Facebook Pixel "Μοντέλο μη συμβατό με τον ΠΑΟ"
| 2011-03-17 10:09:00

"Μοντέλο μη συμβατό με τον ΠΑΟ"

"Μοντέλο μη συμβατό με τον ΠΑΟ"

Στον Σωκράτη Κόκκαλη και την τακτική της φουλ επίθεσης εναντίον του Τζιμπρίλ Σισέ αναφέρθηκε στο blog του ο Δημήτρης Στρατής...

Που χάθηκε αυτή η ψυχή; Για τον Σωκράτη Κόκκαλη ο λόγος, ο οποίος θέλησε ν' ακολουθήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην τακτική της φουλ επίθεσης κατά του Τζιμπρίλ Σισέ (βρήκαν άτομο!), μ' αποτέλεσμα το όνομά του ν' ακουστεί μετά από καιρό στα φίλαθλα στέκια και στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Σε θέματα επικοινωνιακού χαρακτήρα ο πρώην είναι...μίλια μπροστά απ' το νυν μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού που αν και του πιστώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου το φετινό πρωτάθλημα, κατάφερε με τα καμώματά του να κάνει μεγάλη μερίδα των "ερυθρόλευκων" οπαδών να ξενερώσουν. Ως νικητής στο ντέρμπι του Φαλήρου υπέπεσε σε τόσα επικοινωνιακά "φάουλ" που γεμίζουν βιβλίο, οπότε εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα βλέπαμε αν ο ΟΣΦΠ έχανε, όπως θα 'πρεπε!

Το μοντέλο διοίκησης Κόκκαλη μπορεί να παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες, πλην όμως το γουστάρουν οι φίλοι του. Αμέτρητοι ηδονίζονται ξέροντας ότι στη μπάλα πρωτίστως μετράνε οι καλές σχέσεις με τον Θωμά, τον Αχιλλέα κ.ο.κ κι έπειτα οι αγωνιστικές ανάγκες. "Φτιάχνονται" με την παντοδυναμία τους στα κέντρα αποφάσεων, "τρελαίνονται" που ο πρόεδρος μεταβάλλει σε ισότιμους συνομιλητές τους οργανωμένους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε "λουσάτες" μεταγραφές το καλοκαίρι (Ρόμενταλ, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα), ανακατεύτηκε με την ΕΠΟ, πήρε σε χρόνο dt τον έλεγχο της Σούπερ Λίγκας, κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να χτίσει ένα ηγεμονικό προφίλ, σαν κι εκείνο του προκατόχου του, "φωνάζοντας" προς κάθε κατεύθυνση ότι το νέο μεγάλο αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτός. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν ένας τέτοιου είδους ηγέτης θα είχε πέραση στον Παναθηναϊκό. Δεν μου προκύπτει!

Ο κόσμος του "τριφυλλιού" ποτέ δεν θ' αποκτήσει ψυχοσύνθεση "προβάτου", αποδεχόμενος ότι στο ποδόσφαιρο μετρά κυρίως τι φιλίες έχεις μ' άλλους παράγοντες. Το πιο συμβατό μοντέλο με τις ιδιαίτερες λογικές των Παναθηναϊκών υπάρχει στο κλειστό του ΟΑΚΑ, εκεί όπου κάνει κουμάντο ένας καταπληκτικός προπονητής, χωρίς μεσάζοντες στα αποδυτήρια και τσανακογλείφτες να του πριονίζουν την καρέκλα, με μια διοίκηση που τον σέβεται απεριόριστα και κοιτά να του ικανοποιήσει όλες του τις επιθυμίες.

Ο Νικόλας Πατέρας πήγε πέρσι σε διοικητική τακτική "one man show" και "φαγώθηκε" από τον μεγαλομέτοχο μέχρι να πεις...ΠΑΟ, αφού πολλοί θεώρησαν ότι πήγε να το παίξει Κόκκαλης αν κι αυτό είναι μια ιστορία που σηκώνει πολύ κουβέντα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ "επιθετικός" παίκτης, μπορεί αυτό να του προσθέτει επιπλέον κιλά "μαγκιάς" στα μάτια των πιστών του, αλλά όταν είσαι "από πάνω" εύκολα ασκείς πολιτική και περνάς αυτά που θέλεις εσύ να ακουστούν. Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να τον δούμε σε στιγμές που το "μαγαζί" θα περάσει ζόρια! Αντε τώρα, να περιμένεις ως την έναρξη του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ!

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags