Facebook Pixel «Παραβίαση κανονισμών και όχι θετικό δείγμα!»
Άλλα Σπορ
| 2011-03-21 17:56:00

«Παραβίαση κανονισμών και όχι θετικό δείγμα!»

«Παραβίαση κανονισμών και όχι θετικό δείγμα!»

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο ΣΕΓΑΣ και εξέφρασε την λύπη του για την ποινή (αποκλεισμός δύο ετών από τους αγώνες) που επέβαλε η ΙΑΑF στην Πηγή Δεβετζή, επειδή δεν πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εκφράζει τη λύπη του γιατί, για μια ακόμη φορά, απασχολούν την Αθλητική επικαιρότητα θέματα ντόπινγκ. Μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι η περίπτωση της πρωταθλήτριάς μας Πηγής Δεβετζή αφορά παραβίαση των κανονισμών και όχι θετικό δείγμα.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι σταθερά προσηλωμένος στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και γι’ αυτό διενεργεί πληθώρα προληπτικών τακτικών και έκτακτων ελέγχων, συνεργάζεται στενά με το ΕΣΚΑΝ και την οργάνωση «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ», στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τις δραστηριότητές του.

Επίσης, εφιστά ακόμα μια φορά την προσοχή στους Αθλητές να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί σε ότι αφορά στη λήψη των διαφόρων σκευασμάτων που λαμβάνουν για την επιτρεπόμενη ενίσχυση της Αθλητικής τους προσπάθειας, όσο και στην επιμελή τήρηση των σχετικών διαδικασιών που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, σχετικά με τα «WHERE ABOUT» και την υποβολή των ιδίων σε ελέγχους.

Τέλος κάνουμε έκκληση στην Πολιτεία αφενός να επιλύσει το συντομότερο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου του ΟΑΚΑ, να στηρίξει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ενημέρωση και την πρόληψη του φαινομένου, να ασχοληθεί σοβαρά με δίωξη των εμπόρων και των διακινητών απαγορευμένων ουσιών και να δημιουργήσει επιτέλους ένα επιστημονικό κέντρο Αθλητικής υποστήριξης για τους Έλληνες Αθλητές – Αθλήτριες και Προπονητές, η έλλειψη του οποίου μας κατατάσσει στις υποανάπτυκτες Αθλητικές Χώρες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags