Facebook Pixel «Το σερί του ΠΑΟΚ και οι γνωστοί… κύκλοι»
| 2011-03-14 12:27:00

«Το σερί του ΠΑΟΚ και οι γνωστοί… κύκλοι»

«Το σερί του ΠΑΟΚ και οι γνωστοί… κύκλοι»

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει στο blog του πως οι... κύκλοι του Ολυμπιακού προσπάθησαν να μειώσουν τη νίκη του ΠΑΟΚ...

Έβλεπα το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, κι αναρωτιόμουν πως θα γλιτώσει ο ΠΑΟΚ το «τρίμπαλο». Στο πρώτο ημίχρονο, ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο κι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι. Η τετράδα Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Ζαϊρί, πίεζε εκπληκτικά λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, τον ΠΑΟΚ τον είχε «στραγγαλίσει», δεν τον άφηνε να περάσει το κέντρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε άλλο παιχνίδι. Ο βασικός λόγος ήταν η ισοφάριση από τον Κουτσιανικούλη στο 45', ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα ως τότε. Αυτό το γκολ, άλλαξε την ψυχολογία του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πίστεψε ότι δεν μπορεί να πάθει κάτι χειρότερο απ΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ και θα το πάρει το αποτέλεσμα με σβηστή μηχανή κι έτσι δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Ειδικά σ΄ αυτό το γήπεδο, αν δε λερώσεις το παντελονάκι και την κάλτσα, αποτέλεσμα δεν παίρνεις.

Μέχρι το γκολ του Βιτόλο, ο ΠΑΟΚ κάνει τρεις κλασικές φάσεις για γκολ και σκοράρει στο 70', μ΄ ένα πέναλτι, που βλέποντας 2-3 ριπλέι, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν ήμουν εγώ διαιτητής, δεν θα το έδινα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα το έδινε ούτε ο Κωνσταντινέας, αν το πρωτάθλημα δεν είχε κριθεί.

Βέβαια, αν ήμουν εγώ διαιτητής, θα έπρεπε να έχω δώσει καμιά δεκαριά τέτοια υπέρ του Ολυμπιακού για να συνεχίσω να είμαι διαιτητής και βέβαια, θα είχα δώσει και το δικαίωμα στον Παπαδόπουλο να νιώθει ότι μπορεί να απλώνει με ασφάλεια τα χέρια. Όπως τα άπλωσε και στο πρώτο παιχνίδι στον Σαλπιγγίδη, σε μια φάση πιο πέναλτι από της Κυριακής.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, δεν μου έκανε καμιά εντύπωση η προσπάθεια των γνωστών «κύκλων» του Ολυμπιακού (αυτών που όλοι τους ξέρουν, αλλά όνομα δεν έχουν), αλλά και των νεροκουβαλητών τους, να μειώσουν τη νίκη του ΠΑΟΚ. Έλεγαν, λοιπόν, αυτοί οι κύκλοι ότι «το πέναλτι είναι ανύπαρκτο και έγινε αλλοίωση αποτελέσματος» κι επίσης πάλι αυτοί οι κύκλοι, έλεγαν ότι «η Τούμπα ήταν ως συνήθως ζούγκλα, αλλά την έχουν συνηθίσει».

Αυτοί οι «κύκλοι», που δεν βγήκαν να ζητήσουν ένα «συγνώμη», που μέσα στον χώρο ευθύνης τους ξυλοκοπήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αυτοί οι «κύκλοι» που δεν σχολίασαν ούτε τις κασέτες της Παράγκας Νο 1, ούτε τις κασέτες, που ακούγονται τώρα, αυτοί οι «κύκλοι», που μάλλον χαμογελάνε όταν ο κόσμος βγαίνει από τα ρούχα του με διαιτητικές αποφάσεις εδώ και καμιά 15 χρόνια. Αυτοί οι «κύκλοι», που δεν έχουν μάθει ακόμη ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί».

Σε μία ιστοσελίδα που απευθύνεται σε φίλους του Ολυμπιακού, είδα μία δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία μόλις το 13% πιστεύει ότι η ομάδα τους έχασε στην Τούμπα λόγω της διαιτησίας. Μάλλον σ΄ αυτό το 13% απευθύνονται αυτοί οι «κύκλοι». Το υπόλοιπο 87% απλά τους ανέχεται.

Μάλλον είναι οι ίδιοι «κύκλοι», που προσπαθούσαν εδώ και μία εβδομάδα να περάσουν το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να κάνει φιέστα για το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, για να πάρει… ρεβάνς (από τι άραγε;).

Στις τελευταίες επτά φορές, που έχουν παίξει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός για πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τις πέντε, ο Ολυμπιακός τη μία κι ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Όταν έχεις ήδη ένα στα έξι με μία ομάδα, δεν μπορώ να καταλάβω από πού αντλείς το θάρρος για να της πουλήσεις τρέλα.

Στο παιχνίδι Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός ανέβασε μέχρι και τον Ραχωβίτσα με 2.000 αστυνομικούς και ελικόπτερα. Την Κυριακή, μοίραζε ότι θα ανέβει για φιέστα στο… εξοχικό του. Όποτε θέλει να χάνει στην Τούμπα σίγουρα, λοιπόν, ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, τα πολύ δύσκολα, τα πέρασε. Μετά το ντόρτι από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα σχοινιά, είχε τρεις τελικούς μπροστά του κι έπρεπε να τους κερδίσει και τους τρεις. Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καταφέρνει να ξεφεύγει.

Τους δύο τελικούς τους κέρδισε και με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, μάλλον «καβάτζωσε» τα πλέι οφ και του έφυγε το μεγάλο άγχος. Για τον ΠΑΟΚ θα ήταν τραγωδία, να μείνει φέτος έξω από τα πλέι οφ και να αναγκαστεί να παίζει στο Κύπελλο την Ευρώπη.

Τώρα, του έμεινε άλλος ένα (ημι)τελικός. Πλέον, το παιχνίδι με την ΑΕΚ την Τετάρτη, είναι για τον ΠΑΟΚ όλα τα λεφτά. Είναι η μεγάλη ευκαιρία, να πάει σ΄ έναν ακόμη τελικό και να πάρει ένα ακόμα Κύπελλο. Είναι κάτι, που είναι μέσα στις δυνατότητες αυτής της ομάδας.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα, δεν δίνει κανένα τρελό αβαντάζ στον ΠΑΟΚ και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι βαφτίζουν τον ΠΑΟΚ φαβορί, δεν καταλαβαίνω και τη σιγουριά των οπαδών του για την πρόκριση, σε βαθμό αλαζονείας.

ΑΕΚάκι δεν υπάρχει, η ΑΕΚ μπορεί να είναι μια ανισόρροπή αγωνιστικά ομάδα (που θα διασύρει τον ΠΑΟΚ, αλλά θα διασυρθεί από τον Βόλο), αλλά την ποιότητα, που έχει μεσοεπιθετικά, λίγες ομάδες την έχουν.

Το βέβαιο είναι, ότι θα δούμε ωραίο ματς, σ΄ ένα κολασμένο γήπεδο. Κολασμένο, όχι με την έννοια, που καταλαβαίνουν οι γνωστοί… κύκλοι.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags