Facebook Pixel "Ηρακλής φαβορί, Ολυμπιακός κούπα"
Άλλα Σπορ
| 2011-03-20 11:20:00

"Ηρακλής φαβορί, Ολυμπιακός κούπα"

"Ηρακλής φαβορί, Ολυμπιακός κούπα"

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει στο blog του για τους παίκτες του Ηρακλή, που έλεγαν ότι είναι φαβορί για να το πιστέψουν οι ίδιοι. Αντίθετα στον Ολυμπιακό κράτησαν πολύ σωστή τακτική...

Πριν από τον τελικό του Κυπέλλου βόλει είχαμε μια μεγάλη απορία και τη διατυπώσαμε στον Αλέκο Λεώνη χωρίς να πάρουμε πειστική απάντηση "με ποια δεδομένα οι παίκτες του Ηρακλή θεωρούν τους εαυτούς τους φαβορί για την κατάκτηση της κούπας;"

Η απάντηση του ήταν ασαφής "έχει περισσότερες επιλογές από τον πάγκο και στο ματς που έχασε 3-0 στη Μίκρα ήταν αποκαρδιωτικός. Δεν μπορεί να ξαναπάει τόσο άσχημα". Την απάντηση τη δώσαμε μόνοι μας μετά τον τελικό. Οι παίκτες του Ηρακλή έλεγαν ότι είναι φαβορί για να το πιστέψουν οι ίδιοι.

Αντίθετα στον Ολυμπιακό κράτησαν πολύ σωστή τακτική. Χαμήλωσαν τους τόνους, ενίσχυσαν την πεποίθηση του Ηρακλή ότι θα πάρει το κύπελλο και αφού τους … κοίμισαν, τους εκτέλεσαν στον ύπνο.

Τη διαφορά την έκαναν δυο παίκτες. Ο νεαρός Φράγκος που αντικατέστησε τον Γιαμπλόνσκι και έδεσε την υποδοχή και ο επίσης νεαρός Ντεσπέιν που απογειώθηκε μόλις απελευθερώθηκε. Γι αυτό στον Ολυμπιακό ας πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην προπονητή τους Φλάβιο Γκουλινέλι που ανακάλυψε τον μαύρο πάνθηρα από την Κούβα (ο Ντεσπέιν έμεινε δυο χρόνια εκτός Εθνικής για να φύγει από το νησί).

Ο Κράβαρικ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με τη δήλωση «η εμπειρία μετράει όταν οι ομάδες είναι κοντά» και πράγματι η εμπειρία έγινε σκόνη από τον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών του Ολυμπιακού.

Δεν θα μπούμε σε τεχνικές αναλύσεις, αλλά θα σταθούμε στη σύνθεση της εξέδρας, όπου υπήρχε ένα κράμα οπαδών και φιλάθλων.

Κρίμα για τους φίλους του Ηρακλή

Δεν πετάχθηκε το παραμικρό, ζήσαμε ατμόσφαιρα γηπέδου, κι αν έλειπε η κουτοπονηριά του Ηρακλή όλα θα ήταν τέλεια. Πήραν 200 προσκλήσεις τις πολλαπλασίασαν σαν τα ψωμιά της Κανά σε 800 και πίστεψαν ότι με τον περισσότερο κόσμο θα κερδίσουν το κύπελλο.

Κρίμα για τους πραγματικούς φιλάθλους του Ηρακλή, τους μοναδικούς στην Ελλάδα που γνωρίζουν βόλεϊ. Δεν τους άξιζε να βλέπουν την ομάδα τους να παίρνει μόλις 12 πόντους στο τέταρτο σετ.

Το μέλλον τώρα είναι ζοφερό, αν και ο Ηρακλής μπορεί να πάρει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου αν κερδίσει την Τετάρτη τον Παναθηναικό. Έχασαν όμως οι παίκτες την αυτοπεποίθηση τους απέναντι στη νεανική ομάδα του Ολυμπιακού(έχασαν και στην έδρα τους 3-0 σετ) που παρά τα χίλια-μύρια προβλήματα πήρε μετά το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο.

Κι αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο μια ομάδα με νεαρούς παίκτες που αγωνίζονται για την τρέλα, την καθιέρωση τους και όχι για τα λεφτά και τα συμβόλαια.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags