Facebook Pixel "Βρήκε τον εαυτό του ο ΠΑΟ"
| 2011-03-13 13:50:00

"Βρήκε τον εαυτό του ο ΠΑΟ"

"Βρήκε τον εαυτό του ο ΠΑΟ"

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γράφει για το πνεύμα ομαδικότητας που διέκρινε το τριφύλλι στο Καυτανζόγλειο.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Οι "πράσινοι" είχαν να γευτούν τη χαρά της νίκης από τις 13 Φεβρουαρίου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η ομάδα έμεινε για καιρό στα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη αλλά μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο και την ήττα από την Λάρισα, ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση της, κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη και το 1-3 σε βάρος του Ηρακλή, προσφέρει στο τριφύλλι ηρεμία ενόψει της συνέχειας.

Ο Φερέιρα άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Ο Πετρόπουλος πήγε δίπλα στον Σισέ και συνδυάστηκαν άψογα. Ο Γάλλος δημιούργησε και τα δύο γκολ που πέτυχε ο Έλληνας επιθετικός αλλά και αυτό του Χριστοδουλόπουλου. Ο Σισέ ήταν ομαδικός και βοήθησε τα μέγιστα στο να αποδώσει η αλλαγή του συστήματος. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός, αξιοποιώντας σχεδόν όλες τις φάσεις που δημιούργησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πετρόπουλος στην δεύτερη εμφάνιση του στο αρχικό σχήμα κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν, σκόραρε και πάλι. Είχε αγωνιστεί βασικός και στο ματς της πρεμιέρας με την Ξάνθη στη Λεωφόρο τον περασμένο Αύγουστο, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του στο ισόπαλο 1-1, ενώ στο χθεσινό παιχνίδι σημείωσε δύο τέρματα. Ο Πετρόπουλος μετρά συνολικά 9 εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκα (7 ως αλλαγή) με απολογισμό 4 γκολ (είχε σκοράρει και στο 4-2 επί του Ηρακλή στον πρώτο γύρο) και δείχνει με την απόδοση του πως αξίζει ευκαιρίες και ότι αποτελεί αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή των "πρασίνων".

Στα κέρδη για τον Παναθηναϊκό συγκαταλέγεται και η επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου με γκολ. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να προβληματίσει τον Φερέιρα η κακή απόδοση της ομάδας από το 15' έως το 45' και πέρα από το γκολ της ισοφάρισης, κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ στην ευκαιρία του Επαλέ. Στην επανάληψη, οι "πράσινοι" σοβαρεύτηκαν και γύρισαν στις επιτυχίες μετά από σχεδόν ένα μήνα.

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και τα 4 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Να διατηρήσει τουλάχιστον το +3 από τους αντιπάλους του ενόψει των πλέι οφ και γιατί όχι να το αυξήσει. Οφείλει στον κόσμο του να κλείσει τη χρονιά με καλές εμφανίσεις αλλά και με το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απο κει και πέρα βρισκόμαστε εν αναμονή του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου και το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του συλλόγου. Τα πράγματα είναι απλά: χρειάζονται 15-20 εκ. ευρώ και αν δεν βάλουν τελικά χρήματα οι μέτοχοι, η ΠΑΕ θα οδηγηθεί σε πολλές περικοπές με πωλήσεις βασικών παικτών.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags