16/03/11 - 13:05

«Στον αέρα ο Βοτανικός»

Για «δύσκολη απόφαση» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στην υπόθεση της διπλής ανάπλασης Βοτανικού-Λεοφώρου Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται και η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

«Στον αέρα ο Βοτανικός»
31.002views 0shares

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου, ο κ. Καμίνης τόνισε πως «δεν υπάρχει επενδυτικό σχέδιο» και γι’ αυτό και η επένδυση της διπλής ανάπλασης είναι στον αέρα.

«Η σύμβαση καταγγέλθηκε. Ο δήμος έχει δανειστεί από την Εθνική Τράπεζα 20 εκ. ευρώ, έχει αγοράσει γη, αλλά η επένδυση αυτή είναι στον αέρα. Σύντομα θα πάμε στο χώρο του Βοτανικού για να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης. Το πρόβλημα δεν είναι η τροπολογία του ΥΠΕΚΑ, η οποία έχει προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ και αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά στο γεγονός ότι ο δήμος ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί υπήρχε ένα επιχειρηματικό πλάνο από την πλευρά του Παναθηναϊκού και το οποίο αφορούσε στις εμπορικές χρήσεις», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε πως σύντομα οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας θα επισκεφθούν το χώρο του Βοτανικού «για να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης».