Facebook Pixel "Mε Κουβανό και Φράγκο"
Άλλα Σπορ
| 2011-03-20 09:19:00

"Mε Κουβανό και Φράγκο"

"Mε Κουβανό και Φράγκο"

Ο Κώστας Ασημακόπουλος γράφει στο blog του για τα δέκα χρόνια που είχε να κατακτήσει Κύπελλο Ολυμπιακός, μακριά από το λεκανοπέδιο και τα κατάφερε χάρις σε έναν Κουβανό και έναν… Φράγκο. ..

Μετά την Ξάνθη το 2001 ο Ολυμπιακός πήρε κούπα στην Θράκη και πάλι επί του Ηρακλή. Βέβαια, αυτή τη φορά έβαλε και λίγο το χεράκι του ο «γηραιός» αλλά όπως σας το είχαμε ξαναγράψει και μετά το 0-3 στη Μίκρα για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είναι μια κλάση ανώτερος με τους Ντεσπέιν, Τζούριτς και τον πολύ καλό Φράγκο που μπήκε αλλαγή στο 18-15 του 1ου σετ και μεταμόρφωσε την ομάδα του Ολυμπιακού σε υποδοχή, άμυνα και επίθεση. Όταν μαζεύτηκε ο Ολυμπιακός στην υποδοχή μπόρεσε και ο Φιλίποφ να κάνει το παιχνίδι του και να κάνει παιχνίδι με τον Ντεσπέιν. Όπως είδατε, ο Κουβανός στην καλή του μέρα δεν κόβεται και σημειώστε πως από τον Ολυμπιακό δεν τράβηξε ο Τζούριτς. Απλά έκανε τα βασικά και απέφυγε τα λάθη, όπως και ο Φιλίποφ που έκανε σωστές επιλογές και στις «κόντρα επιθέσεις» αλλά ήταν αποτελεσματικός σε σερβίς και μπλοκ.

Ουσιαστική εμφάνιση έκαναν και οι Ανδρεάδης, Παπάζογλου. Οι δύο εβρίτες κεντρικοί είχαν πολλούς λόγους για να δώσουν τα… ρέστα τους και τα κατάφεραν. Ειδικά για τον Παπάζογλου ήταν μια ξεχωριστή βραδιά. Για 25 χρόνια κυνηγούσε αυτό το τρόπαιο, δεν τα κατάφερε με την Ορεστιάδα και το πέτυχε με τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του.

Ο Ηρακλής πλήρωσε πολλά λάθη που έκανε όχι μόνο στον τελικό αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία καλλιέργησε στον κόσμο ένα αίσθημα ανωτερότητας έναντι στον Ολυμπιακό που, όμως, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Όπως είπε και ο Κράβαρικ, καλή είναι η εμπειρία αλλά παίζει ρόλο όταν οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Από μόνη της δεν μπορεί να σου δώσει έναν αγώνα και ειδικά έναν τελικό. Εδώ, για άλλη μια φορά φάνηκε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει εκρηκτικότητα, ταχύτητα αλλά και δύναμη που παρόλο που τον οδηγούν κάποιες φορές σε παιδαριώδη λάθη, κάνουν τη διαφορά.

Από την άλλη ο Γιάννης Καλμαζίδης έκανε τα αυτονόητα και δεν είχε… αντίλογο. Ο Μπρουκς δεν κυνήγησε τις περιστροφές του Ολυμπιακού κι έμεινε εκτεθειμένος στην υποδοχή. Μετά το 1ο σετ όταν ο Ολυμπιακός άντεξε στην υποδοχή και πίεσε στο σερβίς ο Ηρακλής άνοιξε διαδρόμους, η μπάλα αργούσε να πάει στον Προύσαλη ο οποίος έχασε το πλεονέκτημα του πρώτου χρόνου και ο Όουενς με τον Κιρόγκα δεν τράβηξαν επιθετικά. Ο Μπίλινγκς το πάλεψε αλλά ως διαγώνιος είναι και ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Με τόσο κακή υποδοχή δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερες μπάλες. Ο Κανέλλος πάλευε με τα κύματα, ο Σμαραγδής δεν είχε καλό βράδυ και έπρεπε να γίνει αλλαγή νωρίτερα ενώ και ο Μπαμπαλιούτας παιδεύτηκε πολύ αφού όλη η τακτική του Ολυμπιακού ήταν πάνω του.

Άλλο μεγάλο λάθος του Ηρακλή ήταν η τακτική του στο σερβίς. Ξεκίνησε πάνω στον Γιαμπλόνσκι και δικαιώθηκε αλλά όταν βγήκε ο Αμερικανός και μπήκε ο Φράγκος ο Ηρακλής δεν άλλαξε η τακτική του και επέμεινε πάνω στον νεαρό διεθνή ακραίο που σε άλλο ένα ντέρμπι ήταν η αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό. Ισως το ότι δεν ξεκίνησε βασικός να ήταν και ένα λάθος του Καλμαζίδη αλλά συνάμα ήταν και το μεγάλο του εναλλακτικό όπλο.

Γενικά, ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια και επιτυχία αυτή έρχεται να τονώσει το ηθικό των παικτών ενόψει του πρωταθλήματος. Περισσότερο είναι μια προσωπική ικανοποίηση των προσπαθειών τους που γίνονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και με αβέβαιο μέλλον.

Αντίθετα, για τον Ηρακλή ήταν ένα ισχυρό σοκ και θα πρέπει να μετρήσει τις δυνάμεις και τις αντοχές του. Όπως είδαν και οι οπαδοί του που το κατέχουν το άθλημα, η ομάδα υστερεί σε μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όμως, θα είναι σημαντικό να κρατήσουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ώστε να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι σχετικά νωρίς. Μόλις την προσεχή Τετάρτη κι εκεί ο Φρέντι Μπρουκς και οι παίκτες του θα παίξουν τα ρέστα τους. Ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Λάιο να κάνει ντεμπούτο παίζει ακόμα και την είσοδο του στην 4αδα. Για αυτό ζητείται δύναμη και ηθικό.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags