Facebook Pixel «Φαβορί η Μπάρτσα»
Μπάσκετ
| 2011-03-19 15:14:00

«Φαβορί η Μπάρτσα»

«Φαβορί η Μπάρτσα»

Με τη γλώσσα της αλήθειας μίλησαν οι Διαμαντίδης και Μπατίστ, ενόψει των αναμετρήσεων με τη Μπαρτσελόνα, συμπληρώνοντας όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο αρχηγός των «πράσινων», Δημήτρης Διαμαντίδης, που σχολίασε: «Αρχίζει η σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα. Η συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια θα είναι σημαντική, καθώς και να αποφύγουμε τα λάθη, που θα είναι σημαντικός παράγοντας για να μείνουμε στο παιχνίδι καθόλη τη διάρκεια.

Στόχος μας είναι να πάμε να διεκδικήσουμε τις νίκες και να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στη σειρά των αγώνων εδώ στην Αθήνα».

Για την πρόκριση: «Πιστεύω στις δυνατότητές μας. Αν δείξουμε το πρόσωπο που μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα»

Για τη δυσκολία της αποστολής: «Σίγουρα είναι δύσκολη αποστολή. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά. Στον αθλητισμό δεν μπορείς να τα έχεις όλα όπως θέλεις. Εμείς φέραμε τους εαυτούς μας σε αυτή την κατάσταση, εμείς θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στο Final Four».

Μπατίστ: Το έξτρα κίνητρο…

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός φόργουορντ σχολίασε: «Πρόκειται για μία δύσκολη σειρά. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί. Αυτό για εμάς αποτελεί επιπλέον κίνητρο. Όχι όλοι, αλλά μερικοί πιστεύουν πως εκείνη έχει το προβάδισμα. Αλλά εμείς έχουμε την ποιότητα που χρειάζεται.

Πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά. Έχουμε κάνει καλές προπονήσεις, που μας δίνουν την ένταση που χρειάζεται για να κερδίσουμε τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα».

Για τη δυσκολία της αποστολής της ομάδας του: «Δεν ξέρω αν είναι η πιο δύσκολη, γιατί όσα χρόνια είμαι εδώ έχουμε δώσει και πιο δύσκολα ματς. Αυτή, βέβαια, είναι η πρώτη φορά με το μειονέκτημα έδρας, αν και είχαμε δύσκολες καταστάσεις και με το πλεονέκτημα έδρας. Στο Final Four έχουμε δει να φτάνουν ομάδες και χωρίς το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς.

Θα αρχίσουμε σήμερα την προπόνηση, θα δούμε video, οι προπονητές θα σχεδιάσουν πώς θα δράσουμε, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να εκτελέσουμε τα σχέδια σε υψηλό επίπεδο. Την Τρίτη θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να "σπάσουμε" την έδρα. Δε θα είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή».

Αν αποτελούν πρόκληση τα ματς με την Μπάρτσα: «Κάθε ματς είναι πρόκληση. Η Μπαρτσελόνα υπερασπίζεται τον τίτλο της, μέσα στο σπίτι τους. Πρέπει να πάμε εκεί να παλέψουμε μέχρι τέλους. Πρέπει να παίξουμε την άμυνα που παίζουμε όλη τη χρονιά, να είμαστε σκληροί εκεί που δεν το περιμένουν οι αντίπαλοί μας.

Λατρεύω τις προκλήσεις. Ίσως είναι και καλό που δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, γιατί θα πρέπει να είμαστε πιο αφοσιωμένοι στο στόχο μας. Ελπίζω κι οι συμπαίκτες μου να το δουν ως πρόκληση. Μας κάνουν καλύτερους οι προκλήσεις. Όλοι μας ταλαιπωρηθήκαμε από τραυματισμούς.

Έχουμε πίσω τον Άλεκς (σ.σ. Μάριτς πίσω), δεν ξέρω πόσο θα παίξει, αλλά και μόνο που γύρισε είναι σημαντικό. Θα πάμε να διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το καλύτερο, να απολαμβάνεις το παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μπάσκετ, είναι ανταρτοπόλεμος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags