Facebook Pixel Πνίγηκε στο δίκιο του o Νιόπλιας!
| 2010-12-30 15:11:00

Πνίγηκε στο δίκιο του o Νιόπλιας!

Πνίγηκε στο δίκιο του o Νιόπλιας!

Επίθεση κατά πάντων από τον Νιόπλια που έριξε ευθύνες σε όλον τον Παναθηναϊκό και κράτησε για τον εαυτό του μόνο τις αγωνιστικές. «Με πνίγει το δίκιο», μπινελίκια και άλλα πολλά…

Απίστευτο παραλήρημα από τον Νίκο Νιόπλια που μιλούσε για μία και πλέον ώρα στο ραδιόφωνο και σε έξαλλη κατάσταση εξηγούσε τι συνέβαινε στον Παναθηναϊκό όταν ήταν προπονητής.

«Δεν είμαι μαλάκας», είπε ο Έλληνας τεχνικός μέσα στα νεύρα του.

Σε γενικές γραμμές ο Νιόπλιας τα είχε με όσους έφτιαχναν κλίμα πίεσης εντός της ομάδας και έριχναν τις ευθύνες πάνω του ή στους παίκτες («πάρτο το γαμημένο πάνω σου!», είπε χαρακτηριστικά), ενώ τόνισε ότι κουμάντο έκαναν ο Αντωνίου με τον Φρέιτας με τον Πατέρα να γνωρίζει πολύ λίγα πράγματα.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι έπαιξε ρόλο το επεισόδιο Τζόρβα-Κατσουράνη με την Εθνική, τόνισε ότι δεν ήταν τσακωμένος με τον Καραγκούνη και είπε ότι οι παίκτες τα «είχαν» με τον Αντωνίου (o sportdog τα είχε γράψει…).

Επίσης, χαρακτήρισε «παραλαβό» τον Ρουκάβινα όταν σε μια προπόνηση του είπε ότι είναι καλύτερος από τον Σισέ (!) με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εισηγηθεί την αποχώρησή του.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Novasport FM»:

-Την παραίτησή του και την ανάκλησή της μετά το ματς με τον Εργοτέλη: «Μετά την απομάκρυνση του Κέζου έγινε μία άλλη φασαρία δική μου με άλλους και παραιτήθηκα. Θα χάναμε και το περσινό πρωτάθλημα, αν δεν ήταν στον πάγκο ένας ήρεμος άνθρωπος όπως εγώ. Όλοι λένε πως φταίνε όσα έγιναν το καλοκαίρι, φταίει ο Νιόπλιας, φταίει ο Καραγκούνης, φταίει ο Κατσουράνης. Δεν έχουμε λίγη τσίπα; Κανείς δεν φταίει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αν δεν σου κάνει κάποιος, τον διώχνεις το καλοκαίρι. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα. Όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη του αποκλεισμού από το Champions League. Αλλά πώς να περνούσαμε όταν δεν παίζαμε καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα; Εμένα με πήραν για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο καθένας έβγαζε ότι δεν αντέχω την πίεση. Εγώ που ήμουν 15 χρόνια αρχηγός, πώς δεν αντέχω την πίεση; Άλλα πράγματα δεν άντεχα άλλα πράγματα εκεί μέσα. Μου λένε ότι δεν αντέχω την πίεση γιατί θέλει να περάσει ο καθένας τα δικά του. Παραιτήθηκα γιατί δεν άντεχα κάποια πράγματα, όπως δεν τα αντέχουν και οι παίκτες. Τι νομίζετε πως είμαι, κανένας μ…ας; Παρέμεινα τότε γιατί με πίστεψε η διοίκηση κι εγώ πίστεψα πως θα άλλαζε η κατάσταση, αλλά δεν άλλαξε. Ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όχι να τα φορτώνουν σε έναν. Δεν υπάρχει ηρεμία εκεί μέσα. Κάποια πράγματα δεν αντέχονται».

-Την ψυχολογική πίεση των παικτών: «Είναι τσαλακωμένοι όλοι από την ψυχολογική πίεση που δέχονται. Αν σου λένε όλη μέρα ότι δεν κάνεις, πώς θα βγάλεις πράγματα στο γήπεδο; Πάνω από όλους είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχουν άτομα! Ας μην ανοίξω το στόμα μου κι ας πάει ο καθένας στο καλό. Όχι να κάνουμε επικοινωνιακά τρικ για να διώχνουμε κάποιους. Έρχονται τα παιδιά με μούτρα κατεβασμένα και δεν έχουν διάθεση. Τα λένε μέσα στην ομάδα. Ένα λάθος έκανα: πίστευα πολύ στους παίκτες που είχα και στον εαυτό μου. Ίσως να πατούσα πόδι, ίσως να μην ήμουν δυνατός ακόμη».

-Την αντικατάστασή του και το ρόλο του Κάρλος Φρέιτας: «Αυτό με πνίγει και θα το λέω πάντα. Ηθική υπάρχει σε αυτό το χώρο; Τον προπονητή τον είχαν βρει 3-4 εβδομάδες πριν φύγω εγώ. Σε μία συνάντηση με τον πρόεδρο και τον Φρέιτας, τον ρώτησε ο πρόεδρος τι φταίει και ο Πορτογάλος είπε ο πρώην παίκτης ο Ζιλμπέρτο, πρώην παίκτης ο Σεϊταρίδης, πρώην παίκτης ο Κατσουράνης… Και μετά από μία εβδομάδα πάει και φέρνει προπονητή τον Φερέιρα τον φίλο του! Είναι να τρελαίνεσαι! Λέγανε ότι δεν παίζουμε καλά με μένα προπονητή. Ε, τώρα που παίζουμε καλά…».

-Τους λόγους της κακής απόδοσης του Παναθηναϊκού στην αρχή της σεζόν: «Το έλεγα κι εγώ ότι δεν παίζουμε καλά. Είχαμε προβλήματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ήταν μια ομάδα που ήταν χτισμένη να παίζει από τα άκρα, με τον Γκοβού και τον Λέτο, που είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός, όμως τους χάσαμε. Όταν θα γυρίζανε οι άλλοι παίκτες και με 1-2 προσθήκες το Δεκέμβριο θα ήμασταν καλοί. Έλεγα στον πρόεδρο πως αν ήμασταν στον πόντο μέχρι τη διακοπή, θα μπορούσαμε με την ξεκούραση, την επιστροφή των τραυματιών και 1-2 μεταγραφές, να πηγαίναμε παρακάτω».

-Το έργο του την πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι στα συν μου αν βρω μία έτοιμη ομάδα και να τη βελτιώσω; Βρήκα τον Καραγκούνη να παίζει αριστερά, τον έβαλα πιο κεντρικά, είπα θα κάνω μία καλή άμυνα με τον Καντέ και τον Σαριέγκι φέρνοντας τον Βύντρα δεξιά και βελτίωσα την άμυνα που είχαμε πρόβλημα, αλλά και την ταχυδύναμη της ομάδας. Το καλοκαίρι δεν έγινε για μένα κανένα λάθος. Δεν πρέπει ούτε να κατηγορείς ούτε τίποτα. Τα λάθη μάς κάνουν όλους δυνατούς».

-Τις σχέσεις μεταξύ των παικτών: «Υπήρχε πρόβλημα μόνο στην αρχή, τότε που προέκυψε το θέμα με τον Κατσουράνη και τον Τζόρβα στην Εθνική. Ειλικρινά δεν το ήξερα, εκ των υστέρων το έμαθα. Πιστεύω πως ό,τι έγινε επηρέασε και τον Τζόρβα και τον Κατσουράνη. Εγώ μίλησα και με τους δύο. Και ο Κατσουράνης, αλλά και ο Τζόρβας έχουν δίκιο. Είπα στον Κατσουράνη ότι αφού είναι καλός παίκτης, τι κάθεται και ασχολείται με το τι λέει ο ένας και ο άλλος. Οι παίκτες γι’ αυτό με αγαπούσαν. Γιατί ήμουν δίκαιος, με τα λάθη μου μεν, αλλά ποτέ δεν ήμουν άδικος».

-Το περσινό επεισόδιο μεταξύ Καραγκούνη και Λέτο: «Τσακώθηκε ποτέ παίκτης στην προπόνηση με μένα; Αν γινόταν αυτό, ούτε ο Πηνειός και ο Αλιάκμονας δεν θα με σώζανε. Είχε γίνει το επεισόδιο με τον Καραγκούνη και τον Λέτο στο ματς με την Καβάλα. Τότε είχα πει πως ίσως αδίκησα τον Λέτο και του είπα πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ζητώ συγγνώμη. Όμως του είπα πως αν θα ξαναβρίσεις, να πας να τα πεις στη μάνα σου και την αδερφή σου. Έδωσα μία στον πίνακα και έσπασα τα δάχτυλά μου. Το παιδί δεν το έκανε ξανά και μετά πετούσε. Δεν ξεχώριζα κανέναν ήμουν δίκαιος».

-Τις κατηγορίες πως βοηθούσε περισσότερο τους Έλληνες: «Είναι ψέματα η κατηγορία πως πήγα στον Παναθηναϊκό και τα βρήκα με τους Έλληνες παίκτες για να παίζουν πάντα σε θέσεις που θέλουν. Παίζει λάθος ο Βύντρα; Δεν έπαιζε πέρυσι ο Σπυρόπουλος καλά; Με όλους είμαι φίλος. Οι ξένοι γιατί με λατρεύουν; Να σας φέρω να δείτε τα μηνύματα που μου έστειλαν στις γιορτές. Είπα στον Καραγκούνη πως θα πρέπει να είναι σαν τον Αλβέρτη στο μπάσκετ. Να μπαίνει σε κάποια ματς και σε άλλα να μένει εκτός. Λένε ότι τσακώθηκα με τον Καραγκούνη. Είναι κακό να πει ο προπονητής ότι ένας παίκτης δεν ήταν καλός και θα έπρεπε άλλος να μπει στη θέση του;».

-Τις δηλώσεις του περί παλαιμάχων μετά το ματς με τον Ατρόμητο: «Στο ματς με τον Ατρόμητο είπα πως παίζαμε αργά, πίσω, μπροστά, παράλληλα, σαν παλαίμαχοι. Και το παρουσίασαν μετά ότι κράζω εγώ τους παίκτες; Άλλο είμαστε παλαίμαχοι κι άλλοι παίζουμε έτσι. Επειδή όμως είχαν βρει ήδη τον προπονητή και θέλανε να δημιουργήσουν μία ένταση, το έβγαλαν έτσι. Εγώ πιστεύω πως ο Πατέρας δεν ξέρει πολλά στα ποδοσφαιρικά θέματα. Αυτό το έκαναν ο Φρέιτας και ο Αντωνίου».

-Την αντίδραση των παικτών για τις δηλώσεις του Αντωνίου μετά από αυτό το ματς: «Με φωνάζουν οι παίκτες και μου είπαν ‘Πες σε αυτόν τον…’ να μην πω τι… Ψάχνουμε να βρούμε την ηρεμία μας και βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα χέρια μας. Αυτά είναι τα προβλήματα της ομάδας. Αυτά τα γαμ…α τα επικοινωνιακά μάς τρώνε. Έχω δει πράγματα και θαύματα. Όταν ο Πετρόπουλος ήταν εκτός αποστολής στο ματς με την ΑΕΚ λόγω μιας ενόχλησης και χάσαμε, στο τέλος η πρώτη ερώτηση που μου έγινε ήταν γιατί δεν είχα στη 18αδα τον Πετρόπουλο. Είχε πέσει τηλέφωνο για να γίνει αυτή η ερώτηση».

-Τους λόγους που επέλεξε τη σιγή για τόσο καιρό μετά την απομάκρυνσή του: «Πρέπει να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί και να φεύγει. Να βγω να πω τι; Είμαστε όλο μπλα-μπλα. Δεν υπάρχει ούτε τσίπα ούτε ηθική σε αυτό το χώρο. Σε ένα ομαδικό άθλημα δεν πρέπει να πιστώνεται κανείς τα θετικά και τα αρνητικά;».

-Τις μεταγραφές του καλοκαιριού: «Το καλοκαίρι είχα ζητήσει έναν στόπερ κι έναν στη θέση του Σαλπιγγίδη. Πήραμε τον Γκοβού και είπα πως είναι παικτάρα. Στην προπόνηση φανταστικός, στην τακτική ονειρεμένος. Όταν έπαθε θλάση ο Γκοβού τον χάσαμε. Ήθελε να επιστρέψει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι έπαθε υποτροπή. Δεν έδειξε το πρόσωπο που περιμέναμε γιατί ποτέ δεν ήταν έτοιμος. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τον Μπουμσόνγκ. Επειδή είχε έρθει από τη Λιόν λίγο το έπαιζε στην αρχή, αλλά μετά το ματς με τον Εργοτέλη ήταν όλο και καλύτερος. Θέλαμε άλλον έναν επιθετικό, δεν προλάβαμε και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών παρουσιάστηκαν ο Γκαρσία και ο Πλεσί. Ο Φρέιτας μού είπε ότι υπάρχει ο Ρίβας της Λιβόρνο για στόπερ και ο Πλεσί. Μου είπε ότι ο Πλεσί είναι καλύτερος από τον Φατί του Άρη και τον πήραμε. Μου είπε ακόμη πως υπάρχει για τη θέση του επιθετικού ο Πελέ, αλλά τελικά πήραμε τον Γκαρσία».

-Το καλοκαιρινό ενδιαφέρον για τον Κουμορτζί: «Τον Κουμορτζί τον θέλαμε, αλλά δεν ήταν ο παίκτης που θα μας έλυνε το πρόβλημα. Είχαμε παίκτες, αν ήταν καλά οι υπόλοιποι. Κανένας Κουμορτζί δεν τους σώζει. Ο Κουμορτζί και ο κάθε Κουμορτζί θέλει να μπει σε μία καλή ομάδα για να παίξει».

-Την αποχώρηση του Άντε Ρουκάβινα: «Είπα στον Ρουκάβινα πως τον υπολογίζω σαν αναπληρωματικό του Σισέ ή αναπληρωματικό του Λέτο ή αναπληρωματικό δεξιά. Μου λέει ‘Εγώ είμαι καλύτερος από τον Σισέ’. Είπα τότε πως αυτός είναι για δέσιμο. Πώς θα δουλέψω εγώ μαζί του;».

-Τη δουλειά του Αντώνη Κέζου: «Το έλεγα συνέχεια ότι δεν είχαμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Ο Παναθηναϊκός είχε έναν πάρα πολύ καλό γυμναστή, τον Κέζο. Είναι ένας τύπος που του αρέσει ο ιταλικός και ισπανικός τρόπος εκγύμνασης. Είχαμε ρωτήσει πολλά άτομα πριν τον προσλάβουμε. Πράγματι το παιδί ήταν δουλευταράς, έδωσε και τη ζωή του, ενώ είχε δύσκολο έργο. Οι διεθνείς δεν έπαιξαν παρά μόνο μία ώρα στα φιλικά της Γερμανίας, σε αυτό με τη Μάιντς που χάσαμε, αντί να παίξουμε διπλό μεταξύ μας. Όλοι λένε ότι πήγαμε στην Αμερική. Καλά λέει ο Σισέ ότι και η Μπαρτσελόνα και η Μαν. Γιουνάιτεντ, η Μίλαν και η Σίτι πήγαν στις ΗΠΑ, αλλά είναι πρώτες στο πρωτάθλημα. Γιατί φοβόμαστε όλοι την Αμερική; Αυτοί γιατί δεν έχουν πρόβλημα κι έχουμε εμείς; Είναι άλλα τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Το ποδόσφαιρο είναι και business. Δεν είμαστε στις εποχές του 1970. Η γυμναστική μας ήταν πολύ καλή. Η ομάδα δεν ήταν αγύμναστη. Ο Αντώνης δουλεύει στο ισπανικό στυλ, όπως ο Βαλβέρδε και ο Χιμένεθ που βγάζουν θλάσεις. Ο Έμπεν δουλεύει με άλλο στυλ. Παρακολούθησα την πρώτη προπόνηση του Λεονάρντο στην Ίντερ και κάνει την προπόνηση του Κέζου. Ο καθένας δουλεύει διαφορετικά. Δεν σημαίνει πως ο τρόπος του ενός είναι σωστός και του άλλου λάθος. Όταν γυρίσαμε από τις ΗΠΑ κάναμε μία μίνι προετοιμασία δέκα ημερών. Οι διεθνείς έκαναν προπόνηση παιχνιδιού για το ματς της Σερβίας. Χάσαμε αυτό το κομμάτι με τους Έλληνες διεθνείς. Γι ‘αυτό ο Ζιλμπέρτο και ο Σισέ επανήλθαν πιο γρήγορα από τους Έλληνες διεθνείς. Τον έχουν ξεσκίσει τον Κέζο. Δεν είναι δίκαιο. Στη ζωή πρέπει να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του. Έχει δίκιο το παιδί να αντιδρά. Όπου πάω προπονητής πάλι μπορεί να τον πάρω. Ίσως είναι λίγο υπερβολικός, γιατί έχει τρέλα με αυτό που κάνει. Έχουμε μάθει να επιρρίπτουμε ευθύνες σε άτομα. Σε ένα ομαδικό άθλημα φταίνε όλοι».

-Την αποχώρηση του Αντώνη Κέζου: «Εμείς κάναμε μία μίνι προετοιμασία όταν έφυγαν οι διεθνείς τον Αύγουστο. Όταν μετά την Ξάνθη επέστρεψε ο Κώστας Αντωνίου, ο Αντώνης Κέζος μού είπε ότι του έδωσαν εντολή να κάτσει να κάνει μόνο το ζέσταμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην ομάδα, άλλα είναι τα προβλήματα. Του λέω πως αν φύγει ο Κέζος, παραιτούμαι κι εγώ. Και με κράτησε ο Κέζος λέγοντας ότι αυτός με βρήκε στην ομάδα και πως έπρεπε να μείνω».

-Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στις επιτυχίες: «Ούτε μεταγραφές χρειάζονται ούτε τίποτα. Τους πιστεύεις; Ο Παναθηναϊκός έχει μία ομάδα που μπορεί να πάρει όποιο αποτέλεσμα θέλεις, όποια στιγμή θέλει. Είναι μια ομάδα γεννημένη για πρωτάθλημα. Όλους αυτούς τους παίκτες γιατί να τους απαξιώνουν; Δεν σου αρέσει ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, τους λες φεύγεις ή θα μείνεις και θα κάνεις αυτό κι αυτό. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags