Facebook Pixel "Ο Φερέιρα με πείθει…"
| 2011-03-14 17:26:00

"Ο Φερέιρα με πείθει…"

"Ο Φερέιρα με πείθει…"

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του ότι ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού τον πείθει, με βάση και τις εμφανίσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα...

Όταν ήρθε στο τέλος του πρώτου γύρου πολλοί βιαστήκαμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, διότι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακού Βόλου, είπα ότι «σύντομα πάλι προπονητή θα ψάχνουμε». Και όμως από τότε μέχρι σήμερα αλλαξαν πολλά και τώρα μπορώ να πω ότι ο Φερέιρα με πείθει. Και θα είναι λάθος οποιαδήποτε άλλη απόφαση της διοίκησης από την παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού και τη νέα περίοδο. Ή διαφορετικά θα είναι παράλογο να πει η διοίκηση στον Φερέιρα ότι λύνεται η συνεργασία τους και διακόψει το συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως κάθε ξένος προπονητής, που έρχεται στην μέση της σεζόν σε ένα ξένο-για αυτόν-πρωτάθλημα μέχρι να καταλάβει τι γίνεται έκανε κάποια πειράματα ακατανόητα σε εμάς που ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα. Είδαμε για παράδειγμα τον Ιωαννίδη σε ρόλο δεκαριού σαν αλλαγή στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μόλις , όμως, έμαθε την ομάδα ο Φερέιρα κάνει λογικά πράγματα και κυρίως τακτικά έχει συμμορφώσει τον Παναθηναϊκό. Εχει μάθει καλά η ομάδα το 4-3-3, με το οποίο μην ξεχνάμε ότι πήρε όλα τα ντέρμπι και αν δεν είχε μεσολαβήσει η κλοπή του «Καραϊσκάκης», σήμερα ο Παναθηναϊκός στο -4 θα πήγαινε για την μεγάλη ανατροπή. Ο Φερέιρα , όμως, έδειξε ότι αξιοποιεί με τον τρόπο του όλους τους παίκτες. Εκεί, που είχε εξαφανιστεί ο Καραγκούνης, πλέον είναι βασικός και βοηθάει πολύ με την εμπειρία του, το Σάββατο έβαλε δίπλα στον Σισέ και τον Πετρόπουλο και δοκίμασε και το 4-4-2 για τη συνέχεια , είτε αν ένα ματς δεν πάει καλά , είτε αν απουσιάζουν κάποιοι παίκτες, που δεν του επιτρέπουν να παίξει με 4-3-3.

Εχω την αίσθηση, όμως, ότι αν ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι πάρει δύο χαφάρες, με πνευμόνια και ταχύτητα και να πατάνε περιοχή, καταφέρει και κρατήσει τον Σισέ , έναν επιθετικό περιφερειακό που να παίζει δεξιά και ένα επιθετικό μπακ που να μπορεί να παίζει αριστερά και δεξιά(με την παραμονή του Βύντρα), τότε με τον Φερέιρα στον πάγκο μπορεί του χρόνου να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Αρκεί να βρεθεί μία άκρη στα διοικητικά και να βγει τουλάχιστον ένας μέτοχος μπροστά να βάλει λεφτά, να κάνει κουμάντο και να μην υπάρχουν οι πολλοί κοκκόροι…

ΥΓ: Οι πραγματικοί παπαγάλοι δεν μπορούν να μιλούν για παπαγαλάκια. Απλά αυτό λέω και ούτε θα ξανασχοληθώ, διότι δεν αξίζει να ασχολούμαι μαζί τους και αυτούς-που …κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους (Σ.Σ λέμε τώρα)- που τα γράφουν. Εχουν πέσει πια οι μάσκες!

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags