Facebook Pixel Γιατί αμφιταλαντεύεται ο Σισέ
| 2011-03-20 16:43:00

Γιατί αμφιταλαντεύεται ο Σισέ

Γιατί αμφιταλαντεύεται ο Σισέ

Τι διώχνει τον γάλλο σουπερστάρ από την Ελλάδα και τι μπορεί να τον κρατήσει στο Τριφύλλι. Το «δέσιμο» με τον Παναθηναϊκό, η αγάπη για τη χώρα μας και τι τον έχει πεισμώσει και θέλει να δώσει απαντήσεις.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Τζιμπρίλ Σισέ να αμφιταλαντεύεται και επί του παρόντος να δηλώνει αναποφάσιστος; Τι τον διώχνει από την Ελλάδα, αλλά και τι τον κρατάει στο Τριφύλλι;

Κατ΄ αρχάς, ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ το 2005 δεν κρύβει ότι ο Παναθηναϊκός απετέλεσε γι΄ αυτόν το εφαλτήριο προκειμένου να επανακτήσει αφενός τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, αφετέρου τη φόρμα του. Δεν είναι τυχαίο ότι επί των ημερών του στον ΠΑΟ επανακλήθηκε στην Εθνική Γαλλίας και συμμετείχε στο Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ξαναμπήκε στο μεταγραφικό στόχαστρο των μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Επίσης, ο άσος των Πρασίνων δεν κρύβει το «δέσιμο» που έχει με τους οπαδούς του Τριφυλλιού, αλλά και την αγάπη του για τη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό. Είναι ενδεικτικό ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Σισέ και η σύζυγός του Τζουντ δώρισαν το ποσό των 10.000 ευρώ προς ενίσχυση του Ερασιτέχνη ΠΑΟ που ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Στην Ελλάδα νιώθω σαν βασιλιάς» υπερτονίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, ο οποίος, παρ΄ ότι δηλώνει απογοητευμένος απ΄ όσα έχει βιώσει τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα, παραδέχεται ότι θέλει να δώσει απαντήσεις, επαναφέροντας τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Επιπλέον, η δικαστική διαμάχη που άνοιξε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο μήνυσε για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή εξαιτίας όσων συνέβησαν στο ντέρμπι των «αιωνίων» (ο πρόεδρος των Ερυθρόλευκων ανταπάντησε με μήνυση) δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στον Σισέ, καθώς, όπως λένε από το περιβάλλον του, ο γάλλος σουπερστάρ έχει πεισμώσει.

Από την άλλη, ο Σισέ δεν κρύβει ότι τον προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κατά την παραμονή του στην Ελλάδα έπεσε θύμα βίας και ρατσισμού στα ελληνικά γήπεδα, ενώ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος και με τη διαιτησία, η οποία θεωρεί ότι στέρησε από την ομάδα του τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο επί ίσοις όροις.
Οι συνθήκες... ζούγκλας που έχουν εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια του, σε συνδυασμό με τη δεδομένη θέλησή του για «ολική επαναφορά» σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίζοντας σε μια ομάδα με «βαριά» φανέλα, τον ωθούν προς την έξοδο.

Αναμφίβολα ο επαναπατρισμός σε έναν από τους ισχυρούς συλλόγους της Γαλλίας ή, ακόμη καλύτερα, η επιστροφή στην αγαπημένη του Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί διακαή πόθο για τον Σισέ. Ωστόσο από το περιβάλλον του λέγεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει τον Παναθηναϊκό για οποιαδήποτε μικρομεσαία ομάδα του εξωτερικού, ούτε ακόμη για κορυφαίους συλλόγους πρωταθλημάτων όπως είναι το ολλανδικό, το βελγικό, το τουρκικό ή το ρωσικό.

Ο Σισέ θα δελεαστεί μόνο εφόσον τον προσεγγίσουν είτε οι ισχυροί της Γαλλίας (Λυών, Μαρσέιγ, Παρί) είτε μια από τις ομάδες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, θα προτιμήσει την ιδιότητα του «βασιλιά της Αθήνας»...

Η παραμονή τουΤζιμπρίλ Σισέ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον και την επόμενη σεζόν, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση των Πρασίνων, καθώς κατά τον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στο Τριφύλλι αποτελεί την αδιαμφισβήτητη ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας και αναμφίβολα τον πολυτιμότερο παίκτη, πέραν βεβαίως του πρώτου σκόρερ. Ως εκ τούτου, στον Παναθηναϊκό επιθυμούν διακαώς να συνεχίσει να φοράει τα πράσινα, παρά τα 3,3 εκατ. ευρώ που κοστίζει ετησίως (συμπεριλαμβανομένης της Εφορίας), καθώς ο Γάλλος προφανώς ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ποδοσφαιριστών που κάνουν τη διαφορά. Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός λοιπόν γνωρίζουν καλά ότι για να κρατήσουν «δεμένο» τον Σισέ δεν πρέπει να αγγίξουν το συμβόλαιό του.

Ούτως ή άλλως το ύψος της αμοιβής του γάλλου σέντερ φορ θεωρείται αδιαπραγμάτευτο (και) για τον ίδιο.
Οπως επίσης αδιαπραγμάτευτη θεωρείται η παραμονή του στην ομάδα- ανεξάρτητα από το κόστος- και για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο είχαν ξεκαθαρίσει προς τους διοικούντες ότι«αν πουλήσετε τον Σισέ, θα πρέπει να κρυφτείτε στην Ουρουγουάη»! Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη φυγή του 30χρονου στράικερ θα προκαλέσει τριγμούς (και) στις σχέσεις της ΠΑΕ με τους οπαδούς του Τριφυλλιού. Και τούτο διότι στις τάξεις των οπαδών υπάρχει η αίσθηση ότι, ακόμη και αν βρεθεί ένας ισάξιος αντικαταστάτης εντός γηπέδου (σε επίπεδο σκοραρίσματος), πολύ δύσκολα θα μπορέσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μετατραπεί σε εμβληματική φυσιογνωμία για τον σύλλογο, όπως συμβαίνει τώρα με τον Σισέ.

Συμπερασματικά, γίνεται αντιληπτό ότι όλα θα εξαρτηθούν από την τελική απόφαση που θα πάρει ο πολυσυζητημένος- και για τις εκκεντρικές στα καθ΄ ημάς στυλιστικές επιλογές τουάσος των Πρασίνων μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, κάτι που εκτιμάται ότι θα έχει άμεση συνάρτηση με το έμπρακτο ενδιαφέρον που θα υπάρξει (μόνο) από σημαντικές ομάδες του εξωτερικού.

Η ρήτρα πώλησης που έχει οριστεί στο συμβόλαιό του φθάνει τα 15 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο- υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες που ισχύουν και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο- φαντάζει απίθανο να μπει στο ταμείο του ΠΑΟ. Επί του παρόντος, βάσει της αγοράς, πιο ρεαλιστικό μοιάζει ένα ποσό της τάξεως των 8-10 εκατ. ευρώ, που εν μέρει θα ικανοποιήσει τους διοικούντες την ΠΑΕ, οι οποίοι όμως για να καλύψουν επαρκώς το κενό του Σισέ θα πρέπει να δαπανήσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων...

Πηγή: Το Βήμα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags