Facebook Pixel ΑΕΚ made by... Χιμένεθ!
| 2011-03-19 11:07:00

ΑΕΚ made by... Χιμένεθ!

ΑΕΚ made by... Χιμένεθ!

Η ΑΕΚ, η... σοφτ ομάδα των πρώτων μηνών της περιόδου, που αδυνατούσε να επικρατήσει σε οποιαδήποτε έδρα και να βγάλει χαρακτήρα, μεταμορφώνεται σε... πορθητή των γηπέδων που φιλοξενείται.

Η τεράστια νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΟΚ ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα εξαιρετικών εμφανίσεων και σημαντικών αποτελεσμάτων μακριά από το ΟΑΚΑ. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η Ενωση δεν κρατά απλά το αήττητο, αλλά πως περνά απ' όλες τις έδρες με νίκες!

Η σύγκριση είναι καταλυτική: στο πρώτο μισό της περιόδου η ΑΕΚ είχε να επιδείξει εκτός έδρας μόνο τη νίκη επί του Αρη στο πρωτάθλημα. Από τότε που άλλαξε ο χρόνος θαρρείς και ένα μαγικό ραβδάκι μεταμόρφωσε την ομάδα, που έβγαλε έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Με αρχή την κυπελλική αναμέτρηση στη Λάρισα στις 23/12 η Ενωση ξεκίνησε ένα απίστευτο σερί που μακριά από το ΟΑΚΑ της δίνει μόνο νίκες. Ενα άκρως εντυπωσιακό 7/7 που ανέβασε την ΑΕΚ. Ακόμα και η μοναδική εκτός έδρας ήττα είναι στο... ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Εργο Χιμένεθ

Καθοριστική σε αυτή τη μετάλλαξη ήταν η παρουσία του Χιμένεθ. Σταδιακά ο Ισπανός βρήκε το... κουμπί της ΑΕΚ. Ανακάλυψε τον τρόπο που μπορεί να είναι ουσιαστική, αλλά παράλληλα να βγάζει και θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Ισπανός στηρίζεται σε αυτό που ξέρει καλύτερα: τη συμπαγή αμυντική λειτουργία. Εχοντας ως βάση στα σχέδιά του την τριάδα αμυντικών μέσων (είτε σε διάταξη 4-3-3 είτε σε 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή), έχει καταφέρει να θωρακίσει την άμυνα και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση.

Κρυφό χαρτί της ΑΕΚ είναι και τα στημένα. Ο Χιμένεθ έχει δουλέψει πολύ σε αυτόν τον τομέα και εκμεταλλεύεται απόλυτα τα σωματικά προσόντα των ποδοσφαιριστών του. Με παίκτες όπως οι Δέλλας, Ντιόπ, Ματέος, το θέμα είναι να αξιοποιηθούν. Εκεί έρχεται η ποιότητα και η κλάση του Νάτσο Σκόκο. Τα μαγικά χτυπήματα του Αργεντινού στέλνουν την μπάλα συστημένη εκεί που πρέπει και η δουλειά μετά είναι πολύ εύκολη.

Τα διπλά του Χιμένεθ

23/12 Λάρισα - ΑΕΚ 0-4
9/1 Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-3
16/1 Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-3
19/1 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-2
29/1 Ξάνθη - ΑΕΚ 0-2
27/2 Εργοτέλης - ΑΕΚ 2-3
16/3 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags