Facebook Pixel «Υπέροχο όνειρο η επιστροφή στην Λιόν!»
| 2011-03-16 10:32:00

«Υπέροχο όνειρο η επιστροφή στην Λιόν!»

«Υπέροχο όνειρο η επιστροφή στην Λιόν!»

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεν είναι ευχαριστημένος στην Ελλάδα, όπως άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στην γαλλική ιστοσελίδα «francesoir.fr», τονίζοντας πως έχουμε το χειρότερο πρωτάθλημα! Γι' αυτό και σκέφτεται συνεχώς την Λιόν, καθώς θέλει να γυρίσει...

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, αλλά όλα διορθώθηκαν. Έχοντας παίξει στο πρωτάθλημα της Γαλλίας (σ.σ.: Χάβρη, Οσέρ, Λιόν) της Σκωτίας (σ.σ.: Ρέιντζερς), της Αγγλίας (σ.σ.: Νιούκαστλ) και της Ιταλίας (Γιουβέντους), ανακάλυψα και την Ελλάδα. Είναι το... χειρότερο που έχω συναντήσει ποτέ», είπε αρχικά ο στόπερ του Παναθηναϊκό και πρόσθεσε:

«Το επίπεδο δεν είναι καταπληκτικό. Το κλίμα κυρίως είναι πολύ επιθετικό. Οι οπαδοί είναι βίαιοι. Οι δικοί μας δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει παίξει πέντε ματς κεκλεισμένων των θυρών. Το κακό είναι πως το πάθος μετριάζεται από μια αυξημένη πίεση που οδηγεί στην βία. Ήμουν προς την φυσούνα, στο πρώτο μου φιλικό ματς, όταν έπρεπε να αποφύγω μπουκάλια που πετούσαν σε παίκτες κατά την διάρκεια μιας διακοπής. Επίσης άκουγα ήχους μαϊμούς την άνοιξη. Ελπίζω η κυβέρνηση να μην περιμένει να αντιδράσει όταν ένας ποδοσφαιριστής πεθάνει…».

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε χάος ότι συμβαίνει στην Ελλάδα: «Σε αυτό το χάος εκεί, προσπαθώ να παραμείνω επαγγελματίας και να μοιραστώ πράγματα. Η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη, το κλίμα ευχάριστα και μπόρεσα και έπαιξα στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα».

Πάντως, ο «Μπουμ» αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Παναθηναϊκό: «Νομίζω πως μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο για άλλα τρία χρόνια. Είμαι περήφανος που υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό να ανακτήσει την παλιά του αίγλη. Υπάρχουν φιλοδοξίες εδώ. Όταν υπέγραψα, έκανα μια οικονομική προσπάθεια, κόβοντας το 15% από τον μισθό μου. Στην Λιόν ήθελα ένα χρόνο ακόμα για να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου και στον Παναθηναϊκό έχω υπογράψει για τρία χρόνια».

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Λιόν και για μια ακόμη φορά ανέφερε πως δεν ήθελε να φύγει από την γαλλική ομάδα.

«Θα ήθελα να μείνω στην Λιόν, έναν σύλλογο που αγαπώ, μια πόλη όπου σκοπεύω να μείνω όταν τελειώσω την καριέρα μου. Να επιστρέψω στη Λιόν θα ήταν ένα υπέροχο όνειρο. Δεν ήθελα να φύγω. Δεν μου το είπαν ποτέ ξεκάθαρα, αλλά ένιωθα πως ήθελαν να φύγω. Όταν είπα στον πρόεδρο Ολάς, ότι θα ήμουν χαρούμενος αν επέστρεφα, μου χαμογέλασε. Δεν κατηγορώ κανέναν, έτσι είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Η Λιόν ήθελε να μειώσει τα έξοδα και ως ένας από τους παίκτες που είχε από τα μεγαλύτερα συμβόλαια, ήμουν το πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής», κατέληξε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags