Facebook Pixel "Αν ο Μανόλο λεγόταν Παθιακάκης"
| 2011-03-21 12:19:00

"Αν ο Μανόλο λεγόταν Παθιακάκης"

"Αν ο Μανόλο λεγόταν Παθιακάκης"

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στο blog του τις αλλοπρόσαλες τακτικές του Χιμένεθ, έχοντας εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι... απλώς αυτός είναι!

Στο ερώτημα των φίλων της ΑΕΚ αλλά και ανθρώπων εντός της ομάδας «γιατί πρέπει να ξοδεύονται 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για έναν προπονητή και το επιτελείο του οι οποίοι έχουν οδηγήσει την Ενωση στις χειρότερες ήττες της ιστορίας της» η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την εξής: «Διότι απλούστατα δεν παραιτούνται».

Ο αείμνηστος Γιάννης Πιαθακάκης είχε κατέβει από το πούλμαν της ομάδας όταν συνειδητοποίησε το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογούσε και ένιωσε το βάρος να τον πνίγει μετά την εξάρα στο κύπελλο Ελλάδας πριν από δέκα χρόνια. Ο Χιμένεθ έχει ένα συμβόλαιο το οποίο πριν δουλέψει στην ΑΕΚ, μάλλον δεν μπορούσε να βρει αλλού (γι αυτό άλλωστε και δέχθηκε «πατ-κιουτ» την έλευσή του στη χώρα μας) και σιγά μην το αφήσει...

Όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία, η ΑΕΚ χρειάστηκε να πληρώνει τον Φερέρ επί δυόμισι χρόνια μετά τη φυγή του. Και δεν θέλει να της συμβεί ξανά αυτό αμείβοντας παράλληλα άλλον προπονητή. Δεν υπάρχει σάλιο πλέον, δεν περισσεύει ούτε ευρώ. Οποιοσδήποτε άλλος τεχνικός ομάδας με τέτοια ιστορία, θα είχε απολυθεί το βράδυ της Κυριακής. Ο Χιμένεθ όχι, διότι έχει φροντίσει ως εξαιρετικός ρήτορας να πάρει εκείνους που πρέπει με το μέρος του...

Λόγια πολλά, έργα λειψά...

Η ΑΕΚ που (λέει ότι) έχει διαβάσει στα βιβλία, τα φτερά του αετού που θα τον κάνουν να πετάξει, η μπλούζα με το σήμα του πλέον λαοφιλούς συνδέσμου οπαδών της ομάδας και όλες αυτές οι«αμπελοφιλοσοφίες» που τον καθιστούν αγαπητό διότι εκμεταλλεύεται αδυναμίες και επικεντρώνεται σε επικοινωνικά τεχνάσματα τα οποία τον καθιστούν επαρκή απέναντι στην ανάγκη οπαδών να ταυτιστούν ξανά με κάποιο πρόσωπο.

Στην περίπτωση που η ομάδα δεν είχε προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας _ θα ήταν ένα φυσιολογικό συνεπακόλουθο άλλωστε, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ σώθηκε από ένα τυχαίο (κατ΄άλλους Θεόσταλτο, τυχερό, ή άξιο) γκολ στο δεύτερο προημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό _ ο Χιμένεθ θα είχε χθες αντιληφεί ότι δεν έχει τον παραμικρό λόγο παραμονής του στην ομάδα. Και θα αποχωρούσε.

Όμως επειδή σε ενάμισι μήνα όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί, σιγά μην χάσει την ευκαιρία να γίνει ήρωας κι από πάνω οδηγώντας την Ένωση στον πρώτο τίτλο της από το 2002 κι εντεύθεν... Ενδεχομένως αν τα καταφέρει έχοντας δει πάλι κάποιο παλαβό όνειρο με τον Δέλλα δεξί εξτρέμ και τον Καράμπελα τερματοφύλακα, τότε θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η μαγκιά του!

Επιβάλλεται να σηκωθεί

Τέσσερα από το Βόλο και μπόρεσε να το ξεπεράσει... Έξι από τον Ολυμπιακό και πρέπει να δείξει και πάλι ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα να σηκωθεί. Ο χρόνος είναι γιατρός και όλα ξεπερνιούνται, ακόμα και αυτή η ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Άλλωστε ήταν τόσο καταφανής η ανωτερότητα του αντιπάλου και τόσο σαθρό το πλάνο του Χιμένεθ που... λίγα ήταν τα 6. Υπήρχαν ακόμα 20 λεπτά, αλλά προφανώς ο Βαλβέρδε σεβόμενος έναν συμπατριώτη προπονητή, τους έβαλε φρένο και τους απέτρεψε από το να φτάσουν τα... 8.

Λυπηρά συμπεράσματα. Αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Και παρόλο που δεν περιμένω την παραμικρή αποδοχή ευθύνης από τον συγκριμένο προπονητή _ διότι είμαι βέβαιος ότι όλα τα λάθη θα τα χρεώσει στους παίκτες _, ελπίζω ότι εκείνοι οι λίγοι που αντιλαμβάνονται πόσα διακυβεύονται στις 30 Απριλίου, θα φροντίσουν να συναιτίσουν και τους υπόλοιπους.

Προφανώς είναι η χρονιά που θα τα ζήσουμε όλα... Τις πιο ταπεινωτικές ήττες που φανταζόμασταν ποτέ αλλά και την κατάκτηση ενός τροπαίου μετά από χρόνια και χρόνια στο περίμενε κι αφού μεσολάβησε ένα πρωτάθλημα (2008) που απονεμήθηκε σε εκείνον που δεν το άξιζε. Ας είναι... Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ και πάντοτε υπάρχει καιρός για χρωστούμενα. Το θέμα είναι να βρει επιτέλους το δρόμο της αυτή η χιλιοταλαιπωρημένη ομάδα.

Υ.Γ. Έδωσε μία συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής ο Νίκος Λυμπερόπουλος και μίλησε για τη βία και την πιθανότητα να θρηνήσουμε νεκρούς ποδοσφαιριστές. Κι όμως, ορισμένοι μικρόνοοι της ελληνικής δημοσιογραφίας, αυτοί που δήθεν αηδιάζουν όταν συμβαίνουν τα αίσχη στα ελληνικά γήπεδα (δήθεν) ανεξαρτήτως από ποια ομάδα οπαδών προέρχονται, κράτησαν από το 1.500 λέξεων κείμενο τις 100 που αφορούσαν στον τελικού του κυπέλλου και προέταξαν αυτές.

Προφανώς τους ενόχλησε που ο Λύμπε κατέδειξε ως υποκινητές επεισοδίων ή έμπνευστες ρατσιστικών κραυγών οπαδούς και της ΔΙΚΗΣ του ομάδας. Λάθος μου που τον ρώτησα για τον τελικό, η βλακεία είναι τελικά ανίκητη στην Ελλάδα...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags