Facebook Pixel "Ύστερα θα φταίει ο φονιάς;"
| 2011-03-18 11:01:00

"Ύστερα θα φταίει ο φονιάς;"

"Ύστερα θα φταίει ο φονιάς;"

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στο blog του αν θα φταίνε οι φίλοι του Ολυμπιακού αν παρεκτραπούν μετά το ντέρμπι της Κυριακής εναντίον της ΑΕΚ, μετά από όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες...

Μετά, φταίει τάχα ο φονιάς; Πόση ευθύνη δηλαδή θα έχουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αν τυχόν δεν κρατήσουν την ψυχραιμία τους μεθαύριο στο Καραϊσκάκη και δημιουργηθούν τίποτα καταστάσεις, από αυτές που κανείς μας δεν θέλει να δημιουργούνται; Και πόση ευθύνη θα έχει ο επίσημος Ολυμπιακός, ώστε να υποστεί στη συνέχεια τις συνέπειες;

Προχθές το βράδυ, φίλοι μου, στο αεροδρόμιο είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της ΑΕΚ, γύρω στους χίλιους τους υπολογίζουν κάποια σάιτ, προκειμένου να υποδεχτούν την αποστολή της ομάδας τους που επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, νικήτρια επί του ΠΑΟΚ.

Πολύ καλά έκαναν και συγκεντρώθηκαν, για να πανηγυρίσουν μαζί με την ομάδα τους. Φυσικά και φυσιολογικά αυτά, που συμβαίνουν πάντα μετά από ανάλογης σημασίας νίκες, με όλες τις ομάδες. Θα δεχτώ επίσης ως «φυσιολογικά» (με την έννοια του συνηθισμένου) και τα συνθήματα που ακούγονταν και που στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν εναντίον του Ολυμπιακού!

Εντάξει, είπαμε, οπαδοί είναι και μάλιστα εξ εκείνων που αρέσκονται να ξενυχτάνε στα αεροδρόμια, για να φωνάξουν μερικά συνθήματα και να αποθεώσουν τους παίκτες της ομάδας τους.

Μέσα στον οπαδικό όχλο, όμως, ήταν και μέλη της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΑΕΚ και μάλιστα τα ευρισκόμενα στις πιο υψηλές θέσεις. Όπως οι κ.κ. Αδαμίδης (πρόεδρος) και Δημητριάδης (γενικός αρχηγός ή κάτι τέτοιο). Οι εν λόγω κύριοι, ένωσαν τις φωνές τους, αλλά και τις χειρονομίες τους, με αυτές του ΑΕΚτζήδικου όχλου, τραγουδώντας χορωδιακά τα πιο χυδαία συνθήματα: Φυσικά, εναντίον του Ολυμπιακού!

Στο βιντεάκι, που ανέβηκε στο ενωσίτικο σάιτ «aek365», φαίνονται και ακούγονται κιόλας, οι κ.κ. Αδαμίδης και Δημητριάδης, να κραυγάζουν το σύνθημα «γ…στε τον π…τη τον Ολυμπιακό»! (σ.σ. : Τι… σύμπτωση, ακριβώς το ίδιο που κάποτε έλεγε και ο «αείμνηστος» μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Τζίγκερ Βαρδινογιάννης. Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, δεν λέει η παροιμία);

Ο Ολυμπιακός βεβαίως ενημερώθηκε για την απίστευτη αλητεία των δύο κυρίων της ΑΕΚ και πήρε τις αποφάσεις του. Επειδή όμως δεν γνωρίζω τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει και πώς θα κινηθεί, έχω να προτείνω μερικές κινήσεις: Πρώτον, να συντάξει επιστολή, όπου θα αναφέρονται οι αλητείες και να την στείλει, μαζί με το βιντεάκι, στον πρωθυπουργό, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, με την παράκληση να την επισυνάψει στην επιστολή που του έστειλε προ ημερών ο κ. Αδαμίδης, σχετικά με την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και την πάταξη της βίας. Αν δεν ταχθεί ο κ. Αδαμίδης κατά της βίας, δηλαδή, ποιος θα ταχθεί;

Την ίδια επιστολή, όμως, πρέπει να στείλει ο Ολυμπιακός και στην… Θάτσερ (συγχωρήστε μου την άγνοια, αν ζει ή έχει πεθάνει) επειδή ακριβώς την είχε επικαλεστεί και ο κ. Αδαμίδης στην επιστολή του.

Η ίδια επιστολή, θα πρέπει να φτάσει στα εισαγγελικά γραφεία, ιδίως των δύο εισαγγελέων της ΕΠΟ, του κ. Φάκου και του κ. Αντωνακάκη, μήπως και ιδρώσει τ’ αυτί τους και κινηθούν εναντίον των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ υποκινητών της βίας. Φυσικά αν στη θέση των κ.κ. Αδαμίδη και Δημητριάδη ήταν, ας πούμε, οι αντίστοιχοι κ.κ. Μαρινάκης και Τάσος Μητρόπουλος του Ολυμπιακού, οι δύο εισαγγελείς της ΕΠΟ θα είχαν επέμβει με άμεση παραπομπή από την επόμενη ώρα, πριν καν ξημερώσει η Πέμπτη.

Α, να μην τυχόν ξεχάσουν, στον Ολυμπιακό, να στείλουν την ίδια επιστολή με το βιντεάκι και στον γγΑ μας, τον κ. Μπιτσαξή, προκειμένου να ξανακαλέσει στο γραφείο του τον κ. Αδαμίδη και να μοιραστεί μαζί του τις προτάσεις κατά του Ολ… έ… συγνώμη, κατά της βίας, ήθελα να πω.

Να συμπληρώσω, για όσους τυχόν δεν το είδαν ολόκληρο, πως στο ίδιο βιντεάκι ακούγονται και τα ρομαντικά συνθήματα «Γαύροι, μ…ιά, γαμώ τον Πειραιά σας», καθώς και η προτροπή προς τον προπονητή της ομάδας τους «Γ…σε τον γαύρο απ’ τον κ..ο, ρε Μανόλο, ρε Μανόλο».

Όλα αυτά, βεβαίως, πάντα συνοδευόμενα από παλλόμενες τις υψωμένες γροθιές του κ. Αδαμίδη και του κ. Δημητριάδη.
Και ξαναρωτάω: Υστερα, θα φταίει τάχα ο φονιάς;

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags