Facebook Pixel Πώς τα φέρνει η ζωή
| 2011-03-20 16:15:00

Πώς τα φέρνει η ζωή

Πώς τα φέρνει η ζωή

Από φορ γύρισε στην άμυνα και από αποδιοπομπαίος τράγος έγινε αξιόπιστη λύση, με δικό του χώρο στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Η ιστορία του Βύντρα στο «τριφύλλι» έχει ενδιαφέρον.

Ο 29χρονος αμυντικός βρίσκεται στο «τριφύλλι» από τον χειμώνα του 2004, αν και τα πρώτα (τέσσερα) χρόνια του στην ομάδα ήταν πολύ δύσκολα. Δικαιολογημένα, ως έναν βαθμό, οι οπαδοί δεν έδειχναν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Λουκά. Με τη μουρμούρα, μάλιστα, να δίνει, πολλές φορές, τη θέση της στις αποδοκιμασίες. Βλέπετε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είχε προλάβει να ανεβάσει το επίπεδο στη θέση του δεξιού μπακ, πριν αποχωρήσει για το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Ας τα δούμε ένα-ένα.

Από σέντερ φορ στα χαφ

Η καριέρα του Βύντρα άρχισε από τη νεαρή ηλικία των 9 ετών, στην ομάδα του Αλμωπού. Η θέση του ήταν σέντερ φορ και μετά από απόφαση του τότε προπονητή του, Τ. Καραγκιοζόπουλου, γύρισε λίγα μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο: έγινε χαφ.

Στον Παναθηναϊκό, όπως γράψαμε και νωρίτερα, ήρθε τον χειμώνα του 2004 και, δυστυχώς για εκείνον, είχε μαζί του την ταμπέλα του «επόμενου Γιούρκα». Παρότι ο Λιβαθηνός που τον έφερε από τον Πανηλειακό, ήθελε να προσθέσει μία ακόμα λύση στη θέση του αμυντικού-χαφ και όχι στα δεξιά της άμυνας.

Για ρωτήστε και τον Ρόνι

Παρότι τα πρώτα χρόνια έδειχνε ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου πλάγιου αμυντικού, το πάλεψε και, τελικά, δικαιώθηκε. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, μάλιστα, το έκανε το 2005 στο ΟΑΚΑ, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ροναλντίνιο. Με τον Βραζιλιάνο, τότε, στα. ντουζένια του και τον Λουκά με το μπλάνκο στο χέρι να τον έχει σβήσει.

Ένα ευχάριστο διάλλειμα και τίποτα περισσότερο, είναι η αλήθεια, για έναν ποδοσφαριστή όμως που προσπαθούσε και δούλευε συνεχώς. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όσοι προπονητές πέρασαν από την Παιανία όλα αυτά τα χρόνια, του έδιναν φανέλα βασικού.

Λύτρωση μέσω Τεν Κάτε

Οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να δουν μπροστά τους τον Ολλανδό προπονητή. Εδώ κατάφερε να τσακωθεί ακόμα και με τον Σπυρόπουλο, που όταν του μιλήσει κάποιος κατεβάζει το κεφάλι. Για τον Βύντρα, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Τεν Κάτε του έδειξε εμπιστοσύνη, τον τον καθιέρωσε στη θέση του στόπερ και με συνεχόμενα καλά παιχνίδια ο Λουκάς βρήκε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Παράλληλα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και ως δεξιός οπισθοφύλακας, δουλεύοντας συνεχώς στις αδυναμίες του. Αποτέλεσμα; Την τελευταία τριετία να είναι άπαντες ευχαριστημένοι από την παρουσία του. Και τους συμπαίκτες του, σε Παναθηναϊκό και Εθνική, να του βγάζουν μόνιμα το καπέλο.

Μένει στην ιστορία

Αν ο Βύντρα εξαντλήσει το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, κάτι που θέλει και ο ίδιος, θα συμπληρώσει περίπου 11 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην ομάδα. Δεν είναι πολλοί, άλλωστε, εκείνοι που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο.

Την ώρα που δεν ήταν λίγες οι φορές, τρεις συγκεκριμένα, που έφτασε κοντά στην αποχώρηση. Το γραμμένο του, όμως, ήταν να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και με σκληρή δουλειά να αλλάξει την ίδια την ιστορία του.

«Άσε μας ρε Γιαννάκη»

Σε κάθε αφιέρωμα που γίνεται για τον Βύντρα, θα βρείτε και τον μοναδικό καυγά που είχε όλα αυτά τα χρόνια με συμπαίκτη του. Ήταν με τον Γκούμα, την εποχή του Μουνιόθ. Δεν είναι μόνο επειδή η ατάκα του Λουκά στον Γκούμα ήταν αστεία (σ.σ. «Άσε μας ρε Γιαννάκη, μαζί σου γελάει ολόκληρη η Ελλάδα»), αλλά και επειδή ποτέ άλλοτε δεν απασχόλησε με τη συμπεριφορά του.

Κάτι που προσμετρήθηκε για την παραμονή του στην ομάδα, αλλά και την αύξηση των αποδοχών του, σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει ψαλίδι στα μεγάλα συμβόλαια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags