Facebook Pixel Τυχαίο; Δε νομίζω…
| 2010-12-29 16:54:00

Τυχαίο; Δε νομίζω…

Τυχαίο; Δε νομίζω…

Ο Καραγκούνης βρίσκεται στη μαύρη λίστα του Φερέιρα, με τον Πορτογάλο να «φωνάζει» με τον τρόπο του ότι δεν τον υπολογίζει. Ο sportdog βγήκε στη γύρα, έμαθε και σας τα λέει…

Μόνο στους ανυποψίαστους μπορεί να προκάλεσε έκπληξη το σημερινό δημοσίευμα για το γεγονός ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θέλει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τον Γιώργο Καραγκούνη.

Ο 64χρονος προπονητής, άλλωστε, μπορεί να μην βρίσκεται στον πάγκο των «πράσινων» πολύ καιρό, έχει προλάβει όμως να δείξει ότι ο «Κάρα» δεν αποτελεί προτεραιότητα για την 11άδα. Πολύ περισσότερο ότι δεν είναι κάποιο από τα αγαπημένα του παιδιά. Μόλις τρεις συμμετοχές έχει όλες κι όλες ο Καραγκούνης επί των ημερών του Πορτογάλου: δύο στο πρωτάθλημα (76΄ συμμετοχής συνολικά) και μία στο Κύπελλο (άλλα 76 λεπτά συμμετοχής).

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Φερέιρα είχε στερήσει από τον Καραγκούνη την ευκαιρία να φτάσει τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Η εξέλιξη στο παιχνίδι εναντίον της Κοπεγχάγης, στην τελευταία αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν… κομμένη και ραμμένη για την περίπτωση του «τυπάρα».

Ο πεπειραμένος τεχνικός, όμως, δεν τον χρησιμοποίησε ούτε σαν τρίτη αλλαγή, επιλέγοντας να περάσει τον Πετρόπουλο στο γήπεδο. Αντίθετα, ο Σεμπάστιαν Λέτο πήρε χρόνο συμμετοχής στο ίδιο παιχνίδι. Η αναφορά στον Αργεντινό δεν είναι τυχαία, μιας και θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Φερέιρα έκανε καψόνι στον Καραγκούνη για το επεισόδιο που είχε εκείνες τις ημέρες με τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ. Κάτι που, προφανώς, δεν ισχύει… Όπως και η αναφορά του Φερέιρα ότι δεν γνώριζε για τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Και τον Βαλβέρδε αν ρωτούσε κάποιος εκείνες τις ημέρες, σίγουρα θα ήταν ενήμερος σχετικά. Είχε βουίξει ο τόπος...

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι σε μία από τις τοποθετήσεις του Πορτογάλου πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με το «τριφύλλι», έλεγε ότι οι Καραγκούνης και Κατσουράνης θα του φανούν χρήσιμοι στον Παναθηναϊκό. Τόσο αγωνιστικά, όσο και επειδή τους γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και τους εμπιστεύεται.

Τουλάχιστον, θα έπρεπε να ήξερε το πάθος του «Κάρα» να αγωνίζεται ακόμα και στα οικογενειακά διπλά. Η μπάλα είναι η «καψούρα» του, κι αυτό το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες στην Παιανία. Εδώ ο Νιόπλιας, που του είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή της χρονιάς ότι δεν τον υπολογίζει για βασικό και τον είχε χρησιμοποιήσει σε οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος (συνολικά 457΄ συμμετοχής) και τέσσερα για το Τσάμπιονς Λιγκ (213΄). Ενώ οι σχέσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, του έδειχνε πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Με άλλα λόγια ο Πορτογάλος «φωνάζει» από την πρώτη στιγμή με τον τρόπο του ότι δεν βασίζεται στον Καραγκούνη και δεν θα είχε πρόβλημα αν αποχωρούσε από το ρόστερ. Δεν ισχύει το ίδιο και για τον «τυπάρα», όμως, που δικαιολογημένα νιώθει δυσαρεστημένος από τον προπονητή του. Ειδικά από τη στιγμή που θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε και βλέπει ότι του βάζουν εμπόδια. Το συμβόλαιό του, πάντως, ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2012…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags