Facebook Pixel Περικοπές ενόψει στον Ολυμπιακό
| 2011-03-15 09:26:00

Περικοπές ενόψει στον Ολυμπιακό

Περικοπές ενόψει στον Ολυμπιακό

Το επερχόμενο financial fair play που έχει σκοπό να επιβάλει στις ευρωπαϊκές ομάδες η UEFA, αλλά και οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να επαναδιαπραγματευθεί αρκετά συμβόλαια παικτών του.

Η τεράστια οικονομική κρίση που ταλανίζει το ελληνικό κράτος σαφώς και δεν αφήνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο. Τα δεδομένα των συμβολαίων άλλαξαν άρδην από φέτος μετά από την αύξηση της εφορίας που πρέπει να καταβάλουν οι ομάδες στο ελληνικό κράτος. Η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης σύντομα θα επηρεάσει και τον χώρο του ποδοσφαίρου και είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τo «Goal News» να γίνουν σημαντικές μειώσεις σε αμοιβές αρκετών ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Ολυμπιακού.

Έτσι και αλλιώς δεν πρέπει να ξεχνάμε την εφαρμογή του financial fair play της UEFA που επιβάλλει σε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες να έχουν έξοδα που δεν θα υπερβαίνουν το 50% των συνολικών εσόδων που έχουν. Αυτή τη στιγμή τα έξοδα του Ολυμπιακού ξεπερνούν το 85% των εσόδων και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν δραστικές περικοπές για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα βιωσιμότητας ο Ολυμπιακός στο μέλλον. Αυτό το μοντέλο λειτουργίας είναι το λεγόμενο «γερμανικό μοντέλο» και είναι αυτό που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν οι ευρωπαϊκές ομάδες να ακολουθήσουν, καθώς εάν δεν το κάνουν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με την αδειοδότηση τους.

Ακόμη η αναμενόμενη συρρίκνωση που θα έρθει αργά ή γρήγορα στα έσοδα λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα, εξαναγκάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ακολουθήσει τον δρόμο της πιο συνετής οικονομικής πολιτικής, καθώς παρόλο που ο ίδιος έχει δείξει διάθεση να καλύπτει τις τρύπες των προϋπολογισμών της ομάδας κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό μετά την εφαρμογή του financial fair play. Έτσι λοιπόν πρέπει να αναμένονται αναδιαρθρωτικές κινήσεις που θα αφορούν τα συμβόλαια παικτών που έτσι και αλλιώς δεν έχουν ικανοποιήσει.

Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξει ραντεβού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου για να συζητηθούν, εκτός από τις μεταγραφικές κινήσεις και το θέμα των συμβολαίων που λήγουν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του Ραούλ Μπράβο που δείχνει δύσκολο να ανανεώσει καθώς η διοίκηση δεν έχει σκοπό να του καταθέσει πρόταση ανανέωσης. Στην περίπτωση του Ζαϊρί όλα είναι πιθανά καθώς ο Βαλβέρδε δεν έχει αποφασίσει ακόμη, εν αντιθέσει με τον Ρόμενταλ που θα κληθεί εκτός απροόπτου να λύσει το συμβόλαιο του, καθώς δεν ικανοποίησε με την παρουσία του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags