Facebook Pixel "Όλα τελειώνουν στην Τούμπα!"
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-15 17:09:00

"Όλα τελειώνουν στην Τούμπα!"

"Όλα τελειώνουν στην Τούμπα!"

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τη μεγάλη ρεβάνς Κυπέλλου της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ...

Ποιο είναι το αβαντάζ του ΠΑΟΚ και ποιος ο κοινός παρονομαστής που έχει με την ΑΕΚ.
Πρόωρο τελικό στο θεσμό του Κυπέλλου χαρακτηρίζω τον επαναληπτικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα. Με όλο το σεβασμό προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου και του Ατρομήτου, που θα δώσουν τη δική τους μάχη στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης για μια θέση στη γιορτή του ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Όπως και να το δούμε, η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι των δύο Δικεφάλων έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου, εφόσον παρουσιαστεί σοβαρή στον τελικό, με δεδομένο ότι τόσο η ομάδα της Θεσσαλίας όσο και η ομάδα του Περιστερίου έχουν αποδείξει ότι είναι σκληρά καρύδια.

Ας συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στον αγώνα της Τούμπας.

Προεξοφλώ ότι ΔΕΝ θεωρώ αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Το στείρο 0-0 δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα πιο κοντά από την ΑΕΚ στην πρόκριση.

Κατά την προσωπική μου άποψη αυτή η εκτίμηση -για όσους την κάνουν- δεν είναι σωστή. Και εξηγώ. Η διαφορά που χωρίζει τις ομάδες δεν είναι ένα γκολ. Αν οι φιλοξενούμενοι καταφέρουν να σκοράρουν, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί δύο γκολ και μάλιστα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, για να καταφέρει να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αυτό που επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η ΑΕΚ στη διάρκεια της φετινής περιόδου παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια και όχι όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ.

Ολοκληρώνοντας με τα αβαντάζ της ΑΕΚ (και τα υπογραμμίζω για να καταλάβετε το βαθμό δυσκολίας του αγώνα της Τούμπας ) σημειώνω ότι από το 2002 (νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος) δεν έχει κατακτήσει τίτλο. Άρα στο συγκεκριμένο τομέα παρουσιάζουν με τον ΠΑΟΚ την ίδια ανάγκη, να ξεδιψάσουν από τη δροσιά που προσφέρει το νέκταρ της κούπας.

Το αβαντάζ του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό θα είναι η πύρινη Τούμπα και το απαράμιλλο πάθος των παικτών του για μια διάκριση ύστερα από επίπονη προσπάθεια τουλάχιστον τριών ετών. Ειδικά φέτος, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο έχει λυγίσει μεγάλους αντιπάλους όπως τον Άγιαξ, τη Φενερμπαχτσέ, τη Βιγιαρεάλ, τη Διναμό Ζάγκρεμπ, δις τον «πελάτη» Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο α' γύρο του πρωταθλήματος.

Ατού για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου έχει βρει καταφύγιο στο μυαλό των παικτών από το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι παίκτες συμπληρώνουν φέτος τρία (κάποιοι τέσσερα ή και περισσότερα) χρόνια παρουσίας στην ομάδα και δικαίως θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να μείνουν τα ονόματά τους και επίσημα στην Ιστορία της ομάδας και του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η κατάκτηση ενός τίτλου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η έκβαση του αγώνα σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει ο Χιμένεθ -Μανόλο συγγνώμη, αλλά δεν θα αποφύγουν οι παίκτες σου τον πειρασμό να χαζέψουν έστω και λίγο τις κερκίδες της Τούμπας- να αντιμετωπίσει τον Βιεϊρίνια και ο Χάβος τον Σκόκο, αντίπαλος του οποίου θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Σνάουτσνερ. Η απόδοση του Πορτογάλου και του Αργεντινού αποτελεί βαρόμετρο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των δυο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ θα βασιστεί για άλλη μία φορά στην πολύ καλή αμυντική του λειτουργία και στο γεγονός ότι Γκαρσία και Βιτόλο ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη της απόδοσής τους και της συνεργασίας τους, που αποτέλεσε τη βασική συνταγή της περσινής επιτυχημένης πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα αλλά και της φετινής παρουσίας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Επιθετικά, ο Σαλπιγγίδης και ο Μουσλίμοβιτς θα πλαισιώσουν τον Βιεϊρίνια δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο αργό κέντρο άμυνας της ΑΕΚ.

ΥΓ. Η «Φιλιππινέζα» συνεχίζει να διαβάζει με προσοχή όλα τα κείμενα του blog και να αφήνει σχόλια. Χαίρομαι και σ' ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου σε μένα, φίλε Γιάννη. Συνέχισε το έργο σου. Είναι ανεκτίμητο για τον ΠΑΟΚ.

Πηγ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags