Facebook Pixel "Κι όμως μπορεί!"
| 2011-03-16 16:58:00

"Κι όμως μπορεί!"

"Κι όμως μπορεί!"

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την ελπίδα που δεν έχει χαθεί ακόμα, αλλά και το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς σε αυτά τα 4 παιχνίδια ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει το απόλυτο.

Χωρίς καμία αμφιβολία κανένας μας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις. Απομένουν 4 παιχνίδια και ουκ ολίγες φορές φέτος έχουμε κάνει λόγο για ευκαιρίες διάκρισης που χάθηκαν και… αυτοκτονίες της ομάδας ειδικά μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πριν το παιχνίδι στην Κέρκυρα ο ΑΡΗΣ ήταν από όλους ξεγραμμένος σε σχέση με την είσοδο στα πλέι-οφ. Η νίκη στο νησί των Φαιάκων έδωσε ορισμένες ελπίδες που ενδεχομένως να ήταν και περισσότερες στην περίπτωση που οι αγώνεςτης Λίγκας διεξάγονταν π.χ. στην Αγγλία.

Τώρα από την στιγμή που ο ΑΡΗΣ έδωσε δικαίωμα να εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων δεν αρκεί απλά και μόνο να κάνει το καθήκον του. Δεν αρκεί απλά και μόνο να πάρει τα 4 παιχνίδια που απομένουν. Αυτό θα είναι αρκετό απλά και μόνο για την βελτίωση της ψυχολογίας του οπαδού του ΑΡΗ υπό την έννοια ότι θα βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη νέα χρονιά, έχοντας λάβει ένα θετικό προμήνυμα από την δουλειά του νέου προπονητή της ομάδας του Σάκη Τσιώλη.

Επί της ουσίας για να έχει ο ΑΡΗΣ πιθανότητες διάκρισης φέτος θα πρέπει να αποκομίσει 5 βαθμούς περισσότερους από Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου ή ΠΑΟΚ που είναι οι υπόλοιπες 3 ομάδες που μάχονται για τις 2 θέσεις των πλέι-οφ σε εκκρεμότητα.

Βάση προγράμματος ο ΑΡΗΣ μπορεί να πετύχει το 4 στα 4 χωρίς αυτό φυσικά να είναι εύκολο. Από την άλλη θεωρώ ότι παιχνίδι που αυτομάτως μπορεί να… πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες του ΑΡΗ είναι αυτό της Κυριακής στην Καβάλα. Αν αυτό το παιχνίδι δεν έχει νικητή τότε ο ΑΡΗΣ θα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να μπει στα πλέι-οφ. Μετά λοιπόν από αυτό το παιχνίδι θα είμαστε όλοι σε θέση να αξιολογήσουμε με διαφορετικό τρόπο τις 3 τελευταίες αγωνιστικές και να ξέρουμε που ακριβώς πατάμε.

Και στην Ευρώπη ο ΑΡΗΣ πριν τον αγώνα στην Μαδρίτη- από κάποιους που έχουν μεγαλώσει ως καρπαζοεισπράκτορες του μεγαλύτερου και πρώτου σε τίτλους στα ομαδικά αθλήματα συλλόγου στην Μακεδονία- ήταν ξεγραμμένος. Εκτός στόχων από τον Οκτώβριο έγραφαν οι καλοί μου φίλοι που φυσικά αργότερα κατάπιαν την γλώσσα τους και κρύφτηκαν στην ανυπαρξία της ανωνυμίας τους (εκτός αν έχουν γράψει και κατά του Μαρινάκη οπότε θα αναλάβει δράση η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος!).

Εκεί όμως ο ΑΡΗΣ με νίκη καθόριζε την τύχη του κι αυτό έκανε με την τεράστια πρόκριση και την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας σε ισπανικό έδαφος σε συλλογικό επίπεδο.

Σήμερα θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων και μάλιστα απολύτως λογικών για να πετύχει (εκτός αν η λογική στην Ελλάδα πάει περίπατο και ο Ολυμπιακός που έχει το απόλυτο στην έδρα του χάσει βαθμό ή βαθμούς από την Καβάλα όπως είχε κάνει και πρόπερσι όταν αήττητος ως εκείνο το σημείο έχασε από την Λάρισα). Για αυτό το ματς εγώ θα πιστέψω τον κ. Μαρινάκη που ζήτησε να τερματίσει ο ΟΣΦΠ με 15 νίκες στην έδρα του. Ως τότε έχουμε χρόνο όμως και πρώτιστα πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας κεφάλι, γιατί άλλωστε αυτό μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Ας κάνει ο ΑΡΗΣ το χρέος του κι όλα τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία.

Η δική μας πορεία επιτάσσει την Κυριακή σοβαρότητα, καλή εμφάνιση και νίκη με Πανσερραικό που ΔΕΝ θα παραταχθεί ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. Κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Κάθε άλλο. Εγώ θέλω όλες οι ομάδες ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να παίξουν για την ιστορία τους, την φανέλα τους και την υστεροφημία τους. Για αυτό την Κυριακή περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι και από τους παίκτες του ΑΡΗ να το αντιμετωπίσουν με αυτό τον τρόπο και να κατακτήσουν στο τέλος τους τρεις βαθμούς.

Υ.Γ.1 Μεγάλη ημέρα η σημερινή επέτειος για τον Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ. ΑΡΗ Θυμήσου πριν λίγα χρόνια μέσα στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μόναχο, Γάνδη και Ισπανία οι οπαδοί σου γράψανε ιστορία. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ (παραφρασμένο δικαιολογημένα) ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ. ΑΡΗ ΟΛΕΟ, ΑΡΗ ΟΛΕΟ, ΑΡΗ ΟΛΕ , ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΟ! Το απόλυτο σύνθημα που ειδικά μετά την κατάκτηση του τροπαίου με την Έφες Πίλσεν, αλλά και το δεύτερο ευρωπαϊκό μέσα στην Τουρκία επί της Τόφας σιγοτραγουδήθηκε ακόμα και από μη αρειανούς…

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags