Facebook Pixel Ένας... Ατρόμητος Δώνης για τελικό και κούπα
| 2011-03-17 15:36:00

Ένας... Ατρόμητος Δώνης για τελικό και κούπα

Ένας... Ατρόμητος Δώνης για τελικό και κούπα

Περίεργη σεζόν με τα όσα συμβαίνουν κάτω από το τραπέζι, αλλά και με τα όσα συμβαίνουν στις κερκίδες των περισσοτέρων ομάδων. Μέσα σε όλα όμως υπάρχει και μία μικρή ηλιαχτίδα φωτός και υγείας που απορρέει από μία συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Ατρόμητος λοιπόν παίζοντας το παιχνίδι με καθαρά ποδοσφαιρικά "όπλα" κατάφερε και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και μας έκανε να σκεφτόμαστε πως υπάρχει και αυτή η πλευρά του αθλητισμού.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον αρχιτέκτονα της ομάδας αυτά τα δυο χρόνια, Γιώργο Δώνη, ο οποίος στην πρώτη του τοποθέτηση μας είναι για την ιστορική πρόκριση:

"Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και να σας πω την αλήθεια δεν είναι μόνο η προσωπική επιτυχία ή η δική μου χαρά, αλλά είμαι ευτυχισμένος για τους ποδοσφαιριστές μου", είπε ο 42χρονος τεχνικός μέσα σε κλίμα πανηγυρισμών και... βιασύνης καθώς η ομάδα ετοιμαζόταν για να αναχωρήσει.

Οι.. τέσσερις σωμματοφύλακες και ο ντ’ Αρτανιάν Νάστος

Ο Ατρόμητος χτίστηκε με γνώμονα το καλό ποδόσφαιρο και το πάντρεμα της εμπειρίας με το νεανικό ταλέντο κάποιων παικτών. Αυτή λοιπόν είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους Αναστασάκο, Σφακιανάκη, Νεμπεγλέρα και Μιχαηλίδη να κλείσουν την καριέρα τους με έναν τίτλο ή τουλάχιστον εισπράττοντας την αποθέωση από τους φίλους του Ατρόμητου.

"Είναι για όλους (εννοεί δικαίωση για την πρόκριση). Και δεν είναι μόνον αυτό. Και οι έμπειροι και οι μικροί έχουν δουλέψει πολύ σκληρά στα δυο χρόνια που είμαι στην ομάδα και ως ένα σημείο εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας και την ομάδα φέτος, γιατί ήταν για παραπάνω πράγματα και αξίζει αυτή η ομάδα και αυτοί οι ποδοσφαιριστές να γευτούν έναν τελικό", μας είπε ο κ. Δώνης για τους ποδοσφαιριστές του.

Εδώ να πούμε πως τρία παιδιά του Ατρόμητου δεν θα πάνε ανυποψίαστα στον τελικό, αφού στο παρελθόν κατέκτησαν το Κύπελλο με άλλες ομάδες.

Σφακιανάκης (1 Κύπελλο 1998-1999 με Ολυμπιακό)

Μιχαηλίδης (1 Κύπελλο 1999-2000 με ΑΕΚ)

Νάστος (1 Κύπελλο 2002-2003 με ΠΑΟΚ)

Όταν ο προπονητής δουλεύει

Ο Γιώργος Δώνης έχει δεχθεί μεγάλη κριτική από τα ΜΜΕ (και εμάς φυσικά) για την κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, όμως ο ίδιος πράττει λογικά. Δεν μας δίνει καμία σημασία, δουλεύει σκληρά και χαίρει της εμπιστοσύνης που του παρέχει η διοίκηση.

"Επειδή η ομάδα με εμπιστεύεται απόλυτα, αισθάνομαι από τους τυχερούς προπονητές που δεν έχουν δεχθεί και καμία ιδιαίτερη πίεση και αυστηρή κριτική .

Από τη στιγμή που αυτή γίνεται μέσα από την ομάδα, τον πρόεδρο, τους ιδιοκτήτες, όλους όσους είναι γύρω από τον σύλλογο και ταυτόχρονα υπάρχει πλήρης στήριξη στο πρόσωπο μου, τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα για εμένα", μας είπε με αρκετή δόση ειλικρίνειας.

Δεν άλλαξε, δεν παραδόθηκε

Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλει ότι έχει κατακτήσει αυτά τα δυο χρόνια ο Ατρόμητος είναι φυσικά ο Γιώργος Σπανός. Δεν παραδόθηκε στην καφρίλα του ελληνικού κατεστημένου, δεν έκανε ειρήνη με τους γνωστούς παράγοντες - μάνατζερ - σωτήρες, έμεινε πιστός στο δικό του πλάνο και τώρα έχει την ευκαιρία να δείξει ποιος είναι ο σωστός δρόμος.

"Ο πρόεδρος μας, λατρεύει καταρχήν το ποδόσφαιρο. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και λατρεύει και τον Ατρόμητο. Είναι και μία δικαίωση και γι αυτόν τον άνθρωπο που πασχίζει πολλά χρόνια να έχει ένα σωματείο μέσα σε υγεία, να προσπαθεί να συμπεριφερθεί καλά στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές και του αξίζει αυτή η χαρά του να πάει η ομάδα του στον τελικό".

Όλα σε μία κλωστή

Ο Γιώργος Δώνης έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στην μεγάλη κατηγορία ως προπονητής με ομάδα από τις λεγόμενες μεσαίες. Οι οιωνοί είναι με το μέρος του. Και με την ΑΕΛ πάλευε για την παραμονή και τελικά έμεινε και πήρε κούπα, ενώ θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ από την οποία θέλει να πάρει "εκδίκηση" για τον τρόπο που έφυγε.

Είτε τα καταφέρει είτε όχι, το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από την αποκρουστική ροή που παρουσιάζει κέρδισε μία μικρή σκηνή υγείας και ελπίδας για το μέλλον.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags