Facebook Pixel "Άντρες έτοιμοι για Τούμπα!"
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-15 12:50:00

"Άντρες έτοιμοι για Τούμπα!"

"Άντρες έτοιμοι για Τούμπα!"

Μία από τα ίδια από Χιμένεθ, ο οποίος χαρακτήρισε τους ποδοσφαιριστές του "πολεμιστές" κι έκανε λόγο για "ανδρική ΑΕΚ" ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. "Δεν θα δειλιάσουμε".

Μετά την χθεσινή …ανδρική ομιλία στους ποδοσφαιριστές του, ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου στο μαχητικό πνεύμα που πρέπει να δείξει η ΑΕΚ αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου.

«Παιχνίδια όπως το αυριανό είναι τόσο σημαντικά και είναι αυτά που με ανάγκασαν να φύγω από τη χώρα μου. Ήξερα ότι θα έρθουν τέτοια παιχνίδια. Ήρθα στην Ελλάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Παιχνίδια όπως το αυριανό αποδεικνύουν ότι και η ΑΕΚ και οι παίκτες της είναι πολεμιστές. Έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά σήμερα μιλάμε για την ΑΕΚ. Η ιστορία είναι αυτή που μας κάνει μεγάλους. Νιώθω περήφανος για τους παίκτες μου.

Αν χάσουμε - μακριά από μας - θα γράψετε και θα πείτε πολλά. Σήμερα όμως μιλάμε για την ΑΕΚ. Μιλάμε για το παρόν. Όλα αυτά που παίζει η ΑΕΚ, όλες αυτές οι αντιξοότητες και τα προβλήματα που έχετε γράψει στην ΑΕΚ, σήμερα είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία και παίζουμε έναν ημιτελικό. Ας μιλήσουμε πάλι μετά το αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι βγάζουμε παραπάνω από αυτά που έχουμε. Οι παίκτες μου ξέρουν ότι θα τα δώσουν όλα. Ελπίζω να είμαστε νικητές αύριο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες στο παιχνίδι».

Όσο για την ατάκα του Φερνάντο Σάντος "Όποιος φοβάται να πάρει... σκύλο", είπε: «Ο κάθε προπονητής λέει κάποια πράγματα απαραίτητα για να διευθύνει την ομάδα του. Ο προηγούμενος προπονητής με την εμπειρία του ήξερε τι να κάνει εκείνη τη στιγμή. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, πιστεύω σε αυτούς. Είμαι άνθρωπος που ψάχνω κίνητρο. Αν βρω κίνητρο μπορώ και να... πετάξω».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Είχα σκοπό να το πω αυτό, αλλά έψαχνα τον τρόπο. Ποτέ δεν έχω μιλήσει αρνητικά για έναν διαιτητή. Υπήρχαν παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί. Σε κάποια άλλα έχουμε πάρει σφυρίγματα. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Σέβομαι τους διαιτητές και η διαιτησία είναι δύσκολο και σημαντικό κομμάτι σε έναν αγώνα. Σίγουρα θα κάνω μία σκέψη: ότι η έδρα στο δεύτερο παιχνίδι θα παίξει ρόλο. Έχω παίξει στη Τούμπα, σαν παίκτης σε μία πρόκριση για το ΟΥΕΦΑ. Παίζαμε τη... ζωή μας και τότε. Είχαμε έναν διαιτητή που δεν είχε επηρεαστεί. Θα περιμένω το ίδιο. Αν δυστυχώς επηρεάσει η ατμόσφαιρα, εμείς θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε ποδόσφαιρο.

Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος. Σε αυτό και σε όλα τα παιχνίδια. Εφόσον μιλάμε για ποδόσφαιρο θα έχει και τη δική μου πίεση, για το καλό της ΑΕΚ. Υπάρχουν όμως κανονισμοί και κανόνες του παιχνιδιού και παίζουμε μπάλα. Δεν παίζει η... ατμόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που κινεί πάθη, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Δεν υπάρχει φόβος.

Η Τούμπα έχει καλή εξέδρα και φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα τους και ελπίζω οι παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο να ασχολούνται με τη δουλειά τους 100% και να μην κοιτούν προς την εξέδρα. Οι δικοί μου δεν θα δειλιάσουν. Μπορεί να χάσουμε, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags