Facebook Pixel "Βαρύ κατηγορητήριο για τον Χιμένεθ"
| 2011-03-21 13:54:00

"Βαρύ κατηγορητήριο για τον Χιμένεθ"

"Βαρύ κατηγορητήριο για τον Χιμένεθ"

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την πιο εύκολη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και το βαρύ κατηγορητήριο για τον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ...

Ο Ολυμπιακός πήρε χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» την πιο εύκολή του νίκη στο πρωτάθλημα και σε αυτό δεν μπορεί κανείς να μην του αποδώσει τα εύσημα. Μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι και στο 7ο κιόλας λεπτό είχε κάνει το 2-0.

Από την άλλη πλευρά απορείς, πάντως, εάν αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο με τις μπλε φανέλες ήταν παίκτες της ΑΕΚ. Επρόκειτο για μία απογοητευτική παρουσία, λίγες μέρες μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού με τον Φουστέρ είχαν σβήσει οι διακόπτες. Και οι «κιτρινόμαυροι» είχαν εξαφανιστεί από το γήπεδο. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα από το 1981 και την αποφράδα εκείνη μέρα του ελληνικού αθλητισμού (τραγωδία της θύρας 7). Και τότε ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με το ίδιο σκορ.

Βεβαίως, χθες η νίκη των «ερυθρολεύκων» θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Στο ξεκίνημα, όμως, του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς και μετά το 6-0, έβγαλαν το πόδι από το γκάζι.

Αλλά και με αυτόν τον δείκτη του σκορ το κατηγορητήριο για τον Μανόλο Χιμένεθ είναι πάρα πολύ βαρύ. Καλό θα είναι κάποια στιγμή να σταματήσει τους λαϊκισμούς και να σκεφτεί σοβαρά σε ποια ομάδα έχει έρθει. Και τι ιστορία έχει αυτή η ομάδα. Δεν έκανε απολύτως τίποτα μετά το 2-0. Έβλεπε να έρχεται η πλημμύρα και δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι ώστε να αποτραπεί το ναυάγιο.

Σαράντα χρόνια που παρακολουθώ ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο ανύπαρκτη ΑΕΚ σε ντέρμπι δεν έχω ξαναδεί. Εννοείται πως δεν στέκουν με τίποτα τυχόν δικαιολογίες για προβλήματα κι απουσίες. Όταν παίζεις σε τόσο μεγάλα παιχνίδια, έχουν δεν έχουν σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, πρέπει να είσαι ΑΕΚ. Και χθες δεν ήταν. Και ο Πανσερραϊκός είχε πάει πριν από δύο περίπου μήνες στο «Γ. Καραϊσκάκης» με προβλήματα, αλλά το είχε παλέψει. Είχε προηγηθεί 1-2, έμοιαζε ικανός για την έκπληξη, αν και στο τέλος έχασε 4-2. Η ΑΕΚ από την πλευρά της ήταν τόσο απογοητευτική, που έκανε το πρώτο της σουτ στο 90' με τον Λαγό.

Η βραδιά, βεβαίως, ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το 38ο πρωτάθλημά του. Έπαιξε μάλιστα και στα δύο ημίχρονα πολύ καλή μπάλα, κάτι που αποτελούσε τον μεγάλο καημό του κόσμου του. Συνήθως στα δεύτερα ημίχρονα δεν είχε την ίδια εικόνα. Χθες ήταν φανερό ότι άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά.
Η εμφάνιση και το 6-0 δεν αλλάζουν, πάντως, ότι χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστικός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια με τον Λεμονή, αλλά και με τον Ζίκο. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι για πέταμα οι περισσότεροι από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές του, όπως ήθελαν να τους παρουσιάσουν κάποιοι πριν από λίγες μέρες.

Αντίθετα, η ΑΕΚ, ανεξαρτήτως αν θα πάρει ή όχι το Κύπελλο, χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Μόνο που δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αν μπορεί γίνει αυτό με την τωρινή διοίκηση και τον συγκεκριμένο προπονητή.

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags