Facebook Pixel Δεν είναι μπάσκετ είναι ανταρτοπόλεμος!
Μπάσκετ
| 2011-03-19 14:58:00

Δεν είναι μπάσκετ είναι ανταρτοπόλεμος!

Δεν είναι μπάσκετ είναι ανταρτοπόλεμος!

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Ομπράντοβιτς (και των Διαμαντίδη-Μπατίστ) για τους αγώνες εναντίον της Μπαρτσελόνα. «Στα αποδυτήρια θα πούμε τις σωστές λέξεις»!

Ο "Ζοτς" τόνισε ότι θα ζητήσει από τους παίκτες να παίξουν έντονα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τι θα πει στα αποδυτήρια για να ενισχύσει το φρόνημά τους, κάτι άλλωστε που παραδέχτηκε και ο ίδιος ολοκληρώντας την τοποθέτησή του προς τον Τύπο:

«Τα ριμπάουντ θα είναι σημαντικά στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για ομαδική δουλειά. Είναι σημαντικό να παλέψεις. Να κάνεις box out και να μη δώσεις τη δυνατότητα για δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία είναι σημαντικό. Ο Ναβάρο κι ο Λάκοβιτς να είναι οι μόνοι που δεν πηγαίνουν για το επιθετικό ριμπάουντ.

Οι υπόλοιποι τρέχουν σαν τρελοί. Ίσως διαβάσουν αυτό που είπα τώρα και να αρχίσουν κι αυτοί να τρέχουν (γέλια). Είναι σημαντικό στο μπάσκετ να μην μπορεί κανείς να διαβάσεις κατάσταση με mismatch. Να ξαναπώ πως θα προσπαθήσουμε να παίξουμε έντονα. Στα αποδυτήρια θα το πούμε αυτό με διαφορετικές λέξεις».

"Ως ομάδα έχει πολλές δυνατότητες"

Ο Σέρβος προπονητής παραδέχτηκε, επίσης, ότι τα παιχνίδια εναντίον των Ισπανών δεν σηκώνουν πολύ κουβέντα, από την άποψη ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν μεγάλη πληρότητα σαν ομάδα και οι περισσότεροι τη θεωρούν φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο.

«Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να πω κάτι για τη Μπαρτσελόνα. Όποιον και να ρωτήσετε, θα σας πει πως είναι το φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Εκτός από τους δικούς μας οπαδούς, θα πουν πως είναι μία ομάδα που θα κερδίσει τη σειρά και θα πάει στο Final Four», σχολίασε αρχικά ο «Ζοτς» και συμπλήρωσε για τις δυνατότητες της Μπάρτσα:

«Ως ομάδα έχει πολλές δυνατότητες να αλλάζει σχεδιασμό. Έχει πέντε ψηλούς. Στο "5" πολύ σημαντικός είναι ο Λόρμπεκ, που παίζει και στο "4" και μπορεί να βάλει καλάθι κι εκτός ρακέτας. Αυτή είναι η πρόκληση για εμάς: να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να την κερδίσουμε».

«Πιστεύω στην ομάδα»

Ο «Ζοτς» αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πιστεύει στην ομάδα του, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι στο πάνελ, μαζί του, βρέθηκαν οι Μπατίστ και Διαμαντίδης. Δύο παίκτες που εκπέμπουν πνεύμα ανταγωνιστικότητας:

«Αν θες να πας στο Final Four, πρέπει να παίξεις σοβαρά. Και στη Βαρκελώνη κι εδώ. Δεν ξέρω τι λένε στη Μπαρτσελόνα, δεν έχω ιδέα. Αλλά είμαι σίγουρος πως κανείς δε λέει πως ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι εύκολο γι' αυτούς. Πάμε για να παλέψουμε. Δεν πάμε για να δούμε την πολή, επειδή είναι όμορφη.

Πιστεύω στην ομάδα συνολικά. Ήταν σημαντικό ότι στο πάνελ ήταν οι Διαμαντίδης και Μπατίστ, λόγω του πνεύματος της αγωνιστικότητας που εκπέμπουν. Πάμε εκεί να παίξουμε. Ό,τι γίνει, έγινε. Αν η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη, συγχαρητήρια. Έτσι είναι η ζωή».

Κανένας, φυσικά, δεν ξεγράφει τον Παναθηναϊκό, αφού είναι δεδομένο ότι και οι «πράσινοι» διαθέτουν ισχυρή ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει τους Ισπανούς. Πολύ περισσότερο με τα… τρικ του Ομπράντοβιτς από την άκρη του πάγκου.

«Για τη δική μας ομάδα, συμφωνώ με τον Μάικ. Την τελευταία εβδομάδα δουλέψαμε καλά, με υψηλή συγκέντρωση. Έχει το πλεονέκτημα έδρας. Αλλά κι εμείς το είχαμε με τη Σιένα, χάσαμε και πήγαμε και κάναμε πολύ καλά παιχνίδια εκεί. Είμαι σίγουρος πως θα παλέψουμε. Θα το ζητήσω από τους παίκτες.

Θα μιλήσουμε με τους παίκτες για να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους και να παίξουν, ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας», σχολίασε για την ομάδα του ο πεπειραμένος τεχνικός, που στη συνέχεια ρωτήθηκε και για άλλα θέματα.

Για τον Μάριτς: «Ο Μάριτς άρχισε βήμα-βήμα να δουλεύει με την ομάδα. Στην πρώτη προπόνηση ήταν παρών στην αρχή, έκανε ζέσταμα και σταμάτησε. Και λίγο πριν από το ματς με τον Άρη άρχισε να παίρνει μέρος και στο "5Χ5".

Είναι καλό να βλέπεις τη θέληση που έχει σε κάθε προπόνηση για να επιστρέψει, να μπει, να βοηθήσει την ομάδα. Είναι καλό και για τους άλλους, που γνωρίζουν πως είναι εδώ και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Πόσο θα παίξει και πώς θα αντιδράσει σ' αυτή τη σειρά, είναι άλλο θέμα. Θα πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Όχι ως μονάδες. Είναι καλό πως επέστρεψε. Θα είναι στον πάγκο. Θα παίξει.

Ο μυς στο αριστερό χέρι του είναι στο 60% αυτή τη στιγμή. Εκείνο που προσπαθεί να κάνει είναι να παίξει στη ρακέτα με το αριστερό χέρι κι αυτό είναι καλό. Επίσης σημαντικό είναι η διάθεσή του να βοηθήσει την ομάδα. Είπα πριν για τον αιφνιδιασμό της Μπαρτσελόνα και τους ψηλούς παίκτες της, ο Μάριτς θα μπορέσει να βοηθήσει σ' αυτό».

Για την προετοιμασία του τεχνικού τιμ για τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα: «Χωρίς καμία αμφιβολία, πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά. Έχουμε δει, δεν ξέρω κι εγώ πόσα παιχνίδια της. Ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) έχει δει πάνω από 20. Είδαμε και το χθεσινό ματς και κάθε φορά είναι το ίδιο. Ξαφνικά κάνει ένα ξέσπασμα σε δύο λεπτά και τέλος.

Ο Ναβάρο είναι ο καλύτερος παίκτης στην επίθεση, σκοράρει από τα 10 μέτρα ή με... μπομπίτα. Κάθεται στον πάγκο και μπαίνουν ο Σάδα κι ο Γκριμάου κι αυτοί αλλάζουν το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο αυτός δηλαδή. Ούτε ο Μόρις. Ξέρουμε τα πάντα. Δεν υπάρχουν μυστικά. Κι αυτοί ξέρουν τα πάντα για εμάς. Πρέπει, λοιπόν, να παίξεις καλά για 40 λεπτά».

Για το πρώτο ματς: «Θα είμαι χαρούμενος αν ο πρώτος αγώνας με τη Μπαρτσελόνα είναι όπως χθες με τον Άρη (γέλια). Χθες για πολλά λεπτά παίξαμε καλά. Προσπαθήσαμε πριν από το ματς να βρούμε τι κοινό έχουν Άρης και Μπαρτσελόνα. Πιστέψτε το ή όχι, βρήκαμε πολλά.

Φυσικά η ποιότητα των παικτών έχει μία διαφορά. Κι εδώ είναι το θέμα. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και σε άμυνα και σε επίθεση. Ο Ναβάρο σουτάρει από τα 10 μέτρα και το βάζει. Πρώτη φορά στη ζωή του; Τελευταία; Όχι... Με τη Μενόρκα είχε 2/7 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 7/7 βολές. Και τελείωσε με 20 πόντους. Είναι αυτοκτονία αν τον στείλεις στις βολές. Είχε 5/15 σουτ, αλλά 7/7 βολές. Απλά πράγματα. Ξέρουμε, οι παίκτες μου γνωρίζουν γι' αυτό.

Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Κι ο Μόρις μπορεί να σουτάρει και να το βάλει από τα 10 μέτρα. Κι αυτοί θα σκοράρουν κι εμείς θα σκοράρουμε. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά».

Διαβάστε επίσης:

"Φαβορί η Μπάρτσα"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags