Facebook Pixel "Να αναλάβει η Μέρκελ τους τελικούς – αυτή δεν κυβερνάει;"
Άλλα Σπορ
| 2011-03-21 12:00:00

"Να αναλάβει η Μέρκελ τους τελικούς – αυτή δεν κυβερνάει;"

"Να αναλάβει η Μέρκελ τους τελικούς – αυτή δεν κυβερνάει;"

O Aντώνης Καρπετόπουλος γράφει για την «καταπληκτική ιδέα» να γίνει ο τελικός βόλεϊ στην Ορεστιάδα.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Η Ομοσπονδία του βόλεϊ (υποθέτω με την παρότρυνση της ΓΓΑ) είχε μια καταπληκτική ιδέα: να κάνει τον τελικό του βόλεϊ στην Ορεστιάδα, πόλη που στο συγκεκριμένο σπορ έχει και παράδοση. Φυσικά, μέτρησε και ότι πρόκειται για πόλη ακριτική. Όχι, δεν τους έπιασε όλους κάποιος ξαφνικός έρωτας για τους ακρίτες: Aπλά πίστευαν ότι το κόστος του ταξιδιού σε μια ακριτική πόλη είναι μεγάλο και ότι, εξαιτίας του κόστους, δεν θα πήγαιναν τα ψευτοπαλληκάρια του Ολυμπιακού και του Ηρακλή να σπείρουν το χάος, όπως σίγουρα θα γίνονταν αν ο τελικός διοργανώνονταν στη Λάρισα, στο Βόλο ή στη Λαμία π.χ.

Κι, όμως, οι χουλιγκάνοι πήγαν και έκαναν την Ορεστιάδα γης μαδιάμ. Μάλιστα, την ώρα των μεγάλων επεισοδίων, λίγο πριν από το ξεκίνημα του αγώνα, ανακάλυψαν όλοι ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλλουν -λέει- την τάξη. Λες και η Ορεστιάδα τις χρειάζεται αυτές τις δυνάμεις και προβλεπόταν να τις έχει! Να δείτε που, στο τέλος, θα βρουν το μπελά τους και οι αστυνομικοί της περιοχής γιατί ήταν λίγοι! Και κανείς δεν θα ασχοληθεί, πάλι, με το γιατί δόθηκαν τα εισιτήρια των ομάδων σε συγκεκριμένους σεσημασμένους αληταράδες.

Το τραγικό συμπέρασμα της ιστορίας είναι πως, αντί να λυθεί ένα πρόβλημα, όλοι οι εμπλεκόμενοι ψάχνουν απλώς τρόπους να το κρύψουν. Το κόλπο της Ορεστιάδας δεν απέδωσε, όπως δεν έχουν αποδώσει κι άλλα τέτοια φτηνά κόλπα. Πέρυσι πήγαν τον τελικό του χάντμπολ (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ) στη Λαμία: Έγινε της κακομοίρας. Φέτος ανέβαλαν τον τελικό του μπάσκετ, γιατί ήταν νωπά τα έκτροπα του Καραϊσκάκη ελπίζοντας πως θα πέσουν οι τόνοι: Δεν θα πέσουν. Επίσης, το ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να περάσει ως μεμονωμένο περιστατικό: δεν είναι έτσι και το ξέρουμε όλοι –η μερίδα των οπαδών που στην Τούμπα επιβάλει το νόμο της, δεν είναι οι 40 που μπήκαν στο γήπεδο. Αν κρίνουμε από τα πανό υποστήριξης ποινικών κρατουμένων, είναι πολύ μεγαλύτερη. Επίσης, το Κράτος μας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως τα ντου στον αγωνιστικό χώρο είναι η συνέχεια των αστείων τιμωριών των γεγονότων του Καραϊσκάκη και του ΟΑΚΑ προηγουμένως: Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟ τιμωρήθηκαν για τα ντου των οπαδών τους ελάχιστα.

Πριν από δύο χρόνια το final four του μπάσκετ έγινε στο Βερολίνο. Πήγαν στη γερμανική πόλη όλοι οι εγχώριοι παληκαράδες να δουν το ματς του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό. Παρά τη δραματική ένταση του αγώνα, που κρίθηκε στο τέλος, δεν έγινε το παραμικρό ούτε εντός ούτε εκτός γηπέδου. Πώς να γίνει; Με την αστυνομία να έχει προειδοποιήσει ότι θα είναι άτεγκτη απέναντι στην παραμικρή καφρίλα, όλοι είδαν το ματς έχοντας συμπεριφορές μικρών λόρδων. Πανηγύρισαν, τραγούδησαν μερικά εμετικά συνθήματα (ευτυχώς γι’ αυτούς η γερμανική αστυνομία δεν ξέρει ελληνικά…), και στο τέλος έφυγαν σαν κύριοι. Γυρίσαν στην Ελλάδα, βρέθηκαν οι ίδιοι στα τελικά του πρωταθλήματος και τα σπάσαν όλα! Γιατί; Γιατί εδώ οι μαγκιές περνάνε!

Τώρα η ΓΓΑ πονοκεφαλιάζει για το πώς θα γίνουν τα τελικά του μπάσκετ και του βόλεϊ, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορεί να βρεθούν πολλές φορές. Το πείραμα της Ορεστιάδας απέτυχε: Αν πάνε εκεί ξανά τελικό, νομίζω ότι θα ξεσηκωθούν οι κάτοικοι που δεν φταίνε σε τίποτα να βλέπουν κάφρους να σπάνε μαγαζιά και αυτοκίνητα. Ελληνική πόλη να δέχεται τη φιλοξενία τέτοιων αγώνων δε βλέπω να υπάρχει. Μια καλή λύση είναι να ζητήσει η Κυβέρνηση από τη Μέρκελ να αναλάβουν οι Γερμανοί και τη διοργάνωση των τελικών μας: Να γίνουν τα τελικά του μπάσκετ και του βόλεϊ στο Βερολίνο, στο Μόναχο, στο Ντόρτμουντ, όπου τέλος πάντων βολεύονται οι Γερμανοί. Αφού έτσι κι αλλιώς η Μέρκελ κυβερνάει την Ελλάδα, ας αναλάβει και τις ευθύνες της…

ΠΗΓΗ: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags