Facebook Pixel "Το άξιζες, Λουκά!"
| 2011-03-20 15:28:00

"Το άξιζες, Λουκά!"

"Το άξιζες, Λουκά!"

Ο Νικόλας Βασιλαράς σχολιάζει στο blog του την ανανέωση του Λουκά Βύντρα στον Παναθηναϊκό.

Αυτό εδώ το blog υπάρχει καθαρά για να γράφεις σχόλιο και άποψη και όχι ειδήσεις από ρεπορτάζ. Άμα χρειαστεί όμως να «περάσουμε» και κανένα «ψιλό» θα το κάνουμε, κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές από την πρώτη μέρα που «ανοίξαμε» και σας περιμένουμε...

Στις 13 Φεβρουαρίου σας έγραψα ότι ο Βύντρα κατά 99% μένει στον Παναθηναϊκό, αφού πάνω απ’ όλα το έχει αποφασίσει ο ίδιος. Υπήρξε μάλιστα αναφορά και με αριθμούς στην άκαρπη προσέγγιση του ΠΑΟΚ μέσω Σάλπι.

Είκοσι μέρες μετά (3 Μαρτίου) και ενώ οι περισσότεροι το έκαναν θρίλερ και σίριαλ, αυτή εδώ η σελίδα επέμενε ότι ο Λουκάς και θα δώσει τα χέρια και θα πάρει αυτά που θέλει, όπως και έγινε.

Ο Λουκάς Βύντρα λοιπόν θα… γεράσει στον Παναθηναϊκό και το συμβόλαιο αυτό κανείς δεν του το χαρίζει. Μόνος του το κέρδισε, με το σπαθί και τον ιδρώτα του. Αν μιλάγαμε δε για άλλες εποχές θα τα έπαιρνε και πιο χοντρά, αν και αυτό είναι καθαρά δικό του θέμα και της ομάδας και δεν θα τα… μοιραστούμε.

Ο Λουκάς έχει αποκτήσει (πλέον) το προφίλ του παίκτη ο οποίος ΠΡΕΠΕΙ να παίζει στην ομάδα καθώς έχει πάθος, ψυχή, είναι η προσωποποίηση του «δεν τα παρατάω», ίσως δε και ένας εκ των κορυφαίων ΑΘΛΗΤΩΝ. Είναι και «πολυθεσίτης», καθώς παίζει με άνεση στα δύο άκρα αλλά και στο κέντρο της άμυνας σε βαθμό που να μην ξεχωρίζεις ποια θέση τού ταιριάζει. Αποτελεί μακράν τον πιο βελτιωμένο παίκτη του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια κι αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που μπήκε στις καρδιές όλων όσοι τον χλεύαζαν.

Εννοείται πως δεν ήταν τρελός ο κόσμος που σάλταρε με τις περίφημες (μα ευτυχώς τόσο μακρινές πια) «Βυντριές». Ο «παλιός» Λουκάς έδινε δικαιώματα, έχυνε συχνά το γάλα και έκανε κόσμο και κοσμάκη να απορεί «τι του βρίσκει;» ο εκάστοτε προπονητής, κάνοντας μέχρι και θεωρίες συνωμοσίας στο μυαλό τους. Τώρα πια, και αυτόγραφα υπογράφει και κοριτσάκια κλαίνε για πάρτη του και οι οργανωμένοι φωνάζουν το όνομά του και όλο το γήπεδο τον χειροκροτεί. Μαγκιά του δεν είναι;

Όπως λέει στο μότο της και μία από τις παλιές καλτ διαφημίσεις «29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Skip». Ε και στον Παναθηναϊκό οι 12 προπονητές που δούλεψαν μαζί του, Λουκά συνιστούν κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Άσχετο με τον Λουκά, αλλά επειδή μου ήρθε έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι: Πατήστε στο youtube να δείτε καμιά από αυτές τις διαφημίσεις και θα πεθάνετε στο γέλιο.

Eπιστρέφουμε στο θέμα. Δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου από πολλές σκληρές κριτικές στο πρόσωπό του, αλλά μιλάμε για ένα παιδί που έχει κάνει πολλάκις την επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ειδικά αν τον έχεις δει σε ΟΛΕΣ τις προετοιμασίες να είναι «άλλος» παίκτης και ξαφνικά από το πουθενά κολλούσε το μυαλό του και έκανε την γκέλα, δεν ήθελες και πολύ για να τρελαθείς μαζί του.

Περασμένα ξεχασμένα πάντως όλα αυτά. Ειδικά την τελευταία διετία ο Λουκάς είναι με το σπαθί του στους 3-4 mvp της ομάδας. Έχω ξαναπεί πως σε αυτό τον βοήθησε πολύ η παρουσία του Χενκ τεν Κάτε, ο οποίος και τον απελευθέρωσε στο 100%. Πιστεύω δε ότι όσο περνάει ο καιρός ο Βύντρα θα ωριμάζει ποδοσφαιρικά ακόμη περισσότερο και η πορεία του θα εξακολουθήσει να είναι ανοδική.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Πρόκειται άλλωστε για έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο έχουν γραφτεί τα… πάντα όλα. Με την ατσάλινη ψυχή του έφτασε από την απαξίωση στην αποθέωση, καταφέρνοντας να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Προσωπικά χαίρομαι για την εξέλιξη αυτή διότι ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο ο Λουκάς είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ταπεινά παιδιά που πέρασαν ποτέ την πόρτα της Παιανίας και αξίζει μέχρι τελευταίου… σεντ ό,τι έχει κερδίσει.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags