Facebook Pixel "Μην την ψάχνετε, δεν είναι τυχαίο"
| 2011-03-16 09:33:00

"Μην την ψάχνετε, δεν είναι τυχαίο"

"Μην την ψάχνετε, δεν είναι τυχαίο"

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού που δεν είναι άλλο από την αδράνεια της άμυνας στις στημένες φάσεις.

Aναλυτικά το άρθρο του:

• Οι όποιες προσθήκες γίνουν στον Ολυμπιακό είναι ένα θέμα. Ένα άλλο θέμα είναι να δουλέψει περισσότερο και καλύτερα όλη η ομάδα, ο προπονητής και οι παίκτες.

• Για παράδειγμα νομίζω ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά, αμυντικά, στις στημένες φάσεις. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το
πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός το παίρνει με τεράστια διαφορά βαθμών, πήγε να σπιλωθεί από ένα κόρνερ, από το οποίο προέκυψε το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη…

• Και ενώ επιθετικά η ομάδα είναι πολύ καλά δουλεμένη στις στατικές φάσεις, ας θυμηθούμε ότι και η απώλεια του κυπέλλου και η ήττα από την ΑΕΚ από στημένες φάσεις έγιναν. Μην μένετε στην τελική προσπάθεια, το σουτ του Σαλπιγγίδη στην Τούμπα και το πλασέ του Μπλάνκο στο ΟΑΚΑ. Και τα δύο γκολ ήταν η κατάληξη από κόρνερ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, στα οποία η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε καλή αντίδραση, με συνέπεια η μπάλα να φτάσει στους σκόρερ. Και ίδιο ακριβώς γκολ δέχθηκε ο Ολυμπιακός κι από τον Άρη στο Χαριλάου, από τον Νέτο.

• Μην την ψάχνετε, δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει πρόβλημα και κακώς δεν έχει δοθεί η σημασία που θα έπρεπε να είχε δοθεί. Όσο οργανωμένη είναι η ομάδα επιθετικά στα στημένα, τόσο δεν είναι καλά οργανωμένη αμυντικά στα στημένα.

• Όπως δεν είναι οργανωμένη αμυντικά για να αντιμετωπίζει σωστά τις κόντρες των αντίπαλων ομάδων μετά από κόρνερ και φάουλ του Ολυμπιακού. Έτσι είχε βάλει ο ΠΑΟ το δεύτερο γκολ στο ΟΑΚΑ, με το πέναλτι που κέρδισε ο Σισέ από τον Αβραάμ. Έτσι είχε βάλει ο Ηρακλής το γκολ της νίκης του στο Καυταντζόγλειο με τον Βέλλιο. Έτσι ισοφάρισε κι ο ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα.

• Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά μάνι μάνι αυτά είναι σχεδόν όλα τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα στα πιο σημαντικά φετινά παιχνίδια της. Κι όλα έχουν ξεκινήσει από στημένες φάσεις. Η, μήπως η ισοφάριση του Βιεϊρίνια στο Καραϊσκάκη δεν ήταν από βαθιά μπαλιά σε φάουλ του Τσιρίλο; Η, το γκολ του Λέτο στο Φάληρο δεν ήταν από απευθείας φάουλ;…Η, μήπως το πέναλτι του Εργοτέλη στο Καραίσκάκη δεν ήταν μετά από κόρνερ του;…

• Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Ο Ολυμπιακός είναι αδούλευτος αμυντικά στις στημένες φάσεις. Και θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ σε αυτό τον τομέα ενόψει της νέας σεζόν.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags