Facebook Pixel "Οι προπονητές ξεπέρασαν και τα πουκάμισα!"
| 2011-03-21 12:49:00

"Οι προπονητές ξεπέρασαν και τα πουκάμισα!"

"Οι προπονητές ξεπέρασαν και τα πουκάμισα!"

O Γιάννης Θειακός σχολιάζει την ευκολία που τα «αφεντικά» των ελληνικών ομάδων προχωρούν στις απολύσεις των προπονητών, καθώς μόνο οι Ολυμπιακός και Εργοτέλης έχουν τους ίδιους από την αρχή της σεζόν…

«Μεγάλωσα μέσα στο ποδόσφαιρο, ακούγοντας το γνωστό πια σε όλους ρητό «αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα….» Θέλοντας με αυτό να αναδείξουν την ευκολία που οι ομάδες αλλάζουν τεχνικούς! Μόνο που νομίζω ότι αυτό το ρητό δεν είναι ικανό πλέον, να αποδώσει την πραγματικότητα, αφού και τα πουκάμισα λόγω και της κρίσης, τα φοράμε και δεύτερη ίσως και τρίτη μέρα…

Ήξερα ότι συνήθως για να απολυθεί ένας προπονητής κριτήριο ήταν η βαθμολογική θέση της ομάδας, η εικόνα της και περισσότερο τα αποτελέσματα! Η απόλυση του Σάκη Τσιώλη πρόσφατα από τον Ολυμπιακό Βόλου και η τελευταία ξαφνική απόλυση του Κάσπερτσακ από τον πάγκο της Καβάλας, δείχνει ότι η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο! Και το λέω γιατί οι δύο επαρχιακές ομάδες είναι αυτές που έχουν «κλέψει» ειλικρινά εφέτος την παράσταση με τα κατορθώματα τους!

Στην περίπτωση του Τσιώλη ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί αποχώρησε, ενώ στην περίπτωση Κάσπερτσακ η καθυστέρηση του προπονητή να απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης των «Αργοναυτών» τον οδήγησε στην έξοδο! Φυσικά και είναι δικαίωμα του κάθε προέδρου, παράγοντα, επενδυτή, να επιλέγει τον τεχνικό για την ομάδα του. Μα τελικά αυτή η μανία -που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο- δεν βοηθάει καθόλου το δικό μας ποδόσφαιρο.

Και με έναν πρόχειρο υπολογισμό, χωρίς ειδικές γνώσεις καταλήγουμε στο εξής τρομερό συμπέρασμα: Οι μόνες ομάδες που δεν έχουν αλλάξει προπονητή από το καλοκαίρι όταν και ξεκίνησε η προετοιμασία μέχρι και τώρα που μιλάμε είναι μόλις δύο στις 16,ο Εργοτέλης και ο Ατρόμητος. Με τους Καραγεωργίου και Δώνη, να κρατάνε ψηλά την σημαία! Έυχομαι ειλικρινά να μην τους… ματιάσω καθώς για εμένα είναι και οι δύο -εκτός από συμπαθείς- ικανότατοι Έλληνες παρακαλώ τεχνικοί!

Και για την ιστορία ακούστε πόσοι προπονητές έχουν περάσει από κάθε ομάδα. Από τον Ολυμπιακό 2, από τον Παναθηναϊκό επίσης 2, στην ΑΕΚ μια από τα ίδια 2. Στον ΠΑΟΚ 3 με τον πρώτο (Μπερέτα) να μην κάθεται ποτέ στον πάγκο σε επίσημο ματς. Στην Καβάλα έχουμε 3, στον Ολυμπιακό Βόλου 2, στον Άρη που επέλεξε να διώξει ολόκληρο Κούπερ, φτάσαμε τους 3. Στον Ηρακλή επίσης 3, στην Ξάνθη 3 (σύνηθες φαινόμενο θα μου πείτε για την Ακριτική ομάδα) στην Κέρκυρα 2. Στον Πανιώνιο έχει γίνει το φοβερό εφέτος αφού εκτός του ότι κατέχει το ρεκόρ με 4 τεχνικούς στην σεζόν, ο ένας (Παράσχος) δεν έκλεισε ούτε 8 μέρες στη Νέα Σμύρνη! Στον Αστέρα Τρίπολης τώρα 2, στην Λάρισα 3 και στον Πανσερραϊκό επίσης 3. Επισήμανση ότι δεν υπολογίζω καν τους υπηρεσιακούς, όπως τον Γκμόχ ή τον Κόλα π.χ.

Κάνουμε ταμείο και έχουμε και λέμε 16 ομάδες, μέσα σε 8 μήνες άλλαξαν συνολικά 37 προπονητές! Και φοβάμαι ότι έπεται και συνέχεια μέχρι το τέλος και τον πλέι οφ. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Υ.Γ Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό θα γράψω σύντομα. Άλλωστε για εμένα το άρθρο που μόλις διαβάσατε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιτυχία των «ερυθρολεύκων» αφού υπάρχει αρχιτέκτονας κι αυτός δεν είναι άλλος από τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε…».

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags