Facebook Pixel Κούπα και νέα δυναστεία!
| 2011-03-20 10:51:00

Κούπα και νέα δυναστεία!

Κούπα και νέα δυναστεία!

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί σήμερα το απόγευμα την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αν φυσικά επικρατήσουν της Ενωσης στο γήπεδό τους.

Αν λοιπόν η ομάδα του λιμανιού κερδίσει τους «κιτρινόμαυρους», κατακτά τον 38ο τίτλο στην ιστορία της και από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινούν οι διεργασίες για το σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα που θα κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προς την κατεύθυνση που προαναφέραμε; Μα φυσικά μια συνάντηση με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» Ερνέστο Βαλβέρδε προκειμένου να συζητήσουν ο πρόεδρος με τον τεχνικό τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Αν λοιπόν το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα είναι αυτό που επιθυμούν οι Πειραιώτες, τότε ο Μαρινάκης θα κλείσει αμέσως το ραντεβού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών που θα αφορά τις μελλοντικές κινήσεις.

Ο Βαλβέρδε -όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό- θα ενημερώσει τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων» για πράγματα που ο ίδιος θέλει να γίνουν ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί καλύτερος την επόμενη αγωνιστική σεζόν και φυσικά η κουβέντα θα έχει και... ολίγον από μεταγραφές.

Είναι δεδομένο ότι ο Μαρινάκης θα ρωτήσει τον προπονητή της ομάδας για τις σκέψεις που έχει σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις και ο Ισπανός κόουτς θα αναλύσει τις απόψεις του στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών.

Ισως να γίνει και μια πρώτη αναφορά σε ονόματα παικτών, με τον 47χρονο κόουτς να λέει και κάποια ονόματα που έχει στο μπλοκάκι του, ενώ σίγουρα θα υπάρξει και από την πλευρά της διοίκησης μια λίστα προς τον προπονητή προκειμένου να τοποθετηθεί και ο Βαλβέρδε για παίκτες που έχουν προτείνει δάφοροι ατζέντηδες στον Ολυμπιακό.

Προχωρά με Μιραλάς

Μία από τις προτεραιότητες της διοίκησης του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τον Κέβιν Μιραλάς και την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Βέλγο στράικερ. Το ραντεβού με τον ατζέντη του διεθνούς άσου, Κριστόφ Ενροτέ, έχει φιξαριστεί για τα τέλη του μήνα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στόχος του Ολυμπιακού είναι να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο παίκτης, χωρίς όμως να υπάρχει η ρήτρα των 4,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αυτήν τη ρήτρα, ο Μιραλάς μπορεί να φύγει το καλοκαίρι αν πάει πρόταση στους «ερυθρόλευκους» με το ποσό που προαναφέραμε και όλοι καταλαβαίνουν θέλουν να βγάλουν αυτή την ρήτρα από το συμβόλαιο. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, χωρίς πάντως να έχει επιτευθεί συμφωνία. Ολα όμως δείχνουν πως αυτή τη φορά θα βρεθεί λύση και ο Βέλγος άσος θα υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του λιμανιού.

«Τόρο» και Αβραάμ

Πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι να φωνάξει άμεσα δύο παίκτες της ομάδας προκειμένου να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβολαίων τους. Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να «δέσει» για περισσότερα χρόνια τους δύο παίκτες στον Πειραιά και σύντομα θα συναντηθεί και με τους δύο για να κάνει τις προτάσεις για επέκταση της συνεργασίας τους.

Να θυμίσουμε ότι το συμβόλαιο του Τοροσίδη λήγει το καλοκαίρι του 2013, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν διετή επέκταση, ενώ του Παπαδόπουλου λήγει τον επόμενο χρόνο, με την ομάδα του λιμανιού να επιθυμεί να επεκτείνει για τρία ακόμη χρόνια.

Επιλογή τεχνικού διευθυντή

Η επιλογή του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή στην ομάδα του λιμανιού, καθώς επιθυμία του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών είναι να ακολουθηθεί το συγκεκριμένο μοντέλο. Οι ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων» έχουν κάνει αρκετές επαφές, ωστόσο τα ονόματα που θεωρούνται επικρατέστερα για τη θέση είναι αυτά των Τζαμπάολο Μοντάλι και Αϊτόρ Μπεκιριστάιν.

Ο πρώτος φεύγει το καλοκαίρι από τη Ρόμα και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο δεύτερος διετέλεσε επί πολλά χρόνια τεχνικός διευθντής της Μπαρτσελόνα και έχει πολύ καλή σχέση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ισως αυτό να είναι ένα στοιχείο που θα μετρήσει στην απόφαση του Μαρινάκη.

Προετοιμασία στο Ζέεφελντ

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του και για το θέμα της προετοιμασίας της ομάδας του το καλοκαίρι. Ο 47χρονος κόουτς είναι αυτός που θα επιλέξει πού και πότε θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους οι «ερυθρόλευκοι» και όλα δείχνουν πως η επιλογή του Ισπανού κόουτς θα είναι το Ζέεφελντ.

Πηγή: Goal
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags