30/12/10 - 17:59

«Ζημιάρης» ο Παναθηναϊκός

Συσσωρευμένες ζημίες στον Παναθηναϊκό που είναι σε θέση να φέρουν παθητικό ακόμη και 160 εκ. ευρώ, αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα.

«Ζημιάρης» ο Παναθηναϊκός
22.719views 0shares

Όπως γράφει η εφημερίδα το «Καρφί» σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται σε δημοσιευμένους ισολογισμούς, η προπέρσινη σεζόν έκλεισε με ζημιές 11,8 εκατ. ευρώ, η περσινή με 30 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρήση κάνουν λόγο για ζημιές που θα ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ και πιθανώς να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Παρότι η ΠΑΕ είχε την τελευταία διετία σημαντικά έσοδα από εισιτήρια διαρκείας (12,5 εκατ. ευρώ πέρυσι και 21,7 εκατ. ευρώ φέτος), ενώ τα μικτά της κέρδη 31 εκατ. ευρώ λόγω και της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα έξοδα της ομάδας εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές αυξήθηκαν από 37 σε 81 εκατ. ευρώ, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΑΕ από 9,5 σε 23 εκατ. ευρώ και οι αντίστοιχες μακροπρόθεσμες από 6,3 σε 15 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τα έξοδα λειτουργίας της ομάδας έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά και ειδικότερα τα διοικητικά ανήλθαν από 4,2 σε 8,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το «Καρφί», οι συσσωρευμένες ζημίες μαζί με τους παραπάνω υπολογισμούς θα φέρουν τον Παναθηναϊκό σε θέση να έχει παθητικό ίσως ακόμη και 160 εκατ. ευρώ, μόλις δυόμισι χρόνια μετά την ανατολή της εποχής της πολυμετοχικότητας.