Facebook Pixel "Πρώτο, αλλά όχι και τελευταίο"
| 2011-03-21 14:38:00

"Πρώτο, αλλά όχι και τελευταίο"

"Πρώτο, αλλά όχι και τελευταίο"

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού Ολυμπιακού, ο Φρανσουά Μοντέστο, μίλησε για το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του που ελπίζει να μην είναι και το τελευταίο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον "Sentra":

Για το πως αισθάνεται που πήρε τον τίτλο: «Αισθάνομαι τέλεια. Πήραμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα με μία νίκη με 6-0 απέναντι σε μία σημαντική ομάδα».

Για την θέση που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα: «Δεν έπαιζα στην αρχή. Στην συνέχεια ο προπονητής μου έδειξε εμπιστοσύνη. Ήταν δύσκολο. Έδειξα εμπιστοσύνη στο εαυτό μου παιχνίδι με το παιχνίδι, όπως και ο προπονητής μου. Γι' αυτό τελείωσα έτσι τη σεζόν».

Για την δυσκολία που είχαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα: «Έπρεπε να δουλέψουμε πάρα πολύ. Είχαμε καινούργιο πρόεδρο, 14 καινούριους παίκτες. Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ και όλοι μαζί. Είχαμε κάποιους Έλληνες παίκτες που μας έβαλαν στην ομάδα, όπως ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης και ο Νικοπολίδης».

Για το αν είναι περήφανος για την ομάδα: «Είμαι περήφανος για την ομάδα. Είναι σημαντικό που πήραμε το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη τιμή που πήρα το πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο μου. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίρνει τίτλους. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω αυτό το πρωτάθλημα και ελπίζω να μην είναι το μοναδικό».

Για την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα: «Ήταν δύσκολη η απόφαση μου. Υπάρχει κρίση στην χώρα και το γνώριζα αυτό. Ελπίζω να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Επέλεξα να παίζω σε μία σπουδαία ομάδα. Με τράβηξε το πάθος των Ελλήνων για το ποδόσφαιρο. Είναι ένα μέρος που αισθάνομαι καλά εγώ και η οικογένεια μου».

Για την πιθανότητα να γυρίσει στην Γαλλία: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν λες ποτέ. Όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσω το συμβόλαιο μου. Θα ήθελα να γυρίσω στην Γαλλία. Χαίρομαι που παίζω στην Ελλάδα και σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

Για την ατμόσφαιρα του «Γ. Καραϊσκάκης»: «Ποιος δεν θα αισθανόταν τόσο ωραία όταν παίζεις σε ένα τόσο ζεστό κοινό. Και στην Μονακό είχαμε την στήριξη του κόσμου, αλλά όχι τόσο πολύ όσο εδώ, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Θέλουμε να τους χαρίσουμε και άλλες νίκες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags