Facebook Pixel Ο πεντάλογος του Κολοσσού!
| 2011-03-17 13:34:00

Ο πεντάλογος του Κολοσσού!

Ο πεντάλογος του Κολοσσού!

Τα μαλλιά του άσπρισαν. Το περιβραχιόνιο δεν ήταν τότε στο δικό του μπράτσο. Το 1999 πετύχαινε απλώς το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ. Χθες, στο ίδιο γήπεδο, σχεδόν στο ίδιο λεπτό πέτυχε το πιο σημαντικό...

Το μόνο που άλλαξε ήταν πως ακόμα το «5» δεν ήταν το νούμερο που έκανε γνωστό τον Τραϊανό Δέλλα σε όλο τον κόσμο.

1. Το… μοναστήρι να ‘ναι καλά!

«Ένας συγχωριανός μας γνώριζε τον τότε προπονητή του Άρη και του είπε "ένα παιδάκι στο χωριό μας παίζει πολύ καλά για την ηλικία του. Δεν το δοκιμάζεις;" Και έτσι πήγα και έμεινα». Από το Μικρό Μοναστήρι, ένα χωριό περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη και από τις ατελείωτες ώρες στο δρόμο, άνοιξε ο δρόμος για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στον Τραϊανό Δέλλα. Παιδί πολύ φτωχής οικογένειας, διηγείται πως οι γονείς του δούλευαν τόσο, που δεν είχαν χρόνο ούτε καν να τον συμβουλέψουν. Έφυγε από το σπίτι του αναζητώντας μια καλή τύχη στα 14 και αν μη τι άλλο τη βρήκε.

Ο Άρης ήταν το πρώτο του λιμάνι. Η ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε, η ομάδα που πλήγωσε και τον πλήγωσε! Ουσιαστικά, η σεζόν 1996-97 ήταν και η μοναδική όπου έκανε αξιοπρόσεκτη την παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με 21 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Νωρίτερα, υπήρχε το… φροντιστήριο στις Σέρρες, όπου έπαιξε δύο χρόνια (1994-1996) σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Η ωριμότητα της σκέψης του, η εντυπωσιακή κορμοστασιά του και άσχημη κατάσταση στον Άρη, τον έστειλαν από μικρό στην ξενιτιά. Σε ηλικία 21 ετών, ο Τραϊανός Δέλλας αποφασίζει να μετακομίσει στην Αγγλία, κάτι αρκετά προχωρημένο για την εποχή. Είχε προηγηθεί εκείνο το καλοκαίρι το πανευρωπαϊκό με την Εθνική Ελπίδων, όπου είχαμε φτάσει μέχρι τον τελικό και ηττηθεί από την Ισπανία.

Οι σκάουτερ τον ανακάλυψαν και τον πήραν στην Αγγλία. Στην πρώτη του χρονιά στη Β’ κατηγορία είχε εννέα συμμετοχές και την επόμενη σεζόν στην Α’ κατηγορία είχε 17 και τρία γκολ, όμως ο επαναπατρισμός κέρδισε το όνειρο για μια μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags