29/12/10 - 18:13

Χοντρή αντεπίθεση από Κέζο

Άγριες μπηχτές ρίχνει ο Αντώνης Κέζος, με αφορμή όσα του έχουν καταλογιστεί για την φυσική κατάσταση των πρασίνων από τότε που διακόπηκε η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό.

Χοντρή αντεπίθεση από Κέζο
45.192views 0shares

Ο γνωστός γυμναστής, που έχει εργαστεί και στην ΑΕΚ, δηλώνει ότι παρέλαβε το καλοκαίρι παίκτες αγύμναστους στην δύναμη, την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα. Κι αυτό πρέπει να είναι μια απάντηση στον προκάτοχό του γυμναστή, τον Φωτόπουλο, ο οποίος πριν από λίγες μέρες άφησε αιχμές για την προετοιμασία του καλοκαιριού. Επίσης, κάνει λόγο για δυσκαμψία επιτελικών στελεχών, ενώ αποκαλύπτει κι αρκετές ενδιαφέρουσες παραμέτρους για το περιβόητο Pao Lab με οδηγίες για δουλειά στο… ρελαντί.

Η ανακοίνωση του Κέζου, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, αναφέρει:

«Ολοκληρώνονται περίπου 100 ημέρες από την αναγκαστική απομάκρυνση μου ως γυμναστή φυσικής κατάστασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσα σιωπηλά τη στάση των παραγόντων αλλά και τον αθλητικό τύπο να με υποδεικνύουν ως υπαίτιο για την κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδος. Δυστυχώς έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αθλητικού κόσμου από τις πραγματικές αιτίες πίσω από την κακή αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού.

Η βασική λοιπόν αιτία – και σε ότι με αφορά – έγκειται στο ότι πολύ σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, μου αφαιρέθηκε η δυνατότητα να γυμνάσω τους ποδοσφαιριστές όπως αρμόζει σε μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς.

Πιο συγκεκριμένα όταν ανέλαβα την εκγύμναση της ομάδας στις αρχές Ιουλίου, οι ποδοσφαιριστές βρίσκονταν σε ικανοποιητικά επίπεδα αντοχής. Ωστόσο με έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν εξαιρετικά αγύμναστοι στις παραμέτρους της δύναμης, της ταχύτητας και εκρηκτικότητας, οι οποίες είναι βασικότατες στο μοντέρνο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Υπογραμμίζω δε ότι πριν ακόμη προλάβω να εφαρμόσω το πρόγραμμα μου στους παίκτες μου εδόθη έγγραφη εντολή από το εργομετρικό κέντρο (Panathinaikos Lab) να ακολουθήσω απαρέγκλιτα το προπονητικό προφίλ των τελευταίων 2 ετών , ήτοι:

• μέτριας έντασης αερόβια προπόνηση
• αποχή από οποιαδήποτε προπόνηση εκρηκτικότητας
• αποφυγή ασκήσεων με μέγιστη ένταση- ταχύτητες
• αποφυγή ασκήσεων με οριζόντια ή κάθετα άλματα
• αποφυγή ασκήσεων με αντιστάσεις
• αποχή από ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και βάρη

Θεωρώ ότι η διαδρομή μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και η επιστημονική μου κατάρτιση και εμπειρία δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να προσυπογράψω την καταδίκη των επαγγελματιών παικτών του Παναθηναϊκού με τη διατήρηση τους σε επίπεδα «ρελαντί». Είναι δε πλέον ώριμες οι συνθήκες να μάθει ο κόσμος του Παναθηναϊκού ότι η κατά την ολιγοήμερη θητεία μου στην ομάδα, και εξαιτίας των ταξιδιών σε Αμερική και Καναδά αλλά και του διαχωρισμού της ομάδας σε 2 γκρουπ, μετά κόπων και βασάνων κατόρθωσα να επιβλέψω την προπόνηση των μη διεθνών παικτών (Α’ γκρουπ) για 20 ημέρες και των διεθνών για μόλις 10 ημέρες.

Είναι συνεπώς τουλάχιστον αναξιοπρεπές το ανάθεμα να στρέφεται εναντίον μου, όταν από επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο Παναθηναϊκός με παρόπλισε. Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας και σε συνδυασμό με τη δυσκαμψία επιτελικών στελεχών μπορούν εύκολα να θέσουν εκτός στόχου μια ομάδα. Από την πλευρά μου δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να συνεχίσει να με προσβάλει αλλά και να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, όταν μάλιστα εξακολουθώ να εισπράττω εκτίμηση και σεβασμό από τους πρωταγωνιστές. Τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές».