Facebook Pixel "Τελικά, ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε... γενικώς"
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-17 11:03:00

"Τελικά, ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε... γενικώς"

"Τελικά, ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε... γενικώς"

O Κώστας Πετρωτός γράφει στο blog του για το χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα, αλλά και για το τι θα κάνει ο Ζαγοράκης έπειτα από όσα συνέβησαν...

Είναι πολλά εκείνα πάνω στα οποία μπορούμε να σταθούμε σχετικά με την ρεβάνς Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, αλλά για, να είμαι συνεπής σε όλους εσάς που μπαίνετε στον κόπο να διαβάσετε τα άρθρα μου, οφείλω να αρχίσω από εκεί που είχα μείνει μετά τον πρώτο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ.

Τότε, λοιπόν, ανέφερα, και μάλιστα ως τίτλο στο άρθρο μου, ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει αυτή την πρόκριση μόνο αν αυτοκτονήσει. Σημείωνα χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του κειμένου: "Αφήνοντας πίσω το ματς του ΟΑΚΑ, είναι ξεκάθαρο ότι όλα πλέον κρίνονται από τις διαθέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Έχοντας στο πλευρό τους τη γεμάτη Τούμπα, ενεργό τον Βιεϊρίνια και ξεκούραστους (το rotation είναι πια υποχρέωση) τους παίκτες-κλειδιά, προσωπικά, δεν βλέπω τον τρόπο, πώς αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλειστεί από αυτή την ΑΕΚ".
Τίποτα από όσα είχα γράψει τότε δεν ίσχυσε:

-Η Τούμπα ναι μεν ήταν γεμάτη, αλλά είδε 30 ανεγκέφαλους να την ξεφτιλίζουν μπροστά στα μάτια των χιλιάδων υγιώς σκεπτόμενων που την γέμισαν, αλλά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Αυτό θα έπρεπε να το πράξουν πιο αποτελεσματικά οι σεκιούριτι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
-Ο Βιεϊρίνια μόνο ενεργός δεν ήταν, αφού πιθανότατα έκανε το χειρότερο παιχνίδι του, τουλάχιστον για φέτος, για να μην πω από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ.
-Παίκτες ξεκούραστους ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε. Ο Κοντρέρας ήταν καλός, αλλά όχι με την φρεσκάδα προηγούμενων αγώνων, ο Λίνο σταμάτησε να κάνει και αυτά τα σκαμπανεβάσματα που μας είχε συνηθίσει πέρσι, ο Γκαρσία ήταν σούπερ για ένα ημίχρονο και μετά το 60 κλάταρε από δυνάμεις, ο Ίβιτς κινήθηκε στη γνωστή μετριότητα των τελευταίων μηνών και ο Σαλπιγγίδης έδειξε για μία ακόμη φορά ότι παραμένει "μπουκωμένος".
-Ούτε το "αυτή η ΑΕΚ" ίσχυσε. Η Ένωση παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένη, με παίκτες που γνώριζαν τι ήθελαν και πώς να το πάρουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν μελετήσει ακόμη και τις αντιδράσεις των λίγων ανεγκέφαλων, από προηγούμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στα οποία είχαν δράσει.

Χάβος Vs Χιμένεθ... σημειώσατε 2

Θα προσθέσω και κάτι ακόμη. Τη διαφορά ετοιμότητας των δύο προπονητών. Ο Μάκης Χάβος, μετά από δύο παιχνίδια που είχαν προηγηθεί στο ΟΑΚΑ, δεν κατάφερε να βρει το αντίδοτο για τα στημένα της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δεχθεί το γκολ που έκρινε την πρόκριση από τον γερο-Δέλλα (με όλη τη συμπάθεια στον διεθνή αμυντικό για όλα όσα έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο) με κεφαλιά-ψαράκι παρακαλώ. Αντίθετα, ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε ρεσιτάλ διαχείρισης του αγώνα από τον πάγκο. Ήξερε πότε να βάλει και ποιον να βάλει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που καταδεικνύει την διαφορά στα αντανακλαστικά των δύο τεχνικών στη διάρκεια του αγώνα είναι το εξής: Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το γκολ στο 48 και ενώ χρειαζόταν δύο γκολ για να προκριθεί, έκανε την πρώτη αλλαγή του με τον Κουτσιανικούλη, είκοσι λεπτά μετά, στο 68΄. Δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει στο παιχνίδι ο Γκερέιρο, επειδή τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Λυμπερόπουλος έφθασε μία ανάσα από την δεύτερη κίτρινη και ο Χιμένεθ δεν θέλησε να ρισκάρει να συμβεί κάτι τέτοιο στη συνέχεια.

Τα λάθη του προπονητή του ΠΑΟΚ, βέβαια, είχαν αρχίσει από την ανακοίνωση της αποστολής την Τρίτη ακόμη, αφού φρόντισε να αφήσει τον πάγκο του χωρίς φορ (ο Αθανασιάδης έμεινε εκτός αποστολής) και να έχει μαζί του δύο κεντρώους χαφ. Προφανώς στο μυαλό του είχε ένα μόνο πλάνο (αυτό μάλλον θα εννούσε στις δηλώσεις του), το πώς η ομάδα του θα διεκδικήσει πρόκριση όσο κρατούσε το μηδέν παθητικό. Έλα, όμως, που έγινε το 0-1 και εκεί πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος.

Μόνο ο Ζαγοράκης ξέρει την επόμενη μέρα

Κλείνοντας την αναφορά μου στον χθεσινό ημιτελικό, οφείλω να σημειώσω ότι το "Κύπελλο εμείς ή κανείς" που πέρασε ως βασικό μότο του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που κατέβαλε να πάει στον τελικό της 30ης Απριλίου αποδείχθηκε παντελώς λάθος.΄Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αυτό όφειλε η διοίκηση του ΠΑΟΚ να το περάσει στον κόσμο της ομάδας. Σε ένα αγώνα εκτός από τη νίκη, υπάρχει και η ήττα και στον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να το έχουν μόνιμα στο μαυλό τους αυτό, για να μην γίνουν όλα αυτά που συνέβησαν. Η σεζόν δεν τελείωσε ακόμη, αφού υπάρχει ανοιχτή η υπόθεση πλέι οφ, εκεί που ο ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει για δεύτερη σερί σεζόν την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ερώτημα είναι μπορεί η ομάδα να μαζέψει τα κομμάτια της και να ανασυνταχθεί; Την απάντηση οφείλουν να την δώσουν παίκτες, τεχνική ηγεσία, μα πρώτος απ' όλους ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ περνά από τις δικές του σκέψεις και αποφάσεις.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags