους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτοί είναι πιο ενήμεροι για το θέμα και θα μπορούν να σας απαντήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Εγώ δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο για αυτό το θέμα».

-Θεωρείτε ότι πρέπει να παραμείνει στην ομάδα ο Φερέιρα;
«Πιστεύω ότι ο Φερέιρα είναι καλός προπονητής και έχει να δείξει πολλά ακόμα στην ομάδα. Στηρίζω τους προπονητές και δεν θεωρώ ότι θα είναι σκόπιμο να αλλάξει ο Παναθηναϊκός προπονητή τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άλλωστε, στα τελευταία παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έδειξε μια αγωνιστική βελτίωση και νομίζω ότι θα ήταν καλό για την ομάδα να διατηρήσει τον Πορτογάλο τεχνικό και τη νέα σεζόν στο τιμόνι της».

-Ποιο θα είναι το μέλλον του Σισέ;
«Ο Σισέ έκανε κάποιες δηλώσεις στις οποίες έλεγε ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι δεν θα το κάνει πράξη. Ο Σισέ είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και νομίζω ότι έχει θέση στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν».

-Πώς σχολιάζετε όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»;
«Σίγουρα καταδικάζω κάθε μορφής επεισόδια. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και όχι να αυξάνει τη βία στα γήπεδα. Αυτά που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν απαράδεκτα και δεν πρέπει να ξανασυμβούν στο μέλλον. Ο μοναδικοί χαμένοι απ’ αυτά τα γεγονότα ήταν το ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στο “Καραϊσκάκη”».

-Πώς κρίνετε τη στάση της διοίκησης του Παναθηναϊκού μετά τα γεγονότα στο Φάληρο;
«Πιστεύω ότι έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις για να οχυρωθεί το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Νομίζω ότι οι άνθρωποι έκαναν τις κατάλληλες κινήσεις για το καλό της ομάδας, για το πρεστίζ της και για την εικόνα της».

-Αναφορικά με την υπόθεση με τις κασέτες που βρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, ποιο είναι το σχόλιό σας;
«Είναι ένα θέμα το οποίο δεν το γνωρίζω καθόλου. Δεν θα ήθελα να πω κάτι για ένα θέμα που δεν ασχολήθηκα, στο οποίο έχω άγνοια και δεν θα ήταν σκόπιμο να κάνω κάποια τοποθέτηση».

-Πώς σχολιάζετε το φετινό μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα;
«Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο για τον κύριο Μαρινάκη. Πάντως, είναι γεγονός ότι κατάφερε και πήρε το πρωτάθλημα. Εμένα με νοιάζει ο Παναθηναϊκός και πώς θα ξαναβρεί τον δρόμο του, επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών. Δεν θα ήθελα να ξαναδώ τη φετινή εικόνα της ομάδας και τη νέα περίοδο. Θα ήθελα να είναι ένα κεφάλαιο που θα κλείσει».

«Είναι νωρίς να μιλάμε για Βαρκελώνη»

-Να περάσουμε και στο μπάσκετ, αφού είναι ανεπίτρεπτο να μην αναφερθούμε και στον Παναθηναϊκό. Πιστεύετε ότι, τελικά, στον ημιτελικό του Final Four της Βαρκελώνης θα έχουμε μάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για ημιτελικούς και για το Final Four της Βαρκελώνης. Ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα, με μειονέκτημα έδρας, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι τα έχει καταφέρει και στα δύσκολα. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα αποδείξει για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλη ομάδα είναι και θα καταφέρει να δώσει το “παρών” στο Final Four της Βαρκελώνης και τον Μάιο».

-Θα ήθελα να κάνετε και ένα σχόλιο για την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.
«Αυτά είναι γεγονότα που δεν είναι καθόλου καλό να συμβαίνουν. Η βία και τα επεισόδια είναι στοιχεία που δεν πρέπει να υπάρχουν στον αθλητισμό. Η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ ήταν μια αρνητική εξέλιξη. Εμείς απλά ακολουθήσαμε την απόφαση της Πολιτείας. Το θέμα είναι, όταν γίνει ο τελικός του Κυπέλλου, να γίνει ένα καλό ματς, σε φίλαθλη ατμόσφαιρα, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και στο τέλος ελπίζω να κερδίσει ο Παναθηναϊκός».